Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2018

Βραδυφλεγής βόμβα τα ανταποδοτικά τέλη στον Δήμο Ξηρομέρου.

Όλοι γνωρίζουμε το μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει με τα ανταποδοτικά τέλη στον Δήμο Ξηρομέρου, τα οποία αποτελούν βραδυφλεγή βόμβα στα θεμέλια του Δήμου μας. Πέρυσι αυξήσαμε γενναία τα τέλη, πήραμε δάνειο περί το 1.000.000 € για να καλυφτεί το έλλειμμα, το οποίο δάνειο εκταμιεύτηκε ολόκληρο και πήγε ήδη στα χρέη της ΔΕΗ και ΦΟΔΣΑ και σήμερα, πάλι απλήρωτη είναι η ΔΕΗ και ο Δήμος Ξηρομέρου έχει κάνει ρύθμιση για να πληρώνει, πάλι απλήρωτος είναι ο ΦΟΔΣΑ του 2017 και ξανά νέα ελλείμματα........

Η δημοτική αρχή έχει εστιάσει το πρόβλημα μόνο στα έσοδα και μόνο στο ότι οι δημότες δεν πληρώνουν, και για τα έξοδα το μόνο που ακούμε είναι ευχολόγια.

Αν δεν στρώσει κώλο η δημοτική αρχή να ασχοληθεί σοβαρά με τα ανταποδοτικά τέλη, και εξακολουθήσει να ωραιοποιεί την κατάσταση με ευχολόγια και ανεφάρμοστες υποσχέσεις, ενώ το πρόβλημα είναι πολύ σύνθετο, με πολλές παραμέτρους, από τώρα σας λέμε τα ελλείμματα θα γίνουν θηλιά στον λαιμό του Δήμου και θα θέλουμε σύντομα και νέο δάνειο. 
Κάθε μήνα ο Δήμος Ξηρομέρου μπαίνει μέσα στα ανταποδοτικά τέλη πάνω από 50.000 €, σύμφωνα με πολύ πρόχειρους υπολογισμούς, δηλαδή 600.000 € κάθε χρόνο.
Αν δεν πάρει λοιπόν σοβαρά το πρόβλημα των ανταποδοτικών τελών ο Δήμος Ξηρομέρου, με κεντρική φιλοσοφία το νοικοκύρεμα, το καλό παράδειγμα, να κοπούν οι αλόγιστες «σπατάλες» από εδώ και εκεί, την εφαρμογή των κανονισμών χωρίς διακρίσεις, την έγκαιρη λήψη τεχνικών μέτρων και γενικά νηστεία και προσευχή, το πρόβλημα θα ανατινάξει τα οικονομικά του Δήμου (ήδη έχει γίνει με το δάνειο).
Βέβαια με τον συγκεκριμένο επικεφαλής στα ηνία του Δήμου Ξηρομέρου, με την ενός ανδρός αρχή με την οποία λειτουργεί και τους δημοτικούς συμβούλους σε ρόλου κομπάρσου, προσωπικά δεν τρέφουμε καμία ελπίδα αλλαγής πορείας.

mytikaspress

1 σχόλιο:

  1. Να μας πουν ποιες χρονιες δαπανηθηκαν τα ποιο πολλα (το 2016) 50.000€

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο