Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017

ΤΩΡΑ: Διαμαρτυρία Εκπαιδευτικών και γονέων στο δημοτικό συμβούλιο ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ ενάντια στη συγχώνευση των Δημοτικών Σχολείων

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Μίλτος Πάτσης 

     Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η σχεδιαζόμενη συγχώνευση του 1ου και του 2ου Δημοτικού Σχολείου Βόνιτσας. 
  Στη συνεδρίαση τοποθετήθηκε και ο αγωνιστής καθηγητής Κώστας Τριαντακωνσταντής, ο δήλωσε κατηγορηματικά ότι είναι αντίθετος στη συγχώνευση των Δημοτικών Σχολείων Βόνιτσας.

ΚΩΣΤΑΣ ΤΡΙΑΝΤΑΚΩΝΣΤΑΝΤΗΣ 1: Κάθετα αντίθετος στη συγχώνευση των Δημοτικών Σχολείων Βόνιτσας

ΚΩΣΤΑΣ ΤΡΙΑΝΤΑΚΩΝΣΤΑΝΤΗΣ 2: Να δημιουργηθούν δύο (2) Δημοτικά σχολεία στη Βόνιτσα
          Για το λόγο αυτό γονείς και εκπαιδευτικοί πραγματοποιούν παράσταση διαμαρτυρίας αυτη τη στιγμή στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ακτίου Βόνιτσας για να μη συγχωνευτούν τα 1ο και 2ο Δημοτικά Βόνιτσας.......

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ: Ο ΝΙΚΟΣ ΛΙΑΠΗΣ επικεφαλής της παράταξης Πολίτες σε δράση μιλάει για την επικείμενη συγχώνευση των Δημοτικών Σχολείων Βόνιτσας...

ΒΙΝΤΕΟ 1:

...................................



ΒΙΝΤΕΟ 2:



ΒΙΝΤΕΟ 3:


ΒΙΝΤΕΟ 4:


************



























14 σχόλια:

  1. Αν τα σχολεία συγχωνευτούν και αντί για Α1,Α2 έχουμε Α1,Α2,Α3,Α4 υπάρχει πρόβλημα; Κοινώς αν γίνει συγχώνευση αλλά παραμείνουν τα ίδια τμήματα με τον ίδιο αριθμό παιδιών, υπάρχει πρόβλημα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χάθηκε ο ΟΤΕ, η ΔΕΗ, Η Εφορία, Το ΙΚΑ, Το Δασαρχείο καμμιά διαμαρτυρία και ο κόσμος ταλαιπωρείται. Τώρα για μια θέση διευθυντού γίνεται ο χαμός. Τι θα αλλάξει αν υπάρχη ένα μόνο δημοτικό. Βοηθείστε να το καταλάβω και τότε και εγώ μαζί σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΓΙΑΤΙ ΖΗΤΑΝΕ ΤΗΝ ΣΥΝΧΩΝΕΥΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ. ΑΝ ΟΠΩΣ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΔΕΝ ΤΑ ΒΡΙΣΚΟΥΝΕ ΟΙ ΔΙΕΥ/ΝΤΕΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Η ΛΥΣΗ ΤΗΣ ΜΕΤΑΘΕΣΗΣ Ο ΕΝΑΣ ΣΤΟ ΣΟΥΦΛΙ ΚΑΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ.Η ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΕΙ Ο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΡ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ "ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΑΘΩΟΤΗΤΑΣ" ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΘΩΑ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΑ ΧΑΛΑΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητοι γονεις και λοιποι, το θεμα της συγχωνευσης των δυο σχολειων, δεν ειναι προβλημα διευθυντη οπως λεει καποιος απο εσας. Τα προβληματα που θα δημιουργηθουν ειναι πολλα οπως: θα συρρικνωθουν τα τμηματα με 28 μαθητες σε καθε ταξη και σκεφτειτε το οτι ο δασκαλος θα χασει τον πληρη ελεγχο. Θα κινουνται 320 παιδια σε ενα κτιριο οποτε υπαρχουν πιο μεγαλοι κινδυνοι για ατυχηματα. Θα χαθουν αιθουσες διδασκαλιας, θεσεις εκπαιδευτικων και πολλων ειδικοτητων. Και σκεφτειτε ενας διευθυντης να ειναι υπευθυνος για ολα αυτα, πραγμα το οποιο θα οδηγησει σε καταστασεις χωρις ελεγχο. Σκεφτειτε λοιπον με τι ορεξη θα πηγαινουν τα παιδια μας σχολειο. Μηπως αυτο θα αποτρεπει την θεληση των παιδιων μας για μαθηση; Τι σχολεια τελικα θελουμε για τα παιδια μας; Αντι να διεκδικουμε κι αλλο κτιριακο συγκροτημα, κλεινουμε κι αυτο που εχουμε; Ο δηθεν λογος που καποιοι ισχυριζονται, οτι τσακωνονται οι δυο διευθυντες δεν ισχυει. Ειναι γελοιο αν ισχυει αυτο. Ας σταματησουν καποιοι ασχετοι να ασχολουνται με το συγκεκριμενο σχολειο, γιατι δηθεν προσπαθουν να βαλουν τα θεματα σε δρομο ως πιο ικανοι και διαδιδουν λαθος πραγματα.
    Ας προβληματιστουν οι γονεις, γιατι θα πρεπει να ασχολουνται πιο πολυ και αληθινα με τα παιδια τους, με κουβεντα, με επιβραβευση για το πιο απλο και μικρο κατορθωμα που κανουν, με αγαπη. Να μεταδοσουν τον σεβασμο που θα πρεπει να εχουν τα παιδια προς το δασκαλο/α, στους συμμαθητες και γενικα στο χωρο του σχολειου. Αλλα και οι δασκαλοι θα πρεπει να μαθουν στα παιδια να σεβονται, να προσπαθησουν να κερδισουν απο αυτα πραγματα, καθως και το αντιθετο.
    Πρεπει να δωσουμε ολοι για να παρουμε. Επειδη μας θελουν αμορφωτους και κατω το κεφαλι, ας παλαιψουμε εναντια στη διαλυση πολλων θεσμων, οπως της παιδειας και της οικογενειας κι ας μην ασχολουμαστε αλλο με τη μιζερια γιατι μπλοκαρει τη θετικη σκεψη.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. εαν ενωθουν το πρωτο και δευτερο δημοτικο,μηπως προστιθενται επιπλεον ακομη δυο θεσεις δασκαλων,αφου θα κανουν μαθημα και οι διευθυντες του σχολειου που καταργειται? η μηπως ειναι βαρια η καλογερικη για καποιους?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. εσυ γονεα 10.11 γι αυτο βαλατε φραχτη στην κοινη αυλη των δυο σχολειων??? για να μη κουντριωνται τα παιδια σαν κριαρια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Tα σπουδαιότερα χθες ειπώθηκαν από το Τριαντακωνσταντή.
    Πρός τους γονείς. Να αφιερώνουν διπλάσιο χρόνο στα παιδιά και και να τους δίνουν τα μισά χρήματα από αυτά που τους δίνουν.
    Προς το Δήμο. Να κατασκευάσει δεύτερο Δημοτικό Σχολείο στη Βόνιτσα.
    Μπράβο Κώστα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Γονεα/Κηδεμονε 15 Νοεμβρίου 2017 - 11:56 π.μ.,
    αν η κατάσταση μείνει όπως τώρα, τα παιδια θα μειωθουν από 320;
    Δεν Θα κινουνται 320 παιδια σε ενα κτιριο οποτε υπαρχουν πιο μεγαλοι κινδυνοι για ατυχηματα. Θα είναι σε άλλο κτίριο;
    Αν έιναι ένα, σκεφτειτε ενας διευθυντης να ειναι υπευθυνος για ολα αυτα, πραγμα το οποιο θα οδηγησει σε καταστασεις χωρις ελεγχο, λες. Ενώ τώρα, με 2 διευθυντές τα ελέγχετε όλα;
    Δεν υπάρχουν συγκρούσεις, τσακωμοί παιδιών και μεγαλύτερων;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σκεψου εσυ 11:56 π.μ. τι μας λες. Δεν καταλαβαμε γιατι ρωτας αν θα μειωθουν τα παιδια. Στο ενα δημοτικο γινονται αυτα που λες. Εμεις στο αλλο δημοτικο δεν εχουμε ουτε διαμαχες ουτε τσακωνεται κανενας. Τυχαιο? Δε νομιζω. Ολα αυτα που λες, συγκρουσεις, τσακωμοι παιδιων και μεγαλυτερων γιατι αραγε γινονται στο ενα σχολειο? Πηγαινε εσυ με τον ενα διευθυντη να τα ελεγξεις, αμα συνεννοηθεις ποτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ποιος εβαλε φραχτη στο προαυλιο? Ενα πορτονι μπηκε κι αυτο κλεινει μονο το καλοκαιρι για να μην ανεβαινουν τα παιδια σε ολα τα κοντεϊνερ και προκαλουν ζημιες αλλα και για κινδυνο ατυχηματος. Αν σε παραπληροφορησαν λαθος οπως κανουν καποιοι συνηθως, να πηγαινεις καθε μερα στο σχολειο για να δεις αν κλεινει το πορτονι. Τα παιδια αν τα μαθεις να κουντριωνται, οπως λες, σαν κριαρια, αυτο θα το κανουν και χωρις το φραχτη. Το θεμα ειναι τι μαθαινει κανεις στα παιδια του. Ειναι τα μονα που δε φταινε.
    Και οπως λεει και ο γονεας πιο πανω, αν δε φυγουμε απο τη μιζερια αυτη η κατασταση θα συνεχιζεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. τυχαίο ότι το ένα σχολειο δεν εχει συγκρουσεις και τσακωμούς??οχι ,γιατι ειχε τον διευθυντη αυτόν τόσα χρονια κι ηταν νοικοκυρεμένο,ενώ το άλλο...άσε καλύτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. και μόνο που λες οτι στο ενα δημοτικο δεν εχετε τσακωμους,ενω στο αλλο ολα τα κακα ,καταλαβαινουμε γιατι πρεπει να γινει ενα το σχολειο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλα τα λεει ο κυριος τριαντακωσταντης να γινουν καινουρια σχολεια αλλα πως κ ποτε και τα παιδια πως να αγορασουν τυροπιτα αμα οι γονεις τους δινουν τα μισα λεφτα που δεν θα φτανουν θα κοιταει το ενα το αλλο στο στομα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Χα χα....μας εκανες και γελασαμε. Πολυ νοικοκυρεμα μεγαλε τι να σου πω. Εζεχνε ο τοπος. Μπηκες μεσα να το δεις φετος? Και μετα ελα να μας πεις για νοικοκυρεμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο