Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017

Προσγειώθηκε για πρώτη φορά στη Αεροπορική Βάση του ΑΚΤΙΟΥ το E-3F Awacs


        Έχουν περάσει 31 χρόνια από την στιγμή που τον Μάρτιο του 1986, το πρώτο αεροσκάφος αεροπορικής προειδοποίησης και ελέγχου E-3A Awacs προσγειώθηκε στην αεροπορική βάση του Ακτίου
      Από τότε αυτού του τύπου τα αεροσκάφη, έχουν γίνει ευρέως γνωστά στην περιοχή μας και αποτελούν πλέον μέρος της καθημερινότητας μας, μιας και οι πτήσεις τους είναι ιδιαιτέρως συχνές πάνω από τον πρεβεζάνικο ουρανό (σσ και τον ουρανό της Βόνιτσας). 
     Αυτές της ημέρες λοιπόν η αεροπορική βάση στο Άκτιο, καλωσόρισε για πρώτη φορά ένα από τα τέσσερα Awacs τύπου E-3F, το οποίο έφτασε από την βάση της  Γαλλικής Πολεμικής Αεροπορίας (Avord Air Base).........



   Τα τέσσερα γαλλικά αεροσκάφη AWACS λειτουργούν από το 1992, με στόχο να παραμείνουν στην υπηρεσία της Γ.Π.Α έως το 2035 τουλάχιστον.
Το πιλοτήριο του αεροσκάφους  διαθέτει αναλογικούς δείκτες ,ενώ μπορεί να ανιχνεύσει, να εντοπίσει και να εμφανίσει εχθρικά αεροσκάφη και φιλικά αεροσκάφη στον ίδιο εναέριο χώρο σε απόσταση μεγαλύτερη  από 322 χιλιόμετρα.
Μέχρι σήμερα, τα αεροσκάφη τύπου E-3F έχουν δεχθεί αρκετές αναβαθμίσεις σε ραντάρ, υπολογιστές, δορυφορικές επικοινωνίες και διαχείριση της εναέριας κυκλοφορίας, ενώ έχουν προγραμματιστεί και νέες.

Πηγή: http://www.mypreveza.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο