Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017

Ο κουβαρντάς Δήμος Ξηρομέρου, που έχει λεφτά για ξόδεμα σε εργολάβους για καθαριότητες, ενώ διαθέτει 22 εργαζόμενους στη καθαριότητα με οκτάμηνη σύμβαση.

Ο Δήμος Ξηρομέρου και τα Νομικά του Πρόσωπα, για άλλη μία χρονιά φέτος (4η) θα διαπιστώσουν αδυναμία εκτέλεσης των υπηρεσιών του άρθρου 61 παρ. 1 και 2 του Ν. 3979/2011. Οι υπηρεσίες αυτές αφορούν καθαρισμούς κοινοχρήστων χώρων, νεκροταφείων, ρεμάτων, αλσυλλίων, δασυλλίων, αντιπυρικών ζωνών, φρεατίων και σχαρών όμβριων υδάτων, δημοτικών κτιρίων, δημοτικής και αγροτικής οδοποιίας, καθαρισμός δεξαμενών, συντήρηση αντλιοστασίων και χλωριωτών, αποφράξεις δικτύων όμβριων, μεταφορές φερτών υλικών που προέρχονται από θεομηνίες......

Κύρια αιτία αυτής της διαπίστωσης, Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ, η οποία όμως κάποιες περιόδους δεν υφίσταται και λογικά θα έπρεπε τις περιόδους αυτές να μην υφίσταται και η δήλωση διαπίστωσης αδυναμίας.

Γινόμαστε λίγο πιο συγκεκριμένοι:

Από τον Ιούνιο του 2017 έχουν προσληφθεί σταδιακά 22 εργαζόμενοι στη καθαριότητα με οκτάμηνη σύμβαση, των οποίων οι συμβάσεις λήγουν τέλη Ιανουαρίου και κάποιων πιο πέρα ακόμα. Γιατί λοιπόν ενώ έχουμε αρκετούς πλέον εργαζόμενους, παίρνουμε αποφάσεις για καθαριότητες, τις οποίες αναθέτουμε σε εργολάβους, ξοδεύοντας δεκάδες χιλιάδες ευρώ, ενώ μπορούμε πολύ εύκολα να τις κάνουμε με τους 22 εργαζόμενους που έχουμε, με κόστος ΜΗΔΕΝ ευρώ για το Δήμο μας;
Σας παραθέτουμε παρακάτω λίστα με σχετικές αποφάσεις για καθαριότητες, που πάρθηκαν μέσα στη περίοδο που έχουμε τους 22 εργαζόμενους. Για κάποιες από αυτές έχουν ήδη εκδοθεί και εντάλματα πληρωμής.
·Απ' ευθείας ανάθεση 4.985,12 € για καθαρισμό χερσαίας ζώνης λιμένα Αστακού (δείτε εδώ). 
·Απ' ευθείας ανάθεση 3.935,20 € για καθαρισμό χερσαίας ζώνης λιμένα Μύτικα (δείτε εδώ). Έχοντας ιδία γνώση για την συγκεκριμένη ανάθεση, για την οποία εκδόθηκε και ένταλμα πληρωμής, σας λέμε ότι καθαρίστηκε σε μία ημέρα μέσα από τα οκτάμηνα των Φυτειών και με μαρτυρία της Προέδρου Τ.Κ. Μύτικα. 
·Απ' ευθείας ανάθεση 3.968 € για καθαρισμό παραλιών Αστακού (δείτε εδώ). 
·Απ' ευθείας ανάθεση 3.992,80 € για καθαρισμό παραλιών Μύτικα (δείτε εδώ). 
·Απ' ευθείας ανάθεση 4.926,52 € για περιποίηση πρασίνου χερσαίας ζώνης λιμένα Αστακού (δείτε εδώ). 
·Απ' ευθείας ανάθεση 4.000 € για κοπή χόρτων και μεταφορά φερτών υλικών παιδικού σταθμού Φυτειών (δείτε εδώ). 
·Απ' ευθείας ανάθεση 13.500 € για καθαρισμό Νεκροταφείων Δ.Ε. Αστακού (δείτε εδώ). 
·Απ' ευθείας ανάθεση 6.675,54 € για καθαρισμό Νεκροταφείων Δ.Ε. Αλυζίας (δείτε εδώ). 
·Απ' ευθείας ανάθεση 4.850 € για καθαρισμό Νεκροταφείων Δ.Ε. Φυτειών (δείτε εδώ). 
·Διάθεση πίστωσης 4.500 € για καθαρισμό περιαστικών δασών και αλσυλλίων, παρόδιας βλάστησης και οικοπεδικών χώρων Δ.Ε. Αστακού (δείτε εδώ). 
·Διάθεση πίστωσης 4.500 € για καθαρισμό περιαστικών δασών και αλσυλλίων, παρόδιας βλάστησης και οικοπεδικών χώρων Δ.Ε. Αλυζίας (δείτε εδώ). 
·Διάθεση πίστωσης 3.300 € για καθαρισμό περιαστικών δασών και αλσυλλίων, παρόδιας βλάστησης και οικοπεδικών χώρων Δ.Ε. Φυτειών (δείτε εδώ). 
· Διάθεση πίστωσης 3.000 € για κοπή χόρτων και μεταφορά φερτών υλικών παιδικών σταθμών ΔΕ Αστακού (δείτε εδώ).
Σύνολο: 66.132,34 €.

Υπάρχει κάποιος λογικός από τον Δήμο Ξηρομέρου να μας εξηγήσει γιατί παίρνουμε αποφάσεις, ώστε να δώσουμε στο μέλλον αυτά τα 66.132,34 € για καθαριότητες, ενώ μπορούμε να το κάνουμε με ίδια μέσα και με ΜΗΔΕΝ ευρώ;
Μας περισσεύουν χρήματα και δεν το ξέρουμε;
Κέρδισε το τζόκερ ο Δήμος Ξηρομέρου και μας το κρύβουν;
Εδώ αν δεν παίρναμε το δάνειο, θα το κλείναμε το μαγαζί στη παραλία μας είπε ο κ. Δήμαρχος και θα πήγαινε τα κλειδιά στην Αποκεντρωμένη.
Οι εργολάβοι ξέρουν προς τα που πέφτουν αυτά που καθαρίζουν;
Τέλος πάντων, τόσο κουβαρντάς και ανοιχτοχέρης είναι ο Δήμος Ξηρομέρου με τα χρήματα των δημοτών;

mytikaspress

2 σχόλια:

  1. ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτα τα ακουω χρονια φιλε 9.51. Ολο μελι μελι και απο τηγανιτα τιποτα !!! Απλα ναχαμε να λεμε .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο