Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2018

Σύσκεψη αγροτών-κτηνοτρόφων στην ΒΟΝΙΤΣΑ, αύριο Τετάρτη 24.1.2018

Ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ακτίου – Βόνιτσας και η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας στα πλαίσια των αποφάσεων της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, απευθύνουν κάλεσμα σε όλους τους κτηνοτρόφους και αγρότες της περιοχής σε συγκέντρωση - σύσκεψη το Τετάρτη 24 Γενάρη και ώρα 20:00 μ.μ. στο δημαρχείο της Βόνιτσας.

Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ακτίου – Βόνιτσας Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας

          Ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ακτίου – Βόνιτσας και η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας στα πλαίσια των αποφάσεων της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, απευθύνουν κάλεσμα σε όλους τους κτηνοτρόφους και αγρότες της περιοχής σε συγκέντρωση - σύσκεψη το Τετάρτη  24 Γενάρη και ώρα 20:00 μ.μ. στην αίθουσα του ΔΣ στο δημαρχείο της Βόνιτσας. Στέλνουν αγωνιστικό κάλεσμα στους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους, σε πάλη για την επιβίωσή μας, να μπουν με αποφασιστικότητα στη μάχη κατά των παλιών και νέων αντιλαϊκών μέτρων  της κυβέρνησης και της ΚΑΠ της  ΕΕ που μας σπρώχνουν ακόμα πιο βαθιά στο ξεκλήρισμα, στη φτώχεια και στην εξαθλίωση......

 
     Καλούμε τους συμμάχους μας, τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα, με τα οποία έχουμε κοινά προβλήματα και αιτήματα, να στηρίζουν τα δίκαια αιτήματά μας και να συμπαραταχτούν μαζί μας, δίνοντας δύναμη και προοπτική στον αγώνα μας.   
             Η πείρα μάς έχει διδάξει ότι μόνο με τον αγώνα μπορούμε να κερδίσουμε.  Με τα μπλόκα κερδίσαμε το αφορολόγητο, την  σταδιακή  - και όχι μονομιάς - επιβολή των αυξήσεων στις εισφορές για τον ΕΦΚΑ, την αναβολή για μια 5ετία του φόρου επιτηδεύματος, την νομοθετική παρέμβαση για τα αγροτοδικεία  κ.α,  καταφέραμε, γενικότερα,  να καθυστερήσουμε  μέτρα εναντίον μας  που θα μας οδηγούσαν γρηγορότερα στο ξεκλήρισμα.  Ο αγώνας είναι που φέρνει αποτελέσματα και δίνει προοπτική. 
     Απέναντι σε αυτήν την πολιτική που υπηρετεί τα συμφέροντα των μεγαλεμπόρων, αλλά και στην εκστρατεία αποπροσανατολισμού και παραπλάνησης του αγροτικού κόσμου που εντείνει η κυβέρνηση, οι μικρομεσαίοι αγρότες δίνουμε τη μάχη που αφορά την ίδια την επιβίωσή μας.
Βασικά αιτήματα του πλαισίου πάλης:  

1. Κατώτερες εγγυημένες τιμές για όλα τα αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα, που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν εισόδημα με το οποίο θα μπορούν οι αγροτικές οικογένειες να ζουν με αξιοπρέπεια και να συνεχίσουν την αγροτική απασχόληση. Άμεση πληρωμή όλων των παραγωγών από τους εμπόρους και τους συνεταιρισμούς με την παράδοση των προϊόντων τους.
2. Μείωση του κόστους παραγωγής, με αφορολόγητο πετρέλαιο, όπως στους εφοπλιστές, φτηνό αγροτικό ρεύμα και νερό, όπως στους βιομήχανους, κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια, του ΕΝΦΙΑ σε σπίτια και χωράφια και των άλλων χαρατσιών, κατασκευή των αναγκαίων έργων υποδομής κ.ά.
3. Αφορολόγητο ατομικό εισόδημα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί. Φορολογία σε κάθε πραγματικό εισόδημα, κατάργηση των τεκμηρίων.
4. Κατάργηση των μεγάλων αυξήσεων στις ασφαλιστικές εισφορές, συντάξεις αξιοπρέπειας στα 60 χρόνια για τους αγρότες και στα 55 για τις αγρότισσες.
5. Ετήσιο ακατάσχετο χρηματικό όριο στα βιβλιάρια των μικρομεσαίων αγροτών στο ύψος των 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.
6. Καμιά κατάσχεση πρώτης, δεύτερης κατοικίας ή χωραφιού, από δάνεια που βρίσκονται στο «κόκκινο», συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ. Διαγραφή των τόκων και «κούρεμα» του κεφαλαίου σε ποσοστό 30% για επαγγελματικά δάνεια μέχρι 200.000 ευρώ των φτωχών αγροτοκτηνοτρόφων.
7. Να καλυφθούν οι ζημιές στην παραγωγή και στο αγροτοκτηνοτροφικό κεφάλαιο που ο ΕΛΓΑ δεν αναγνωρίζει, εξόφληση των αποζημιώσεων που είναι σε εκκρεμότητα. ΕΛΓΑ κρατικός φορέας που θα καλύπτει και θα αποζημιώνει στο 100% της ζημιάς απ' όλες τις αιτίες καταστροφής σε φυτική, ζωική παραγωγή και πάγιο κεφάλαιο, χωρίς καθυστερήσεις.
8. Κατάργηση όλων των άμεσων και έμμεσων περιορισμών της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής που επιβάλλει η ΚΑΠ 2014-2020 και των περικοπών στις επιδοτήσεις/ενισχύσεις, σύνδεση των ενισχύσεων με την παραγωγή και το ζωικό κεφάλαιο

     Σε αυτό το πλαίσιο καλούμε σε σύσκεψη με θέμα τις επιπτώσεις της αντιδραστικής πολιτικής στον Αγροτικό και Κτηνοτροφικό κλάδο και την οργάνωση του αγώνα μας ενάντια σε αυτές τις πολιτικές που μας ξεκληρίζουν, την Τετάρτη 24 Γενάρη και ώρα 20:00 μ.μ. στην αίθουσα του ΔΣ στο δημαρχείο της Βόνιτσας.

1 σχόλιο:

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο