Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2018

Τα αδέρφια από το Χρυσοβέργι και ο προσανατολισμός στην ελιά


Από το 2012 μετά τις πανεπιστημιακές τους σπουδές, ο Δημήτρης  και ο αδερφός του Αριστοτέλης Μπλίκας “ταξίδεψαν” την ελιά από το χωριό Χρυσοβέργι στο Μεσολόγγι, σε όλη την Ελλάδα

Ο 29χρονος Δημήτρης Μπλίκας και ο 25χρονος αδερφός του Αριστοτέλης Μπλίκας δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά στον χώρο της ελιάς έχοντας ως βάση ένα μικρό χωριό 25 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Μεσολογγίου, το χωριό Χρυσοβέργι των 250 κατοίκων και των χιλιάδων ελαιοδέντρων. Με πτυχίο Οικονομικών από τo Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών ο πρώτος, με πτυχίο Ναυτιλιακών από το Πανεπιστήμιο Πειραιά ο δεύτερος αδερφός. Και οι δύο τους θέλησαν να τιμήσουν την γη των προγόνων τους και να δώσουν μια νέα μορφή με καινοτόμα σκέψη στον καρπό των οικογενειακών κτημάτων.
Η οικογένεια «μετρά» πάνω από 80 χρόνια στην αγροτική παραγωγή με χαρακτηριστικό βήμα -από τον πατέρα Νικόλαο Μπλίκα - το πλάνο ανάπτυξης των εργασιών μέσω της απευθείας διάθεση των προϊόντων στην αγορά.
Οι δύο νέοι άδραξαν της ευκαιρίας και αξιοποιώντας αρχικά την δική τους παραγωγή τους με ελιές τύπου Καλαμών ξεκίνησαν το 2012 την τυποποίηση τους και στη συνέχεια, την απευθείας διάθεσή τους σε delicatessen και super market. Τα δύο αδέλφια πλέον προμηθεύουν με την φίρμα τους σε πάνω από 200 σημεία πώλησης σε όλη την Ελλάδα και έχουν εξασφαλίσει την εμπιστοσύνη πελατών και νοικοκυριών παρέχοντας όλες τις ποικιλίες των ελαιών (Χαλκιδικής, Αμφίσσης, Θάσου, Μεγάρων κλπ) με πάνω από 15 κωδικούς προϊόντων.           
Χαρακτηριστικό δείγμα της διαφοροποίησης τους στην αγορά αποτελεί η συσκευασία «Fly on Board», o ¨φάκελος¨ των 250gr - με την ελιές κλεισμένες αεροστεγώς-, κίνηση η οποία τοποθέτησε την εταιρία σε περίοπτη θέση μέσα στη αγορά των τροφίμων. Καθώς η επιχείρηση αναπτύσσεται συνεχώς -και το νέο αίμα βράζει ως γνωστόν - αυτή την περίοδο σχεδιάζεται η επέκταση των εγκαταστάσεων για την αύξηση της ετήσιας παραγωγής τους σε τυποποιημένα προϊόντα και την ενθάρρυνση για την διανομή τους σε χώρες του εξωτερικού. Από την διαδικτυακή τους παρουσία στο site www.blikas.gr της εταιρίας κρατώ το εξής: «Με βασικά στοιχεία την εμπειρία και την εκπαίδευση μας, διατηρούμε τα προϊόντα σε υψηλή ποιότητα και κάτω από αυστηρούς ελέγχους τροφοδοτώντας με εκλεκτές ελιές την εγχώρια αγορά. Η εταιρεία μας προσπαθεί να συνδυάσει την φιλοσοφία των προγόνων μας με την παραδοσιακή συγκομιδή της ελιάς και τις σύγχρονες μεθόδους παραγωγής που σέβονται το περιβάλλον, ώστε να παρέχουμε στους πελάτες μας Ελληνικά προϊόντα υψηλής ποιότητας.

Για πάνω από 80 χρόνια η δέσμευσή μας ήταν πάντοτε να συνδυάζουμε μόνο αγνές πρώτες ύλες χωρίς πρόσθετα, τεχνητά χρώματα και γεύσεις. Χρησιμοποιούμε μόνο τα καλύτερα συστατικά για να δημιουργούμε Ελληνικά αυθεντικά και εξαιρετικά γευστικά προϊόντα, διασφαλίζοντας ότι πληρούν τα υψηλά πρότυπα ποιότητας. Η πολιτική μας ήταν και πάντα θα είναι να χτίζουμε δυνατές συνεργασίες, ακολουθώντας δρόμους αμοιβαίας υποστήριξης, συνεργασίας και πάνω απ 'όλα εμπιστοσύνης.»
Πηγή: protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο