Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2017

Μεσολόγγι: Κάθετα αντίθετο το Δημοτικό Συμβούλιο στο ενδεχόμενο φιλοξενίας μεταναστών

Αρνητικοί στο ενδεχόμενο φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων σε ξενοδοχείο του Μεσολογγίου, ήταν οι περισσότεροι δημοτικοί σύμβουλοι, κατά την συζήτηση του σχετικού θέματος στην χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Ο δήμαρχος, Ν. Καραπάνος, στα εκτός ημερήσιας διάταξης θέματα, ενημέρωσε το Σώμα ότι υπάρχει μια τέτοια περίπτωση, καθώς ο ίδιος ενημερώθηκε από επιχειρηματία του Μεσολογγίου για την συζήτηση που είχε με συνάδελφό του και αφορούσε στην φιλοξενία μεταναστών. Πιο συγκεκριμένα, όπως είπε ο δήμαρχος, ενημερώθηκε από τον ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου Liberty Βασ. Ξηρό, ότι επικοινώνησε μαζί του ένας εκ των ιδιοκτητών του Θεοξένια και συγκεκριμένα ο οδοντίατρος Τ. Παπαχρήστος, λέγοντάς του ότι επιθυμεί να φιλοξενήσει μετανάστες έναντι τιμήματος βέβαια. Επίσης αναφέρθηκε από τον δήμαρχο ότι έχει εμπλακεί και το όνομα του Π. Παπαδόπουλου ως άνθρωπος που θα βοηθούσε τον ενδιαφερόμενο στην συμπλήρωση της αίτησης στη σχετική διαδικτυακή πλατφόρμα του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης κάτι το οποίο προκάλεσε αντιδράσεις από τον επικεφαλής της «Κοινωνίας Μπροστά» που το αρνήθηκε.
Η απάντηση του κ. Ξηρού, κατά το δήμαρχο, ήταν αρνητική, διότι ο ίδιος έχει άλλο όραμα για το Μεσολόγγι, το οποίο είναι προς την τουριστική κατεύθυνση και ως επιχειρηματίας παλεύει γι’ αυτό, παρά τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν όλοι λόγω κρίσης και δεν θα ξεπουλήσει τα πάντα με σκοπό το χρήμα. Μάλιστα εξουσιοδότησε τον δήμαρχο να μεταφέρει αυτές τις πληροφορίες στο δημοτικό συμβούλιο.
Η πλειοψηφία των συμβούλων ήταν αρνητική σε αυτό το ενδεχόμενο για διάφορους λόγους, μεταξύ των οποίων είναι και οι κοινωνικοί, διότι αν μέσα στον ιστό της πόλης συμβεί κάτι τέτοιο, η τουριστική προοπτική του δήμου αυτομάτως παύει να υπάρχει, δεδομένου μάλιστα ότι, όπου έχουν εγκατασταθεί μετανάστες, αναπτύσσεται και παραβατικότητα και πολλά άλλα προβλήματα συμβίωσης. Ο δήμαρχος έφερε και ψήφισμα στο οποίο περιγράφεται η βούληση του δήμου να μην δεχθεί μετανάστες στα γεωγραφικά του όρια, ούτε σε δημόσιο αλλά ούτε και σε ιδιωτικό χώρο, επαναφέροντας ουσιαστικά παλαιότερη παρόμοια απόφαση, επικαλούμενος και την ιστορία της πόλης.
Διπλωματική ήταν η πρόταση που κατέθεσε υπό μορφή ψηφίσματος ο Π. Παπαδόπουλος, ο οποίος τόνισε ότι σε περίπτωση φιλοξενίας μεταναστών πρέπει να λαμβάνεται υπόψη και η γνώμη του δήμου και των φορέων, βάζοντας και αυτός το θέμα της ιστορικότητας της πόλης. Θετικός ήταν ο Θ. Μαργαρίτης, που υπογράμμισε ότι όχι μόνο πρέπει να δεχθεί ο δήμος τους μετανάστες, αλλά να φροντίσει και για την καλή διαβίωσή τους σε επίπεδο σίτισης κλπ.
Στο ίδιο μήκος κύματος με τον δήμαρχο κινήθηκαν οι επικεφαλής συνδυασμών Ν. Μουρκούσης και Γ. Τέγας ενώ οι επικεφαλής Δ. Μακρής, Κ. Αντωνίου και Π. Κατσούλης απουσίαζαν από την συζήτηση. Οι κ.κ. Μουρκούσης, Τέγας, αλλά και Γιαννόπουλος δήλωσαν ότι δεν μπορεί να σηκώσει η πόλη τέτοιο βάρος και ήταν κατηγορηματικό αντίθετοι. Παράλληλα όλοι συμφώνησαν ότι το Μεσολόγγι έχει ανάγκη από περισσότερα ξενοδοχεία για να δεχθεί τουρίστες και όχι να χάσει αυτά που έχει, διότι το έλλειμμα φαίνεται ιδιαίτερα στα μεγάλα γεγονότα, όπως είναι οι Γιορτές Εξόδου. Μάλιστα ο δήμαρχος έβαλε και μια άλλη παράμετρο που έχει να κάνει με την αύξηση της επισκεψιμότητας που ελπίζει ότι θα έχει το Μεσολόγγι μετά την πιστοποίηση των λασπόλουτρων και την υπογραφή σύμβασης με το Σύλλογο Ρευματοπαθών που θα έρχονται στην πόλη για τις θεραπείες τους και χρειάζονται χώρους φιλοξενίας.
aixmi-news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο