Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017

ΜΙΣΟ ΕΚΑΤ. ΕΧΟΥΝ ΕΓΚΡΙΘΕΙ Ενδεχόμενο για μικρές βελτιώσεις στο κοινωνικό μέρισμα για φιλοξενούμενους

Σύμφωνα με πληροφορίες στην πλατφόρμα για το κοινωνικό μέρισμα έχουν γίνει 1.170.000 αιτήσεις από τις οποίες έχουν εγκριθεί 507.000 και 238.000 έχουν απορριφθεί. Οι υπόλοιπες παραμένουν σε αναμονή.
Παράλληλα σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εργασίας υπάρχει το ενδεχόμενο να υπάρξουν μικρές αλλαγές ώστε να μην κόβονται δικαιούχοι επειδή ήταν φιλοξενούμενοι για πολύ μικρό διάστημα το 2016. Κάτι όμως που θα πρέπει να τονίσουμε δεν έχει οριστικοποιηθεί ότι θα γίνει κάτι τέτοιο.

Επίσης χθες άνοιξε δίαυλος επικοινωνίας με την ΗΔΙΚΑ αφού οι πολίτες που θέλουν να κάνουν τις ερωτήσεις τους ή έχουν προβλήματα στην αίτηση τους μπορούν να στείλουν email στο info@koinonikomerisma.gr.

Όσο αφορά την επιλογή στην αίτηση για την προσθήκη νέων προστατευόμενων μελών αυτή δεν έχει ανοίξει ακόμη αλλά πηγές της ΗΔΙΚΑ διαβεβαιώνουν ότι θα ανοίξει μέσα στην ημέρα, κάτι όμως που είχε μεταφερθεί και χθες.
Τα προστατευόμενα μέλη δεν χρειάζονται να πάρουν κωδικούς και να συναινέσουν στην αίτηση και έτσι δεν χρειάζεται να βγάλουν κωδικούς taxis.

Επίσης οι φιλοξενούμενοι που ο φορολογούμενους που τους φιλοξενούσε έχει αποβιώσει θα μπορούν να κάνουν αίτηση με αλλαγή που θα υπάρξει στην αίτηση.
Η πληρωμή θα γίνει σε όλους την ίδια ημέρα με πιθανές ημέρομηνίες την 20η και 21η Δεκεμβρίου αν και ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Καρέλλας άφησε σήμερα ανοικτό να υπάρξει μικρή αλλαγή λόγω του όγκου των πολλών πληρωμών.
Να υπενθυμίσουμε ότι οι αιτήσεις μπορούν να υποβάλλονται μέχρι τα μεσάνυχτα της Τρίτης 12 Δεκεμβρίου στο www.koinonikomerisma.gr και με τη χρήση των κωδικών του taxis και του αριθμού ΑΜΚΑ. Με τη συμπλήρωση των στοιχείων στην πλατφόρμα ενημερώνεται κάθε ενδιαφερόμενος εάν δικαιούται το επίδομα και τι ποσό θα λάβει. Όσοι είναι άνω των 70 ετών και λαμβάνουν σύνταξη ή επίδομα ανασφάλιστων υπερηλίκων από τον ΟΓΑ, το επίδομα θα πιστώνεται αυτόματα στο λογαριασμό τους.
 https://www.dikaiologitika.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο