Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017

Ο κ. Ερωτόκριτος Γαλούνης, έξαλλος και σε υψηλούς τόνους, απαντά στον δημοτικό σύμβουλο κ. Δημήτρη Κομπλίτση για τους μετακινηθέντες εργαζόμενους (ηχητικό απόσπασμα)

ΑΠΟ MYTIKAS PRESS 

        Την Παρασκευή 17 Νοέμβρη, βρεθήκαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο στον Αστακό, όπου στην ημερήσια διάταξη για συζήτηση ήταν 25 θέματα. Αυτό όμως που ζήσαμε στην έναρξη του Συμβουλίου, όπου συζητούνται τα θέματα προ ημερησίας και γίνονται διάφορες ανακοινώσεις και ερωτήσεις, δεν το έχουμε ξαναζήσει και γινόμαστε συγκεκριμένοι.
    Ο δημοτικός σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» κ. Δημήτρης Κομπλίτσης, έκανε το «λάθος» και ρώτησε τον Δήμαρχο κ. Γαλούνη σχετικά με την πρόσφατη μετακίνηση των δύο εργαζομένων (εργοδηγός, υδραυλικός), που και εμείς είχαμε θίξει και αναφέρει με σχετική μας ανάρτηση (δείτε εδώ).
      Και εκεί ξεκίνησε η καταιγίδα από τον κ. Γαλούνη, ο οποίος ανάφερε πράγματα ανήκουστα εναντίον των δύο εργαζομένων, προχωρώντας και σε προσωπικούς χαρακτηρισμούς.
           Δεν ξέρουμε αν όσα αναφέρθηκαν είναι αλήθεια ή ψέματα, όμως αυτό που ξέρουμε είναι ότι μιλάμε για τον πρώτο πολίτη του Δήμου, μιλάμε για έναν αιρετό που η κοινωνία τον τίμησε αναδεικνύοντας τον Δήμαρχο, ο οποίος εξαπέλυσε δημόσια, εναντίον δύο ανθρώπων που εργάζονται στο Δήμο Ξηρομέρου, κατηγορίες και κοσμητικά επίθετα, χωρίς καν αυτοί να είναι παρόντες, ώστε τουλάχιστον να μπορούν να υπερασπιστούν τον εαυτό τους και να αντικρούσουν ότι τους καταμαρτυρούσε.
        Μιλάμε για το Δημοτικό Συμβούλιο, το ανώτατο θεσμικό όργανο του Δήμου, μία δημόσια συνεδρίαση παρουσία δημοτικών συμβούλων και πολιτών. Προσωπικά αισθανθήκαμε πολύ άσχημα για το επίπεδο της απάντησης του κ. Γαλούνη.
            Αντί σαν Δήμαρχος να σεβαστεί το αξίωμα και τη θέση του και να πει, ότι ξέρετε ο Δήμος έχει φρικτά παράπονα από την απόδοση και την συμπεριφορά αυτών των εργαζομένων και θα γίνει ότι προβλέπει ο νόμος, και εκεί να λήξει η απάντηση του, άρχισε να τους περιλούζει με κατηγορίες.
       Δεν θα επαναλάβουμε τις εκφράσεις του, απλά ακούστε το ηχητικό εδώ από τα επίσημα ηχητικά πρακτικά του Δήμου Ξηρομέρου και βγάλτε τα συμπεράσματα μόνοι σας........


Εμείς τελειώνοντας τρία πράγματα θα πούμε μόνο:

1.-Οι εργαζόμενοι στον ευρύτερο δημόσιο τομέα έχουν δικαιώματα και υποχρεώσεις και υπάρχει ο δημοσιοϋπαλληλικός κώδικας που προβλέπει τις διαδικασίες για την τήρηση και των δύο. Σήμερα το να έχει κάποιος δουλειά είναι θείο δώρο, και τα πράγματα έχουν γίνει πολύ αυστηρά στο δημόσιο σε σχέση με τις υποχρεώσεις, και αυτό είναι γνωστό σε όλους, και όλοι προσέχουν ώστε να είναι εντάξει και τυπικοί στη δουλειά τους. Αν ο κ. Γαλούνης ως προϊστάμενος των δύο περί ου ο λόγος εργαζομένων, κρίνει ότι αυτοί δεν είναι εντάξει στις υποχρεώσεις τους, υπάρχουν προβλεπόμενες διαδικασίες και δεν υπάρχει σκεπτόμενος δημότης και φυσικά ούτε και εμείς, που θα τον ψέξουμε αν επιλέξει να τις ακολουθήσει. Το αντίθετο μάλιστα.... Αλλά λαϊκά δικαστήρια στο Δημοτικό Συμβούλιο και μάλιστα με απόντες τους εργαζόμενους, είναι ντροπή, είναι ζούγκλα και κατάπτωση του δημοσίου λόγου.

2.-Τους συγκεκριμένους ανθρώπους δεν τους γνωρίζουμε ούτε κατ' όψη και ούτε αυτοί μας γνωρίζουν. Αλλά για ένα είμαστε σίγουροι, ότι κάνουν μία σκληρή και δύσκολη από κάθε άποψη δουλειά με βάση την ειδικότητα τους, και ότι δεν έχουν μπάρμπα στη Κορώνη, να τους βάλει ειδικούς συμβούλους σε κανένα Δήμο στην Αττική και να εισπράττουν 3,5 χρόνια το παχυλό μισθό από τον Αστακό, κόβοντας βόλτες στη παραλία και μετά να κατά κεραυνώνουν τους άλλους ότι τεμπελιάζουν και είναι κοπρίτες.

3.-Προεκλογικά για να πάρουμε τους ψήφους, για να χρίσουμε υποψήφιους ώστε πάλι να πάρουμε ψήφους από το σόι τους, τάζουμε τα πάντα στους πάντες. Κηδεία με ξένα κόλλυβα. Όταν όμως έρθει το ρίξιμο και τα ταξίματα γίνουν αέρας κοπανιστός, γινόμαστε δεινοί ρήτορες, αγορεύουμε και κατακεραυνώνουμε και λέμε πικρές αλήθειες, αλλά αυτές που μας συμφέρει και στο χρόνο που μας συμφέρει.

http://mytikaspress.blogspot.gr

13 σχόλια:

  1. Τι περιμένετε από άνθρωπο χωρίς τη στοιχειώδη μόρφωση και παιδεία...αν δεν ήταν ο Πανταζής σιγά μην έβγαινε δήμαρχος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τις αναρρωτικες που εχει παρει ο Γαλουνης για πιο λογο τις επαιρνε; Να γλιτωνει (προς το παρον) απ τα δικαστηρια που εκκρεμουν εις βαρος του και ειναι πολλα και θα ερθουν κι αλλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η κρίση που περνάμε, η οποία δεν είναι μόνο οικονομική αλλά και ηθική θα πρέπει να αποτελέσει γνώμονα ως προς το ποιοί είναι αυτοί τους οποίους η κοινωνία μας πρέπει να ξεράσει και να αποβάλλει σε γενικό επίπεδο. Πόσο μάλλον να υπάρχουν στα κοινά και να ορίζουν τις ζωές των πολιτων.Η ανάγκη για ενα υγιές συμπέρασμα και η υλοποιησή του θα είναι αυτή που θα στείλει αυτούς τους ανθρώπους στο σπίτι τους. Αν δεν γίνει, εκείνοι πάντα θα βρίσκουν κάποιον ισχυρό που θα διεθέτει χρήματα να προσκολλήσουν δίπλα του σαν παράσιτο παριστάνοντας το φίλο του ώστε να να μπορέσουν να απομυζήσουν ωφέλη για τον εαυτούλη τους και μόνο. Στο χέρι μας είναι να συνεχίσουμε το ίδιο σκηνικό και να γκρινιάζουμε ενω εκείνοι θα γελάνε για την κακομοιριά μας ή να το αλλάξουμε ΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το Μάιο του 2019 θα γυρίσουν πίσω τα παιδιά Πού μετακίνησε εκτός Αστακού.Αυτος δεν ξαναβλέπει το Δημαρχείο θα φάει μαύρο από εμάς που τον ψηφίσαμε (Λάζαρος Βασιλόπουλο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ενω ο Πανταζης την ειχε την παιδεια για αυτο μας τον φορτωσε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΦΟΡΤΩΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ. ΤΟ ΚΟΛΠΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΟ. ΕΚΕΙΝΟΙ ΓΛΥΦΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΡΙΣΤΑΝΟΥΝ ΤΟ ΦΙΛΟ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΜΕ ΛΕΦΤΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΝΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΨΗΦΩΝ .ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΠΟΥ ΜΕ ΕΝΑ ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ, ΜΙΑ ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΑΝΤΑΜΗΝΟ, Η΄ ΜΕ ΕΝΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΔΙΔΟΥΜΕ ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΚΑΙ ΠΑΜΕ ΣΑΝ ΠΡΟΒΑΤΑ ΣΤΗ ΣΦΑΓΗ ΜΑΣ. ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΥΠΟΥΣ, ΔΕ ΜΑΣ ΣΩΖΕΙ ΕΝΑ ΠΕΝΤΑΜΗΝΟ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΞΕΡΟΚΟΜΜΑΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΤΑΞΟΥΝ.ΥΠΟΨΙΝ ΟΥΤΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΕΧΩ, ΟΥΤΕ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΑΛΛΑ ΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ ΔΕΝ ΤΗ ΦΟΒΑΜΑΙ. ΑΣ ΜΗΝ ΣΚΥΒΟΥΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΑΣ ΕΥΓΝΩΜΟΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΚΙΟΛΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΦΙΛΟΙ ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΥΜΦΩΝΩ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ,ΠΡΕΠΕΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ ΓΙΑΤΙ ΒΛΕΠΩ ΟΤΙ ΜΑΛΛΟΝ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝΕ ΟΙ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΟΤΙ ΒΛΕΠΩ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟΣ ΠΑΝΤΑ ΑΡΧΗΣΑΝ ΝΑ ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΜΕΙΣ ΤΗ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΑΝ ΔΗΜΟΤΕΣ ΠΛΕΟΝ,ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΟΥΜΕ ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ ΜΟΥ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΜΑΣ ΠΡΟΔΩΣΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΜΕΤΕΡΙΖΙ ΓΙΑ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ Ο-Φ-Ε-Λ-Ο-Σ ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΝ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΚΑΤΙ ΑΠΛΩΣ ΜΙΑ ΣΚΕΨΗ ΚΑΝΩ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΩΝ ΧΩΡΙΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΜΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΛΑΔΙ ΤΟΝ κ ΠΑΝΤΑΖΗ. ΕΙΝΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΤΑΝΤΗΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΟΣΟΥΣ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΠΡΩΤΟΥΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΞΕΡΑΜΕ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΝ ΝΑ ΡΩΤΗΣΟΥΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Φωνάζετε απλά για αντιπολίτευση. Να πληρώνονται οι κηφήνες, για να ξαναφωνάζετε και γι αυτό. Ο Δήμαρχος έπρεπε να προχωρήσει στα προβλεπόμενα μέτρα για όσους τεμπελιάζουν και να μη τους ανέχεται. Πειθαρχικά και διοικητικά μέτρα και σπίτι τους. Υπάρχουν ευσυνείδητοι που πεινάνε και εκτιμούν το ψωμί που κερδίζουν με τον ιδρώτα τους. Μη φοβάται τίποτα, είμαστε μαζί του. Όσο για τους υπαλλήλους , έχουν πρώτα υποχρεώσεις και μετά αποκτούν δικαιώματα. Αυτό σημαινει υπάλληλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποιοι κηφηνες κακομοίρη αυτοί δουλεύουν περισσότερο απ όσο φαντάζομαι έχεις φανταστεί να δουλέψεις στη ζωή σου.... Να γράψεις ονοματεπώνυμο και να πας μια εβδομάδα μαζί τους να δεις πως είναι

      Διαγραφή
  10. ΦΑΤΕ ΤΟΝ ΣΤΗ ΜΑΠΑ ΤΟ ΓΚΛΙΤΣΜΑΝ ΑΠ ΤΗ ΖΑΦΤΑΣΑ....ΚΑΛΑ ΣΑΣ ΚΑΝΕΙ!!!! ΤΟ ΦΧΑΡΙΣΤΕΜΕ!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ρε συ 11.08 σιγα μη σκισεις κανενα καλσον!!!!!Την εφαγε τη ξεφτιλα ο δημαρχος σου!Αν μπορεσει και κανει αυτα που λες τα ξαναλεμε!Κανε λιγη υπομονη και σταματα να γραφεις οτι σου λενε.Αι σιχτιρ λαδωμενε!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Χ αχ αχ α χάχα ζ χα α λοιπόν παιδιά λουστείτε κάποιον που ξέρει.......... Τα παιδιά που κατηγορεί με εξιβριστικο τρόπο ο Γαλουνης
    τρέχουν να του συνδέσουν το νερό οπότε κόβετε αυτοί έκαναν όλοι τη δουλειά στη μεγάλη νεροποντη και δεν πνίγηκε ο Αστακός και όλα εντέλει
    στα χωριά...... Και πολλές φορές από το πρωί μέχρι το βράδυ στους δρόμους να βοηθήσουν το αγόρι λέει τα δικά του γιατί δεν θέλει να πληρώσει
    ποτέ δεν πλήρωσε από τα δικά του τίποτα όλα στο τσάμπα....... Όσο για τον Κ Πανταζη δεν φταίει αυτός καθόλου εσείς φταίτε που τον ψηφίσατε....
    .... Την μοίρα του τόπου σας πρέπει να την πάρετε στα χέρια σας πιο άμεσα από τις εκλογές σταματώντας να ζητάτε ρουσφέτια και 20ευρα........
    Λίγη αξιοπρέπεια δεν βλάπτει

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο