Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018

Η Νένα Βενετσάνου στην Αμφιλοχία με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

              Για 2η συνεχή χρονιά το Κέντρο Λόγου, Τέχνης και Επιστήμης «Αμφιλοχίας Δίοδος», με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας, διοργανώνει εκδήλωση το Σάββατο 3 Μαρτίου και ώρα 7:00 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Αμφιλοχίας, με καλεσμένη την γνωστή τραγουδίστρια Νένα Βενετσάνου, που θα μιλήσει με θέμα: «Ο Γυναικείος Λόγος και το Φεμινιστικό Κίνημα» και θα τραγουδήσει μερικά από τα πιο γνωστά τραγούδια της.
        Στην εκδήλωση θα παρευρεθεί και θα τιμηθεί η Παραολυμπιονίκης Παρασκευή Καντζά.
Η είσοδος είναι ελεύθερη στο κοινό............

Λίγα λόγια για την Νένα Βενετσάνου:

        Η Νένα Βενετσάνου εκτός από κορυφαία τραγουδίστρια του ελληνικού τραγουδιού, συνεργάτης μεγάλων συνθετών και συνθετριών του Έντεχνου Ελληνικού τραγουδιού είναι και η συνθέτης πολιτικών τραγουδιών, σημεία αναφοράς του Γυναικείου Κινήματος που βρίσκονται στους δίσκους: Τα πρώτα τραγούδια το 1980 και το Κουτί της Πανδώρας το 83, όπως και στις Πόλεις του Νότου, τη Νέα Γη, το Καφέ Γκρέκο, το Αγήρων Ήχος θεάτρου κ.ά τραγούδια που έχει συνθέσει για το θέατρο, το χορό, το video art.
           Η Νένα Βενετσάνου εκτός από τον Ελληνικό πολιτισμό, κυρίως έχει προβάλει διεθνώς τον Γυναικείο Λόγο μέσα από πολιτιστικές και πολιτικές δραστηριότητες, προσκεκλημένη σε διεθνή φεστιβάλ Μουσικής και σε Διεθνείς Συναντήσεις Γυναικείων Ομάδων σε Ασία, Ευρώπη-Βαλκάνια, Αμερική, Αφρική.
         Τόσο η ξεχωριστή καλλιτεχνική της παρουσία όσο και η ανένταχτη πολιτική της δράση αναγνωρίστηκαν νωρίς, όταν ο Σύλλογος Φίλων Θεάτρου Λαμίας το 1986 την τίμησε για την προσφορά της στο Ελληνικό τραγούδι. Το 1991 τιμήθηκε με το βραβείο της Ακαδημίας του Δίσκου Charls Cross, ως ερμηνεύτρια. Το 1992 βραβεύτηκε από το International Peace Bureaux (Διεθνές Γραφείο Ειρήνης), για την προσφορά της στην Ειρήνη και τον Πολιτισμό στον τόπο μας. Το Νοέμβριο του 2010 τιμήθηκε από τη Γαλλική Δημοκρατία με το παράσημο Ιππότης του Τάγματος Γραμμάτων και Τεχνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο