Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018

Πως χορηγείται το επίδομα επανασύνδεσης ρεύματος – Στους δήμους θα γίνουν οι αιτήσεις

Με την υπ’ αριθ. ΥΠΕΝ/ΥΠΡΓ/74 ΚΥΑ παρέχεται στους καταναλωτές με χαμηλά εισοδήματα, που έχουν αποσυνδεθεί από το δίκτυο παροχής ηλεκτρικής ενέργειας λόγω ληξιπροθέσμων οφειλών, εφάπαξ ειδικό βοήθημα για την αντιμετώπιση των ενεργειακών τους αναγκών.

Για τη χορήγηση του βοηθήματος απαιτείται η υποβολή αιτήσης στις ειδικές επιτροπές που θα συσταθούν στους δήμους της χώρας.
Οι προς εξέταση δικαιούχοι για να υποβάλουν σχετική αίτηση πρέπει:
Α) Να έχουν αποσυνδεθεί από το δίκτυο παροχής ηλεκτρικής ενέργειας, λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών, μέχρι και την ημερομηνία έναρξης ισχύος της ανωτέρω ΚΥΑ, δηλαδή μέχρι και τις 14/02/18.
Επισημαίνεται ότι η αποσύνδεση στην παροχή ρεύματος πρέπει να έχει γίνει στην κύρια κατοικία του υπό εξέταση δικαιούχου.
Β) Να πληρούν τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια όπως αυτά ορίζονται στη σχετική ΚΥΑ.
Το ειδικό βοήθημα καταβάλλεται, από τον ΔΕΔΔΗΕ, απευθείας στον τελευταίο Προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας όπου εκκρεμούν οι οφειλές του δικαιούχου.
Το ποσό του χορηγούμενου βοηθήματος προσδιορίζεται ανάλογα με το ύψος της συνολικής οφειλής του καταναλωτή προς τον Προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας.
Το τμήμα της οφειλής που δεν καλύπτεται από το βοήθημα διακανονίζεται και εξοφλείται από τους καταναλωτές σε άτοκες μηνιαίες δόσεις, ο αριθμός των οποίων ορίζεται από τον εκάστοτε Προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας.
Η επανασύνδεση της παροχής υλοποιείται δίχως χρέωση των σχετικών τελών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο