Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017

Θερμές ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ από το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΑΣΤΑΚΟΥ στον ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΠΑΝΤΑΖΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

          Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Αστακού, ευχαριστεί θερμά τον επιχειρηματία Απόστολο Πανταζή του Νικολάου για την δωρεά και συνάμα ευγενή προσφορά του, η οποία συνετέλεσε, δια τον ελαιοχρωματισμό των όψεων του,  στην ολοκλήρωση του πολύχρονου έργου της αναστύλωσης του Ιερού Ναού το οποίο άρχισε το έτος 2008. 
        Ο Οίκος του Θεού θα  συνεχίσει να στέκει ευπρεπισμένος χάριν των πιστών του. 

Εκ του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου...






10 σχόλια:

  1. Μπράβο σας!
    Οι πιστοί τόσα χρόνια που συνεισφέρουν από το υστέρημά τους δεν αξίζουν ευχαριστιες;;;;
    Μόνο ένας προσφερε;
    Αυτά βλέπει ο Θεός και θα μας κάψει....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ Ο ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΦΙΛΟΣ 3.37μμ ΤΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΚΑΝΕ ΦΑΟΥΛ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ ΕΚΤΟΣ ΑΝΝΝΝΝΝΝΝΝΝΝΝΝΝΝΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΘΗ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΔΩΡΗΤΗ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η ευχαριστία στην προσφορά είναι δείγμα ευγένειας. Οι τρόποι καλής συμπεριφοράς αυτό απαιτούν, όταν σου προσφέρεται κάτι να ανταποδώσεις με ευχαριστία. Το ίδιο κάνουν και οι Ιερές Μητροπόλεις και οι Ιερές Μονές και οι Ιεροί Ναοί. Όλοι οι ενορίτες που συνεισφέρουν πολλά ή λίγα ανάλογα με τη δυνατότητα και τη διάθεσή τους ευχαριστούνται συνεχώς από τις εκκλησίες μας άλλωστε αυτοί είναι που κτίζουν, ανακαινίζουν και συντηρούν τους Ναούς μας, ούτε το κράτος, ούτε οι υπηρεσίες τους αλλά οι πιστοί καθένας με τη δυνατότητά του. Μην είμαστε μικρόψυχοι και αγνώμονες. Η ευαρέσκεια είναι χαρακτηριστικό του χριστιανού η αγνωμοσύνη του μίζερου ανθρώπου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλό θα είναι να προσέχουμε το κείμενο που διαβάζουμε : Ευχαριστήρια λοιπόν επιστολή , για δωρεά (δαπάνη ελαιοχρωματισμού) η οποία συνετέλεσε στην ολοκλήρωση του έργου . Ο Ναός υπάρχει "... χάριν των πιστών του " !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλό είναι το εκκλησιαστικό συμβούλιο να ευχαριστήσει και όλους αυτούς τους αγνωστουσ που βοηθάμε την εκκλησία και αυτούς που έχουν ανάγκη χωρίς να «φαίνεται’» το όνομα τους με ένα απλό ευχαριστώ αυτοί είναι οι πραγματικοί ευεργέτες....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ναι κύριοι δίνουμε και εμείς τα λίγα από το υστέρημά μας , αλλά χωρίς την γενναία δωρεά του κυρίου Πανταζή , δεν θα ήταν έτσι η αγαπημένη μας Εκκλησιά του Αγίου Νικολάου πραγματικό στολίδι .!!!
    Γνωρίζεται ότι έχει κάνει και άλλη μια σημαντική δωρεά , για την αρίστης ποιότητας μοκέτα , η οποία τοποθετήθηκε από άριστους τεχνίτες και καλύπτετε και το τελευταίο χιλιοστό στο του δαπέδου , που όμοιά της δεν υπάρχει ούτε στην Μητρόπολη Αθηνών.!!!
    Ας μην είμαστε λοιπόν τόσο μικρόψυχοι, όταν οι δωρεές αυτές ξεπερνούν τις 40.000 ευρώ .!!!!!
    Θερμές ευχαριστίες Αποστόλη μου από εμένα .
    Παναγιώτης Στάικος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ξηρομεριτικο μυαλό λέω εγώ...Και να μην έδινε τίποτα πάλι θα τον εκραζαν..έλεος πια, ώρες ώρες απορώ με το μυαλό που κουβαλάτε οι περισσότεροι εκεί γύρω..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πολύ καλά έκανε ο κος Πανταζής και προσέφερε.
    Το είναι πως έτσι οπως παρουσιάζεται η όλη ιστορία είναι σαν να προσέφερε ο κος Πανταζής με αντίτιμο τη διαφημησή του.
    Εγω γνωρίζω πως οι ευεργέτες και οι δωρητές,τουλάχιστον οι μετριόφρονες,δεν επιζητούν τη δημοσιόητητα.
    Επίσης σκεφτείτε αναλογικά με τα εισοδήματα του καθενος,το τι έχει προσφερθεί στην εκκλησία και απο το υπόλοιπο ποίμνιο.

    - Ποσώς με ενδιαφέρει αν η μοκέτα της εκκλησίας ειναι μπουχάρα μπορντοροδοκόκκινη και κοστιζει καποιες χιλιάδες ευρω,οταν συνάνθρωποί μου δεν έχουν να φάνε -

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κατά τη διάρκεια της ενασχόλησής μου με τα κοινά, έχω αντιμετωπίσει ανθρώπους κάθε είδους και ποιότητας. Άλλος ήταν αδιάβαστος, άλλος ήταν στρεβλά πληροφορημένος, άλλος ήταν κακοήθης και άλλος ήταν απλά εκ προοιμίου κακόβουλος ή ανεπαρκής στο να αντιληφθεί πράγματα και καταστάσεις.

    Πρώτη φορά, όμως, πρέπει να αντιμετωπίσω κάποιον που η ύπαρξή του διαποτίζεται από έναν εκρηκτικό συνδυασμό που «σκοτώνει»: Πρόκειται για τον κ.Πανταζή , ο οποίος συνενώνει στο πρόσωπό του την πλήρη αυτοπροβολή με τον μέγιστο βοναπαρτισμό, την πλήρη ανεπάρκεια με τη μεγίστη αλαζονεία.

    Πράγματι, το άθροισμα αυτών των ιδιοτήτων στο πρόσωπο του κ. Πανταζή είναι ακαταμάχητο, καθόσον οδηγεί στην βλακεία, η οποία, κατά τη ρήση του Αϊνστάιν μπορεί να ξεπερνά ακόμη και τα όρια του σύμπαντος, καθισταμένη έτσι ακαταμάχητη και δυσμάχητη.

    Θα προσπαθήσω, λοιπόν, μολονότι είναι δύσκολο, να ενημερώσω για στοιχειώδη πράγματα τον κ. Πανταζή, μήπως και γλιτώσει από τα δεσμά της βλακείας που τον κατατρύχουν. Θα το πράξω μάλιστα εντελώς αφιλοκερδώς, αν και ο ίδιος διαφημίζεται από τους Αστακιώτες , με το αζημίωτο όπως πάντα φυσικά.
    Δεν μπόρεσε καν να σκεφτεί πως εάν είχε ενημερώσει εκ των προτέρων το Δημοτικό Συμβούλιο, το εκκλησιαστικό συμβούλιο και τον ιερέα του ναού θα είχαν συγκεντρωθεί πολύ περισσότερα χρήματα. Κανένας δεν θα είχε την παραμικρή αντίρρηση. Όλοι μάλιστα θα είχαν συμβάλει στον κοινό σκοπό.
    Δεν μπορεί να αποκρυβεί ούτε με το μανδύα και την πρόφαση των αγαθοεργιών του. Πρόκειται για μια απαράδεκτη συμπεριφορά, που μέχρι τώρα τουλάχιστον ήταν αδιανόητη για τα ειωθότα.Η Ρουσφετολαγνεία του προσβάλει και τους Αστακιώτες το εκκλησιαστικό συμβούλιο και τον ιερέα του ναού.
    Ο εν λόγω κύριος αιφνιδιάστηκε από τις εξελίξεις και εκτέθηκε ανεπανόρθωτα στην συνείδηση όλων. Σύντομα θα θέλησει να ρίξει στάχτη στα μάτια των δημοτών, για να αποσείσει από πάνω του τις δικαιολογημένες αιτιάσεις, που διατυπώνονται από όλο τον κόσμο, για την τοσο εγωιστική του συμπεριφορά
    Κλείνω με τη φράση «Έξεστι Κλαζομενίοις ασχημονείν» που χρησιμοποιείται για να δηλώσει «υποτιμητικά και απαξιωτικά για κάποιον ότι είναι γνωστός για την απρεπή συμπεριφορά του, ή ότι η απρέπειά του είναι σύνηθες γνώρισμα του χαρακτήρα του, ότι η απρέπεια είναι αναμενόμενη από αυτόν”.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο