Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2018

Ο ιστορικός ερευνητής ΝΙΚΟΣ Θ. ΜΗΤΣΗΣ στον ΑΧΕΛΩΟ TV - Άγνωστες πτυχές της Ιστορίας μας μέσα από τα βιβλία του (ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ)



   ΛΥΓΙΣΕ: Συγκίνηση κατά της διάρκεια της συνέντευξης. Όταν ο Νίκος Μήτσης ρωτήθηκε από το δημοσιογράφο (στο 19') για το βιβλίο ΔΗΜΟΣ ΕΧΙΝΟΥ που έχει αφιερώσει στον πατέρα του, που δυστυχώς δεν βρίσκεται στη ζωή, λύγισε, βούρκωσε και δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του...

        Καλεσμένος του Βασίλη Μπενέκου στην εκπομπή "Πρόσωπα και Γεγονότα" ήταν ο Νίκος Μήτσης, συγγραφέας. Ο καλεσμένος αναφέρθηκε για το νέο του βιβλίο «ΔΗΜΟΣ ΕΧΙΝΟΥ ιστορικές ιχνηλασίες στα 1821», που είναι ένα σπάνιο βιβλίο - ντοκουμέντο που έρχεται να καλύψει το κενό γύρω από την τοπική μας ιστορία και στο οποίο αποτυπώνονται τα ιστορικά συμβάντα που σημάδεψαν τον τόπο μας.
           Στα περισσότερα κράτη, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, ότι το έργο του Νικου Μήτση (8 βιβλία) θα αποτελούσε αντικείμενο επισταμένων διδακτορικών διατριβών και συνεχόμενων επιστημονικών εργασιών από σπουδαστές σε πανεπιστήμια, αφού πρόκειται για σπουδαίες ιστορικές έρευνες απο χειρόγραφα ντοκουμέντα και έγγραφα από ανέκδοτες πηγές, τα οποία διαφωτίζουν άγνωστες μέχρι σήμερα πτυχές της ιστορίας μας. 
        Η ιστορική μνήμη είναι για το Νίκο Μήτση τόσο σημαντική όσο το οξυγόνο που αναπνέει, για αυτό και προσπαθεί να τη διαφυλάξει και να τη μεταδώσει, όσο καλύτερα μπορεί...

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:



2 σχόλια:

  1. ενα μεγαλο μπραβο νικο. να σε εχει ο θεος γερο σαν το μπουμστο για να γραφεις .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θερμα






    Φιλε νικο το ξηρομερο ειναι περηφανο για τα βιβλια σου . ενας φιλος σου και αδελφος απο τα χρονια του γυμνασιου κατουνας.



    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο