Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018

Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΩΝ «ΟΣΙΟΣ ΕΥΓΕΝΙΟΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ» ΕΚΟΨΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗ ΠΙΤΑ

          Στο φιλόξενο χώρο της αίθουσα της Χριστιανικής Στέγης Αιτωλικού, ο Σύνδεσμος Αιτωλοακαρνάνων «ΟΣΙΟΣ ΕΥΓΕΝΙΟΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ», το Σάββατο  20 Ιανουαρίου 2018, έκοψε  την πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα. Σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο, μέλη και   φίλοι του Συνδέσμου από το Αιτωλικό, Μεσολόγγι, Αγρίνιο και από άλλες περιοχές του Νομού ήρθαν να παρακολουθήσουν το τελετουργικό κοπής της βασιλόπιτας και να ανταλλάξουν ευχές για το νέο χρόνο.........


       Το τελετουργικό κοπής της βασιλόπιτας ευλόγησε ο πρωτοπρεσβύτερος του Ιερού Ναού Παμμεγίστων Ταξιαρχών και Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου π. Ανδρέας Μπότας ενώ η Χορωδία του Συλλόγου Ιεροψαλτών  της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας «Αρχιδιάκονος Άνθιμος»  απέδωσε επίκαιρους εκκλησιαστικούς ύμνους.
        Για τις δραστηριότητες της προηγούμενης χρονιάς του Συνδέσμου μίλησε ο Πρόεδρος κ. Χρήστος Σιάσος ο οποίος μεταξύ των άλλων είπε:  
         Για τη συνάντηση που είχε αντιπροσωπία του Συνδέσμου στις 7 Ιανουαρίου 2017 με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο και τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο σχετικά με του Συνδέσμου για παράλληλη ονομασία της Ιόνιας Οδού σε «Διαδρομή Αγίου Κοσμά Αιτωλού» με θετική ανταπόκριση και από τους δύο.
    Για το πρώτο αιρετό Διοικητικό Συμβούλιο που προέκυψε μετά από τις εκλογές και τις δραστηριότητες που έθεσε το νέο Δ.Σ. και να συνεχίσει τους στόχους και τους σκοπούς του Συνδέσμου. 
    Με αυτό το σκεπτικό και σε συνεργασία του Δήμου Αγρινίου, του Ιερού Ναού Αποστόλου Φιλίππου Γραμματικούς και του Συλλόγου Μεγάλης Χώρας Αγρινίου «Η ΑΓΙΑ ΣΚΕΠΗ» πραγματοποιήθηκε Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση στον παραπάνω Ναό στις 23 Δεκεμβρίου 2017. 
   Το Σάββατο στις 30 Δεκεμβρίου αντιπροσωπεία του Συνδέσμου σε συνεργασία με το Δήμου Αγρινίου, την Αιτωλική Πολιτιστική Εταιρεία διά του κ. Παναγιώτη Κοντού και τη Χορωδία του Συλλόγου «Η ΑΓΙΑ ΣΚΕΠΗ» με χοράρχη την Πρόεδρο κ. Τασολάμπρου Χρυσούλα ψάλαμε τα Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο και στη συνέχεια στο Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών στον Πρωτοπρεσβύτερο π. Δημήτριο Νίκου. 
        Ο κ. Σιάσος αναφέρθηκε στην Ημερίδα με θέμα, «ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ Ο ΦΩΤΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ ΚΑΙ Η ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ» που θα πραγματοποιηθεί στις 28 Ιανουαρίου 2018 στο Αγρίνιο υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας, σε συνεργασία του Δήμου Αγρινίου και τη συμμετοχή του Συλλόγου «Η ΑΓΙΑ ΣΚΕΠΗ» και πολλών καταξιωμένων εισηγητών σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει ανακοινωθεί.  Τόνισε για άλλη μια φορά τις προσπάθειες που γίνονται για την ανέγερση του παρεκκλησίου ΟΣΙΟΥ ΕΥΓΕΝΙΟΥ του ΑΙΤΩΛΟΥ στο Αιτωλικό. 
           Εκ μέρους του Δ. Σ. και όλων των μελών ευχαρίστησε τον συμπολίτη μας Αγιογράφο κ. Φώτιο Κόκκαλη ο οποίος πρόσφερε στο Σύνδεσμο εικόνα του Οσίου Ευγενίου του Αιτωλού κτήτορα της Σχολής Γραμμάτων στο Αιτωλικό. Την εικόνα αυτή, από την μία όψη τον Όσιο Ευγένιο και την εικόνα του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού από την άλλη όψη, ο Σύνδεσμος αφού έκανε την απαραίτητη πλαστικοποίηση την πρόσφερε ως ευλογία σε όλους τους παρευρισκόμενους. 
           Επίσης, ευχαρίστησε τη χορωδία του Συλλόγου Ιεροψαλτών της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας «Αρχιδιάκονος Άνθιμος» για την άριστη απόδοση επίκαιρων εκκλησιαστικών ύμνων, τη Σχολή ΕΠΑΣ/ΟΑΕΔ Μεσολογγίου τμήμα Μαγειρικής και τον υπεύθυνο καθηγητή κ. Κώστα Καπλανίδη για την ευγενική προσφορά της Βασιλόπιτας. 
        Τέλος ευχαρίστησε το Δημοτικό Σύμβουλο Μεσολογγίου λογιστή κ. Σπύρο Βασιλείου για τη συμμετοχή του και τις λογιστικές υπηρεσίες που προσφέρει στο Σύνδεσμο μας καθώς και όλους τους παρευρισκόμενους που στηρίζουν με κάθε τρόπο τις προσπάθειες του Συνδέσμου. 
           Το φλουρί, που αντιστοιχούσε σε ένα βιβλίο με τίτλο «ΠΑΝΔΑΙΣΙΑ ΥΜΝΩΔΩΝ», προσφορά του κ. Γιάννη Δακαλάκη, το κέρδισε ο Ιεροψάλτης κ. Βασίλειος Μαύρος. Μετά τις ευχαριστίες ο Πρόεδρος ευχήθηκε σε όλους,  Χρόνια Πολλά, καλή χρονιά, με υγεία, ειρήνη,  προκοπή, προσωπική και οικογενειακή. 








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο