Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017

5ο Λύκειο Αγρινίου: Έπαιζαν πινγκ – πονγκ και βρήκαν όπλο και φυσίγγια!

Έρευνες από την τοπική αστυνομία – Η θέση του Συλλόγου Διδασκόντων του Σχολείου
Σοκ προκάλεσε στην εκπαιδευτική κοινότητα του Αγρινίου και όχι μόνο, η είδηση ανεύρεσης οπλισμού στο 5ο Λύκειο Αγρινίου!
Όπως έγινε γνωστό, από τους Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα σε βάρος άγνωστου δράστη, καθώς την περασμένη Παρασκευή το μεσημέρι, βρέθηκαν από μαθητές, επιμελώς κρυμμένα σε ψευδοροφή, στο 5ο Λύκειο Αγρινίου, στην περιοχή του Σταδίου, ένα πυροβόλο όπλο και τέσσερις γεμιστήρες με 119 φυσίγγια πιστολιού και πολεμικού όπλου!

Τα ανωτέρω κατασχέθηκαν από τους αστυνομικούς και θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακές εξετάσεις.

Πρόκειται για μία είδηση, η οποία από την πρώτη στιγμή, όπως ήταν φυσικό, προκάλεσε το ενδιαφέρον πανελλαδικής εμβέλειας μέσων ενημέρωσης.
Πως όμως οι μαθητές εντόπισαν τον οπλισμό;
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές της «Σ» όλα έγιναν τη στιγμή που μαθητές έπαιζαν πινγκ – πονγκ κατά τη διάρκεια ελεύθερου χρόνου. Τότε λοιπόν, το μπαλάκι που χρησιμοποιούσαν οι μαθητές φαίνεται να χτύπησε αρκετές φορές στην ψευδοροφή και να άνοιξε μία τρύπα. Τότε, η περιέργεια των μαθητών, τους οδήγησε στο συγκεκριμένο σημείο, όπου αντιλήφθηκαν την ύπαρξη οπλισμού, μένοντας ασφαλώς άναυδοι! Άμεσα ειδοποίησαν την Διεύθυνση του σχολείου τους, η οποία με τη σειρά της κάλεσε την Αστυνομία.
Πρόκειται για μία άκρως σοβαρή υπόθεση, την οποία χειρίζεται με ιδιαίτερη προσοχή και διακριτικότητα η τοπική Αστυνομία, η οποία σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, έχει ξεκινήσει να λαμβάνει σειρά καταθέσεων από όλους τους εμπλεκόμενους. Οι Αρχές εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα, ωστόσο όλα θα τα δείξουν οι εργαστηριακές εξετάσεις του όπλου, τα αποτελέσματα των οποίων αναμένονται σε περίπου δύο μήνες. Πάντως καλά ενημερωμένες πηγές, αναφέρουν ότι πιθανότατα πρόκειται για όπλο από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, που άγνωστο πως, πριν μερικά χρόνια κάποιος ή κάποιοι έκρυψαν στο σχολικό συγκρότημα.
Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί, ότι με αφορμή το συμβάν, χθες το πρωί, μαθητές τόσο του 5ου Λυκείου, όσο και του 2ου ΕΠΑΛ που συστεγάζεται, πραγματοποίησαν κατάληψη με βασικό αίτημα την ασφάλεια στα σχολεία.
Ανακοίνωση πάντως για το θέμα εξέδωσε ο Σύλλογος Διδασκόντων του Σχολείου, ο οποίος εκτός των άλλων ανέφερε ότι ανακαλύφθηκαν τυχαία κάποια αντικείμενα, που αποτελούν όπλο ή τμήματα όπλου, διασκορπισμένα στην ψευδοροφή αίθουσας που δεν χρησιμοποιούνταν για πολλά χρόνια ως αίθουσα διδασκαλίας. Η αίθουσα ήταν κλειδωμένη και η πρόσβαση ήταν ελεγχόμενη. Τα αντικείμενα ήταν οξειδωμένα, καλύπτονταν δε από σκόνες και ήταν παλαιάς κατασκευής και ενδεχομένως μη λειτουργικά.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
Με αφορμή τα δημοσιεύματα για τα πρόσφατα ευρήματα στο 5ο ΓΕΛ Αγρινίου και κάποιες φωτογραφίες που εμφανίστηκαν στα ΜΜΕ και δεν αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα, ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου μας θα ήθελε να αναφέρει τα ακόλουθα:
Την Παρασκευή 10-11-2017 το μεσημέρι ανακαλύφθηκαν τυχαία κάποια αντικείμενα, που αποτελούν όπλο ή τμήματα όπλου, διασκορπισμένα στην ψευδοροφή αίθουσας που δεν χρησιμοποιούνταν για πολλά χρόνια ως αίθουσα διδασκαλίας. Η αίθουσα ήταν κλειδωμένη και η πρόσβαση ήταν ελεγχόμενη. Τα αντικείμενα ήταν οξειδωμένα, καλύπτονταν δε από σκόνες και ήταν παλαιάς κατασκευής και ενδεχομένως μη λειτουργικά.
Ο Διευθυντής του σχολείου κάλεσε αμέσως τις Αστυνομικές Αρχές, οι οποίες και επιλήφθηκαν του θέματος και απομάκρυναν τα αντικείμενα από το σχολείο με ασφάλεια. Πρέπει, επίσης, να αναφερθεί ότι πριν από μερικά χρόνια τοποθετήθηκαν στο σχολείο κάμερες και συναγερμός και ουδέποτε υπήρξε παραβίαση των μέτρων ασφαλείας.
Θεωρούμε ότι πρόκειται για γεγονός, που εικάζουμε ότι έχει τελεστεί στο μακρινό παρελθόν, μεμονωμένο και ξένο προς το ήρεμο σχολικό περιβάλλον μας και την αγαστή συνεργασία εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων. Σε κάθε περίπτωση το θέμα βρίσκεται πλέον στα χέρια των αρμοδίων αρχών.
Νίκος Αγγελόπουλος για την εφημερίδα «Συνείδηση»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο