Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2017

Θωρακισμένη η Αιτωλοακαρνανία για την Ιλαρά

  • Θάνατος 17χρονου Ηλείου στην Πάτρα
  • Μαζικοί εμβολιασμοί σε καταυλισμούς Ρομά στο Αγρίνιο
Συζητήσεις επί συζητήσεων έχουν ξεκινήσει και στο Αγρίνιο και την ευρύτερη περιοχή, μετά τον δεύτερο νεκρό από Ιλαρά που μετρά η χώρα μας και τον πρώτο στην Δυτική Ελλάδα, καθώς την Πέμπτη, κατέληξε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου, ένας 17χρονος Ρομά, ο οποίος είχε μεταφερθεί από την Ηλεία. Ο 17χρονος, ο οποίος ήταν ανεμβολίαστος, πέθανε από εγκεφαλίτιδα, μία σοβαρότατη επιπλοκή της νόσου!

Από τη στιγμή που η νόσος έκανε την επανεμφάνισή της, στην Δυτική Ελλάδα έχουν καταγραφεί συνολικά 75 κρούσματα, με την Ηλεία να κρατά τα «πρωτεία» με 44 κρούσματα και την Αχαΐα να έπεται με 30. Μόλις ένα κρούσμα έχει καταγραφεί στην Αιτωλοακαρνανία, τον περασμένο Ιούλιο, σύμφωνα με τα στοιχεία της επιδημιολογικής έκθεσης για την ιλαρά στη χώρα μας από το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αγρινίου Παντελής Παπαθανάσης
Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αγρινίου Παντελής Παπαθανάσης, δίνοντας τις συμβουλές του τόνισε πως: «οι γονείς πρέπει να απευθύνονται στον παιδίατρό τους για τον εμβολιασμό της ιλαράς. Επίσης, οι ενήλικες που γεννήθηκαν μετά το 1970 θα πρέπει να ελέγξουν αν έχουν εμβολιαστεί πλήρως για την ιλαρά ώστε να προγραμματίσουν τον εμβολιασμό τους. Υπάρχει και ειδική αιματολογική εξέταση, ενώ σε περίπτωση εξανθημάτων εμπύρετης νόσου θα πρέπει άμεσα να απευθυνθούν στον θεράποντα ιατρό τους». Ο κ. Παπαθανάσης επεσήμανε ακόμη πως: «στην περιοχή μας δεν υπάρχει ανησυχία, ενώ καταγράφεται αύξηση των εμβολιασμών».
Υπενθυμίζουμε, πως στις 16 Νοεμβρίου, είχαν πραγματοποιηθεί μαζικοί εμβολιασμοί παιδιών Ρομά για Ιλαρά, Ερυθρά και Παρωτίτιδα σε τρείς περιοχές του Αγρίνιου, και ειδικότερα Δημοτικό Σχολείο Καλυβίων, στο Κοινοτικό Ιατρείο Καλυβίων και στο Κέντρο Στήριξης Ρομά στην περιοχή του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου (Δ.Α.Κ), περιοχές στις οποίες ο πληθυσμός των Ρομά είναι αυξημένος. Οι εμβολιασμοί, είχαν  πραγματοποιηθεί από το Κέντρο Κοινότητας της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας του Δήμου Αγρινίου, σε συνεργασία με την Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και το Γενικό Νοσοκομείο Αγρινίου.
Κων/νος Χονδρός για την εφημερίδα «Συνείδηση»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο