Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017

Στις 9 Οκτωβρίου η δίκη για τα επεισόδια με τον Μ. Σαλμά-Τα αδικήματα για τους περισσότερους κατηγορούμενους παραγράφηκαν / Στο εδώλιο θα ξανακαθίσουν μόνο 4 άτομα

Αναβλήθηκε για τις 9 Οκτωβρίου του 2018 η δίκη με τους 33 κατηγορούμενους για τα επεισόδια που σημειώθηκαν στις 10 Μαρτίου 2013, έξω από το ξενοδοχείο «Θεοξένια» κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας κατοίκων και φορέων για την απώλεια σχολών του ΤΕΙ από το Μεσολόγγι, στο πλαίσιο του σχεδίου «Αθηνά».

Εκείνη την ημέρα ο δήμος Μεσολογγίου και άλλοι φορείς έκαναν διαμαρτυρία για το θέμα του ΤΕΙ, με κλείσιμο δρόμων και πορείες, ενώ ταυτόχρονα ο κ. Σαλμάς πραγματοποιούσε πολιτική συνάντηση με στελέχη της Ν.Δ. στο ξενοδοχείο «Θεοξένια». Όταν οι διαμαρτυρόμενοι αντιλήφτηκαν αυτό, συγκεντρώθηκαν έξω από το ξενοδοχείο απαιτώντας να δουν τον βουλευτή και πρώην υπουργό. Εκείνος αρχικά αρνήθηκε και έτσι δημιουργήθηκαν επεισόδια με την αστυνομία να κάνει χρήση χημικών.
Σε 33 από τους συγκεντρωμένους αποδόθηκαν κατηγορίες για τα επεισόδια και παραπέμφθηκαν σε δίκη, η οποία είχε προσδιοριστεί για τις 21 Νοεμβρίου 2017. Ωστόσο αναβλήθηκε καθώς απουσίαζε ένας εκ των δικηγόρων των κατηγορούμενων. Για τους περισσότερους από τους κατηγορούμενους τα αδικήματα παραγράφηκαν, και μόνο 4 από αυτούς θα βρεθούν στη δικαστική αίθουσα στις 9 Οκτωβρίου 2018 καθώς τα αδικήματα που τους βαρύνουν θεωρούνται σοβαρά και επισύρουν ποινές τέτοιες που δεν προβλέπεται παραγραφή.
ΒΑΣΩ ΒΗΤΤΑ
http://www.aixmi-news.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο