Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2018

ΝΩΝΤΑΣ ΝΙΚΑΚΗΣ: Εκκληση προς Αιτωλοακαρνάνες ώστε να βρουν τα οστά των πεσόντων συγγενών τους, του έπους του ’40, στην Αλβανία

               Ο τ. Λυκειάρχης ΝΩΝΤΑΣ ΝΙΚΑΚΗΣ απο τη Βόνιτσα μας ενημερώνει ότι ξεκίνησαν και συνεχίζονται οι επίσημες εργασίες για την εκταφή των οστών, των πεσόντων του αλβανικού μετώπου, από το Έπος του '40, με τα πρώτα λείψανα να έρχονται στο φως, σκορπώντας τη συγκίνηση. 
     Πολλοί εκ των νεκρών ήταν Αιτωλοακαρνάνες και προφανώς πρόκειται για μια ευκαιρία των απογόνων τους να βρουν τα οστά τους και να ακολουθήσει η ταφή τους με τιμές που αρμόζει σε νεκρούς που έπεσαν για τα ιδανικά της ελευθερίας και της ανεξαρτησίας. 
    Ηδη υπάρχει διαδικασία σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή και οι εν ζωή συγγενείς πεσόντων του έπους του '40, μπορούν να προσέρχονται στα καθοριζόμενα δειγματοληπτικά κέντρα του ΓΕΕΘΑ, προκειμένου να δώσουν αίμα για ταυτοποίηση, με τη μέθοδο του DNA, οστών Ελλήνων πεσόντων Στρατιωτικών κατά την περίοδο του Ελληνο - Ιταλικού πολέμου 1940, με την ελπίδα να βρουν τα οστά των δικών τους ανθρώπων....

Αναλυτικά διαβάστε απο το AGRINIONEWS:
Προσπάθεια ώστε Αιτωλοακαρνάνες να βρουν τα οστά των πεσόντων συγγενών τους στην Αλβανία
        Μια ιστορική εκκρεμότητα άρχισε να διευθετείται το πρωί στα στενά της Κλεισούρας, όπου έπειτα από 77 χρόνια τα πρώτα οστά Ελλήνων στρατιωτών που έπεσαν πολεμώντας στα βουνά της Αλβανίας είδαν το φως του ήλιου. Το επόμενο χρονικό διάστημα θα συνεχιστούν οι διαδικασίες εκταφής, ταυτοποίησης και ταφής σε νεκροταφεία των περίπου 8.000 άταφων νεκρών στρατιωτών στον Ελληνοϊταλικό Πόλεμο το 1940-41. -Πληροφορίες kathimerini.gr.

         Μεγάλη συγκίνηση προκάλεσε προ ημερών η είδηση πως στα στενά της Κλεισούρας της Αλβανίας έγινε η εκταφή των οστών δύο Ελλήνων, πεσόντων στρατιωτών του ελληνοϊταλικού πολέμου του 1940-41. Μια εξέλιξη απόρροια της συμφωνίας του περασμένου Νοεμβρίου ανάμεσα σε Αθήνα και Τίρανα...............



   Οι εργασίες ξεκίνησαν υπό την παρουσία μεικτής ελληνοαλβανικής επιτροπής και υπολογίζεται ότι θα πάρει αρκετό καιρό ώσπου να εκταφούν, να ταυτοποιηθούν και εντέλει να ταφούν στα νεκροταφεία που θα προσδιοριστούν γι’ αυτό τον σκοπό τα οστά περίπου 8.000 Ελλήνων στρατιωτών που αποτελούν τους τελευταίους άταφους νεκρούς του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.
        Πολλοί εκ των νεκρών βέβαια (περίπου 520) ήταν Αιτωλοακαρνάνες και προφανώς πρόκειται για μια ευκαιρία των απογόνων τους να βρουν τα οστά τους και να ακολουθήσει η ταφή που αρμόζει στους πεσόντες ήρωες.
         Για το λόγο αυτό ο Σγος ε.α. Μιχαήλ Πολυμιάδης απευθύνει έκκληση, μέσω το agrinionews.gr, προς ανεύρεση συγγενών πεσόντων ηρώων του νομού και της ευρύτερης περιοχής, τονίζοντας πως έχει ξεκινήσει η συλλογή αίματος 3cc. απο συγγενείς των ηρώων όλης της Ελλάδος. Το αίμα που θα αποσταλεί θα δημιουργήσει μια βάση δεδομένων (DNA) η οποία θα συγκρίνεται με την υπάρχουσα βάση από τα οστά των πεσόντων.
        Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο κ. Πολυμιάδης, ο συγγενής δύναται να έρχεται σε επικοινωνία μαζί του (τηλ. 26820 29710- κιν. 6983505856) για να του γνωρίσει στοιχεία για τον ήρωα του που θα περιέχονται στην αίτηση του
     «Θα του αποστέλλω με email ή φαξ την αίτηση. Αφού την συμπληρώσει θα την στείλει με φαξ στο Γενικό Επιτελείο Στρατού. Το Επιτελείο θα εγκρίνει την αίτηση και θα ειδοποιεί το 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο το οποίο θα έλθει σε επαφή με τον συγγενή για την αποστολή του δείγματος» αναφέρει ο κ. Πολυμιάδης επισημαίνοντας όταν η λήψη του αίματος θα γίνεται σε οποιοδήποτε στρατιωτικό νοσοκομείο δεν θα υπάρχει καμία οικονομική επιβάρυνση προς τον δότη.



ΠΗΓΗ: http://www.agrinionews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο