Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2017

Ηλεία: Κεραυνός έκαψε στάνη και πρόβατα ιερέα


Ότι με κόπο και πολύ φροντίδα είχε δημιουργήσει ένας ιερέας σε έκταση της πρώην λίμνης Μουριάς, χάθηκε στο πέρασμα της κακοκαιρίας. Η στάνη και τα πρόβατα του π. Ιωάννη Μπλάθρα, στο Καταράχι Ηλείας, χάθηκε στις φλόγες, μετά απο κεραυνό που έπεσε εκεί την ώρα της καταιγίδας.

Όσο κι αν προσπάθησε ο ίδιος, η οικογένειά και οι φίλοι του αλλά και οι πυροσβέστες, μόνο λίγα μικρά αρνάκια σώθηκαν και αυτά πάλι δύσκολα θα επιβιώσουν χωρίς τις μητέρες τους...
Η εικόνα στη στάνη του π. Ιωάννη, ήταν τραγική. Ανάμεσα στις μπάλες με τον καμένο σανό και τις λαμαρίνες, τα νεκρά, καμένα πρόβατα. Συνολικά 70 χάθηκαν στις φλόγες.
Σε ένα κοντινό γαλάρι πρόλαβε μέσα στην ώρα της καταστροφής και μετέφερε τα υπόλοιπα. Από το σύνολο των 180 προβάτων, εκτιμάται πως λίγα θα επιβιώσουν. Φτάνοντας στο γαλάρι, η εικόνα που αντικρίζουμε ακόμα πιο τραγική.
Όσα απο τα μεγαλωμένα πρόβατα έχουν γλιτώσει υφίστανται έναν αργό, μαρτυρικό θάνατό... Έχουν υποστεί εγκαύματα στο μεγαλύτερο μέρος τους, τα περισσότερα έχουν τυφλωθεί και οι πληγές τους δεν αντιμετωπίζονται... «Από ώρα σε ώρα θα πεθάνουν και αυτά» μας είπε ο π. Ιωάννης.
Τα μικρά αρνάκια γύρω ψάχνουν τις μανάδες τους, στην αναζήτηση της τροφής και της φροντίδας. Πέφτουν πάνω μας απεγνωσμένα. «Πρέπει να κάνουμε κάτι γιατί και αυτά δύσκολα θα επιβιώσουν» συμπλήρωσε...
Ο π. Ιωάννης Μπλάθρας ασχολείται από 20 χρονών με την κτηνοτροφία. Παράλληλα όμως θέλησε να βρεθεί και στο χώρο της εκκλησίας. Άφησε πίσω το κοπάδι του τότε και πήγε στην ιερατική σχολή. Τα τελευταία χρόνια είναι ιερέας στην ενορία της Κρυόβρυσης στη Λασιώνα Ηλείας. Η ζωή του μοιράζεται ανάμεσα στην οικογένειά του και τα δύο διαφορετικά ποίμνιά του... Μια ζωή με αγώνα...
Όπως μας δήλωσε για τα γεγονότα που συνέβησαν το βράδυ της Πέμπτης, ενημερώθηκε περίπου στις δέκα το βράδυ πως ο στάβλος του καιγόταν. Δύο ώρες πριν βρισκόταν εκεί για την τελευταία φροντίδα της ημέρας.
«Στις 10:00 περίπου το βράδυ της Πέμπτης με ειδοποίησαν ότι καίγεται ο στάβλος μου. Ήρθα και είδα τα ζώα καμένα.
Έχουν καεί 60-70 πρόβατα από τα 180 πρόβατα που είχε το κοπάδι. Δυστυχώς από αυτά τα οποία τώρα ζουν, λίγα - πολύ λίγα, είναι εκείνα που θα ζήσουν. Τα περισσότερα από τα ζωντανά έχουν πάθει σοβαρά εγκαύματα και δεν παίρνουν θεραπεία.
Είναι ολοκληρωτική καταστροφή του κοπαδιού. Τα μικρά ζώα που επιβίωσαν και σώθηκαν έχουν μείνει ορφανά και θέλουν τις μανάδες τους - ούτε αυτά θα ζήσουν. Δυστυχώς ο κεραυνός είναι η αιτία του κακού. Ασχολούμαι 26 χρόνια, αυτό δεν μου έχει ξανατύχει.
Είχε περάσει πριν χρόνια ανεμοστρόβιλος δεν είχαν πάθει όμως ζημιά στα ζώα. Τώρα είναι ολοκληρωτική η καταστροφή. Έχουμε κάνει αγώνα για το κοπάδι αυτό» είπε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις του.











www.ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο