Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017

ΚΩΣΤΑΣ ΤΡΙΑΝΤΑΚΩΝΣΤΑΝΤΗΣ: Γιατί ο Δήμαρχος κ. Αποστολάκης αποφεύγει να κάνει δημόσια λογοδοσία στους πολίτες του Δήμου για τα πεπραγμένα;!!

ANAKOINΩΣΗ
-ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ απ0  ΣΥΣΤΑΣΕΩΣ ΤΟΥ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ.
    Είμαι στη διάθεση οποιασδήποτε πολιτικής, διοικητικής και άλλης υπηρεσίας της συντεταγμένης πολιτείας να συνδράμω στο έργο της στη κατεύθυνση, γιατί θεωρώ ότι ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Ο ΕΛΕΓΧΟΣ.
              Τη  Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017 συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας. Στη πρώτη ειδική συνεδρίαση το μοναδικό θέμα ήταν: 
"Έγκριση απολογισμού και Ισολογισμού Δήμου Ακτίου- Βόνιτσας για το Οικονομικό έτος 2016".
    Σύμφωνα με το άρθρο 217 του  Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων (ν 3463/2006) θα έπρεπε μέχρι τέλους Ιουνίου να είχε γίνει η ειδική δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα τον Απολογισμό πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής που συνηθίζεται να λέγεται λογοδοσία του Δημάρχου και της Δημοτικής Αρχής. 
    Τούτη η συνεδρίαση δεν έγινε ποτέ τη τρέχουσα δημοτική περίοδο.

     Με ποιο δικαίωμα Δήμαρχε κ. Αποστολάκη δεν εφαρμόζεται τη νομοθεσία; O Δήμαρχος κ. Αποστολάκης τρέμει, φοβάται (πολιτικά εννοώ) τη συνεδρίαση αυτή.
     Ο λόγος είναι απλός. Απέτυχε πλήρως στην αναπτυξιακή διάσταση του Δήμου παρά το πακτωλό χρημάτων που πήγαν  σε συγγενείς, κουμπάρους, ημετέρους κλπ εργολάβους και προμηθευτές εντός και εκτός Δήμου. 
     Αρκεί να πούμε στο σημείο αυτό ότι τέσσερις εργολάβοι και προμηθευτές και μία εταιρεία έχουν εισπράξει από 1-9-2014 μέχρι σήμερα πάνω από 1.000.000 ευρώ.           Ένας δε εξ αυτών είναι ο κουνιάδος του Δήμαρχου κ Αποστολάκη. Αμφιβάλλετε Δήμαρχε κ Αποστολάκη και Αντιδήμαρχε Οικονομικών κ Στούπα;...........



     Mε ποιο δικαίωμα  τόσο ο πρώην Πρόεδρος  του ΔΣ κ. Μπαλατσούρας όσο και ο νυν Πρόεδρος του ΔΣ  κ. Κουνέλης δεν φρόντισαν να εφαρμοστεί η νομοθεσία σε ότι αφορά τη συνεδρίαση αυτή;  -Eχουμε άδικο όταν τους  αποκαλούμε υπαλλήλους του Δημάρχου και της Δημοτικής του ομάδας;
         Σύμφωνα με το άρθρο 163 του Κώδικα Δήμων Κοινοτήτων ο απολογισμός - ισολογισμός και τα αποτελέσματα χρήσεως του κάθε οικονομικού έτους ελέγχονται από ένα ορκωτό ελεγκτή-λογιστή
     Ο ορκωτός λογιστής επιλέγεται με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής και πληρώνεται από το Δήμο. Η περσινή του αμοιβή ήταν 8.000 ευρώ. Η φετινή δεν γνωρίζω πόσο είναι. 
         Σύμφωνα με το άρθρο 163, ο ορκωτός ελεγκτής-λογιστής χορηγεί ένα πιστοποιητικό ελέγχου και αναφέρει αν ο Δήμος εφάρμοσε το κλαδικό λογιστικό σχέδιο Δήμων και Κοινοτήτων και αν τηρήθηκαν οι διατάξεις του Δημοτικού και Κοινοτικού Κώδικα και των αντίστοιχων κανονιστικών ρυθμίσεων οι οποίες αφορούν το οικονομικό, λογιστικό και διαχειριστικό σύστημα των Δήμων. Περιλαμβάνει επίσης και τις παρατηρήσεις του ορκωτού λογιστή. Επίσης υποχρεούται να καταρτίσει την έκθεση ελέγχου.

     Μετά τη γενική κατακραυγή για την αντιδημοκρατική συμπεριφορά του Προέδρου του ΔΣ κ.Κουνέλη, ύστερα από γραπτή αίτηση μου που κατέθεσα στην υπηρεσία πρωτοκόλλου, μου δόθηκε για λίγο χρονικό διάστημα ο λόγος. 
      Είχα την ευκαιρία να εκθέσω επιγραμματικά σε ποια σημεία ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΣΤΗΚΕ η κείμενη νομοθεσία  το οικονομικό έτος 2016 είτε αφορούσαν τα έξοδα είτε αφορούσαν τα έσοδα του Δήμου. 
   Ο ορκωτός ελεγκτής- λογιστής είπε δεν είμαι αρμόδιος για αυτά τα θέματα.
     Ο Προϊστάμενος της Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου κ Αδάμης μου είπε να πάω στην Οικονομική υπηρεσία του Δήμου να με ενημερώσει για θέματα του Δήμου. Στο σημείο αυτό αγαπητοί αναγνώστες σας ενημερώνω.
 Στις 27 Ιουλίου 2017 υπέβαλα αίτηση προς την Οικονομική υπηρεσία του Δήμου που ζήτησα ενημέρωση  Οικονομικά θέματα του Δήμου. Επικαλέστηκα το εύλογο ενδιαφέρον μου και το αυτονόητο Οικονομικό μου συμφέρον. Έχω πάρει αριθμό πρωτοκόλλου στην αίτηση μου. Ο κ. Αδάμης με ενημέρωσε τόσο δια ζώσης όσο και τηλεφωνικά ότι Η ΑΙΤΗΣΗ ΜΟΥ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΠΗΓΕ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ. Φυσικά απάντηση ΔΕΝ ΠΗΡΑ ΠΟΤΕ.  Έχετε δικαίωμα Δήμαρχε κ. Αποστολάκη να ενεργείτε με αυτό το τρόπο;  Tα συμπεράσματα δικά σας  αγαπητοί  αναγνώστες.
      Ο Δήμαρχος κ. Αποστολάκης στην τοποθέτηση του ως συνήθως πέταξε την μπάλα στην εξέδρα. Μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο ένας Δημότης με θάρρος και επιχειρήματα ισχυρίζεται  ότι ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ  Η  ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ και  ΔΕΝ ΔΙΝΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ. Αγαπητοί αναγνώστες τα συμπεράσματα δικά σας. 

       Κάλεσα τους Δημοτικούς Συμβούλους να καταψηφίσουν τον ισολογισμό- απολογισμό του Οικονομικού έτους 2016. Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της πλειοψηφίας υπερψήφισαν τον  ισολογισμό-απολογισμό του οικονομικού έτους 2016. Αποδείχθηκαν  κατώτεροι των περιστάσεων.
          Η πολιτική παρουσία της μείζονος Αντιπολίτευσης και του επικεφαλή της κ Φερεντίνου ήταν θλιβερή. Επικεφαλή της Μείζονος Αντιπολίτευσης θεωρείτε ότι εφαρμόστηκε η κείμενη νομοθεσία ΝΑΙ ή ΟΧΙ;

Αγαπητοί Αναγνώστες
       Τη Δευτέρα  20 Νοεμβρίου 2017 θα έχετε αναλυτική ενημέρωση για τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Aπο παιδαγωγικής και όχι μόνο πλευράς εναντιώθηκα κάθετα στη πρόταση για συγχώνευση των  δύο Δημοτικών Σχολείων της Βόνιτσας.

Δήμαρχε κ. Αποστολάκη
-Η διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια των ΟΤΑ δεν σημαίνει και ανομία. 
-Υπάρχει εποπτεία στους Δήμους.
-Οι αρμόδιοι της πολιτείας θα κρίνουν τους ισχυρισμούς μου.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ......

18 σχόλια:

  1. O δάσκαλος τους έλεγε παρανομείτε και ο Δήμαρχος έλεγε πόσα χρήματα παίρνει η Αττική. Μπράβο Κώστα τους ξευτέλισες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Aφού κονομάνε ρε δάσκαλε οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θύμιο ξύπνα. Γιατί καλύπτεις τις παρανομίες; Που σε κρατάνε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Poios thimios aytos eirthe meta apo 1 ora sto simvoulio kai thelei na ginei kai dimarxos.Ton kratane kai vevea giati kai aytos to epeze poniros kai nomize pos einai anantikatastatos kai den iparxei alos.Aayto nomizei kai o torinos kai to fonazoun kiolas stin piatza pos autoi einai kai den iparxei alos.Etsi na koimountai kai na min girizoun pleuro.Exoun na pathoun ita pou tha eksafanistoun apo tin vonitsa san tous proigoumenous.

      Διαγραφή
  4. Δήμαρχε πόσα έχει πάρει ο Μέλιας ο Τζεφριός ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ποιά Αττική ,δεν είδατε τι έπαθαν και αυτοί εκεί!...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οι δημοτικοι σιμβουλοι της πλειοψηφιας αφραγκοι σε καθημερινη βαση οποιος εχει στοιχεια ας τα φερει απλα προσπαθητε να παραμυθιασετε τον κοσμο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. O ένας υποστηρίζει τον άλλον, ο ένας καλύπτει τις βρωμιές του άλλου. Θα καθίσουν όλοι στο σκαμνί και θα απολογηθούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. O Tριαντακωνσταντής ήρθε μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο και δεν τα λέει στα καφενεία. Στο λίγο χρόνο που του δώσατε σας είπε τις παρανομίες σας. Απάντηση καμία. Είστε ένοχοι.Θα πληρώσετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Oταν υπογράφουν οι δημοτικοί σύμβουλοι ότι παρέλαβαν έργα που δεν έγιναν, τότε τα χρήματα που πήγαν 5:51;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Παντελή θυμάσαι που μου έλεγες όλα είναι νόμιμα και μην τον ακούς αυτόν. Αυτός είναι γραφικός και τρελός μου έλεγες. Γιατί δεν του απάντησες μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο που σας είπε ότι παρανομείτε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Nέρωνα, Πανάγιω, Σπέκα, Μπαλάφα,Βερέμου, Πάντα, Ασπρογέρακα , Γεωργοθόδωρε, Λάκια που πήγαν τα χρήματα μας από τα εικονικά έργα που δεν έγιναν αλλά υπογράψατε οτι παραλάβατε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Οπαντελης κ οι υπολοιποι δεν απαντανε στο δημοτικο συμβουλιο γιατι δεν υπαρχει λογος να απαντησουνε ξερουν και κανουνε τη δουλεια τους σωστα γιατι κανουνε παραπανω πολυ απο αυτα που πρεπει και δεν εχουν να απολογηθουν για τιποτα δεν καναν τιποτα και τα τιμολογια στα υψη τωρα γινονται ολα σχεδον με τα μισα λεφτα που διαχειριζοταν πριν καποιοι ειχαν μαθει πολυ καλα τη δουλεια και τωρα παραμονευουν να γινουν παλι οι εκλογες για να ξαναορμισουν ο κοσμος ομως τους πηρε χαμπαρι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. 3,27 και εσυ του 5ευρου εισαι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Εδω πρεπει να λεγοντε αληθειες κ οχι ψεματα στοιχεια οποιος εχει ας τα φερει δεν πρεπει να μπαινουν ολοι στο ιδιο τσουβαλι κ στον 3 27 αυτοι δεν πληρωνουν ουτε πενταευρα οποιος θελει ακολουθει ετσι τιμια κ σωστα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. 3:27 μμ Τους είπε ο Κώστας τις παρανομίες τους. Είναι ένοχοι γιαυτό δεν απάντησαν. Μπορείς να μας πεις τι δουλειές αξίας 18.000 ευρώ μπορεί να κάνει ένας Γεωπόνος πάνω σε άσφαλτο; Aυτά προς τα παρόν. Τα υπόλοιπα στο ακροατήριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο