Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017

Ποστάρισμα στο Facebook, από τον κ. Αλέξανδρο Φραίμη, με το οποίο δηλώνει το ενδιαφέρον του και την δική του παρέμβαση στα κοινά.

ΜΥΤΙΚΑΣ PRESS: Σίγουρα το Facebook, είναι ιδιωτικός χώρος, όπου κάποιος εκφράζει ελεύθερα τις σκέψεις του τις οποίες μοιράζεται μόνο με τους διαδικτυακούς του φίλους, αλλά όταν αυτός ο σχολιασμός αφορά τα κοινά και θέματα του Δήμου Ξηρομέρου, και μάλιστα γίνεται από ένα σημαντικό τοπικό παράγοντα όπως ο κ. Αλέξανδρος Φραίμης, τότε εμείς το θεωρούμε είδηση που επιβάλλεται και πρέπει να δημοσιοποιηθεί.
Το παρακάτω κείμενο πόσταρε στο Facebook ο κ. Φραίμης, με το οποίο δηλώνει το ενδιαφέρον του και την δική του παρέμβαση στα κοινά....



«Προς τους «άρχοντες» του Αστακού.
Είναι αυτό που λένε, κάθε πέρυσι και καλύτερα. Αναδρομικά όσο πιο πίσω τόσο και πιο φτωχά, χωρίς χρήματα. Στις μέρες μας όμως η κρίση επηρέασε τα ήθη, τα έθιμα. Εκεί τελειώνεις. Δεν θυμάμαι πάντα τον Αστακό ως πλούσια περιοχή, με τα πολλά τα χρήματα και τις σούπερ επενδύσεις. Θυμάμαι όμως πάντα ένα χωριό καθώς πρέπει. Με τον κόσμο του να νοιάζεται, να αγαπά και να χαίρεται τον ίδιο το τόπο όπως και τους κατοίκους του. Με τους ανθρώπους που στην ουσία εξουσιάζουν την μικρή μας κωμόπολη, να είναι κοντά στους ψηφοφόρους της και τους πολίτες της.
Εν έτη 2017 και τα Χριστούγεννα να πλησιάζουν, ο Αστακός μένει ένα άχαρο, ξηρό και νεκρό μέρος. Ο στολισμός της περιοχής άφαντος, ο κόσμος της σε ηχηρή απουσία... και η εξουσία ανύπαρκτη. Για αυτό χορεύουν. Όχι, δεν είναι η κρίση. Είναι η ευκαιρία που βρίσκει ο καθένας να βάλει το λιθαράκι του στον αφανισμό μας. Είναι η ευκαιρία τους να σε εκμεταλλευτούν με όλη τους την ψυχή. Η κρίση είναι οικονομική. Αυτοί, της έδωσαν διαστάσεις.
Πλέον ο Αστακός ζει ποικίλες κρίσεις. Ανθρωπιστικές, συναισθημάτων... να μου πεις ο στολισμός σε μάρανε καημένε; Ναι. Με μάρανε και αυτό. Αλλά αυτό που πραγματικά με μάρανε, είναι η άεργη διοίκηση, που μας πάει στα τάρταρα χρόνο με το χρόνο... και εμείς άπραγοι και συνένοχοι στο έγκλημα. Σκέψου Αστακιώτη, σκέψου... τα ψωμιά μας είναι λίγα. Το να ασελγεί κάποιος σε ένα μέρος που δεν ευδοκιμεί, είναι τουλάχιστον χυδαίο. Μπορούμε να το αλλάξουμε χωρίς αυτούς, είσαι έτοιμος;

Αστακός, Χριστούγεννα 2017»


mytikaspress

6 σχόλια:

  1. Μένω στο χωρίς αυτούς.... Εκεί είναι το Κλειδί. Αν είναι να κάνεις κάτι προχώρα, κακό δε θα κάνεις καλό θα κάνεις. Χωρίς βαρίδια στα πόδια σου όμως... χωρίς επαγγελματίες της αυτοδιοίκησης και αρπακτικά. Προχώρα με ζήλο, ειλικρίνεια και εντιμότητα και θα σε ακολουθήσουν πολλοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αληθειες λεει αφου δεν υπαρχει τοπικη αυτοδιοικηση μονο αρπαχτικα!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οχι μονο πολλοι των 11:13 ολοιιιιιι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανηκουμε σε διαφορετικους χωρους. Εχουμε συνεργαστει ομως για θεματα αυτοδιοικησης σε ξερω οπως και τις ικανοτητες σου. Γνωριζεις προσωπα και καταστασεις. Ξεπερασε τις κοματικες ιδεοληψιες,επαγγελματιες της πολιτικης, αυτοκλητους σωτηρες που κατεστρεψαν τον τοπο μας και θα σε ακολουθησουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανηκουμε σε διαφορετικους χωρους. Εχουμε συνεργαστει ομως για θεματα αυτοδιοικησης σε ξερω οπως και τις ικανοτητες σου. Γνωριζεις προσωπα και καταστασεις. Ξεπερασε τις κοματικες ιδεοληψιες,επαγγελματιες της πολιτικης, αυτοκλητους σωτηρες που κατεστρεψαν τον τοπο μας και θα σε ακολουθησουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σωστά τα λες;ΚΑΝΤΟ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο