Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017

Ερώτηση ΚΚΕ στη Βουλή για τη Συγχώνευση 1ου και 2ου Δημοτικών Σχολείων Βόνιτσας

        Ερώτηση για τη συγχώνευση 1ου και 2ου Δημοτικών Σχολείων Βόνιτσας Αιτωλοακαρνανίας κατέθεσαν στη Βουλή προς τον υπουργό Παιδείας οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Μωραϊτης και Νίκος Καραθανασόπουλος.
Αναλυτικά αναφέρουν:

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων
Θέμα: Συγχώνευση 1ου και 2ου Δημοτικών Σχολείων Βόνιτσας Αιτωλοακαρνανίας

        Το Υπουργείο Παιδείας στα πλαίσια της γενικότερης αντιλαϊκής και αντιεκπαιδευτικής πολιτικής, που πλήττει τους εργαζόμενους και την λαϊκή οικογένεια, προωθεί τις αναδιαρθρώσεις στο χώρο της εκπαίδευσης, προχωρώντας σε νέες συμπτύξεις – συγχωνεύσεις – καταργήσεις σχολείων για τη νέα σχολική χρονιά (2017 – 2018).
       Στην κατεύθυνση αυτή, μέσα στο καλοκαίρι έγιναν πάνω από 300 συμπτύξεις – συγχωνεύσεις – καταργήσεις σχολείων, όμως η κατάσταση δεν σταμάτησε εκεί. Το Υπουργείο Παιδείας και φέτος εντείνει την προσπάθειά του αυτή, μπροστά και στην 3η αξιολόγηση και με βάση το Π.Δ. 79 που ψηφίστηκε το καλοκαίρι, βάζοντας έτσι στόχους για ευρύτερες αλλαγές στη λειτουργία των σχολείων.
        Συγκεκριμένα, στη Διεύθυνση Π.Ε. Αιτ/νίας προτείνεται η συγχώνευση των 1ου και 2ου Δημοτικών Σχολείων της Βόνιτσας, χωρίς μάλιστα να προβάλλεται καμία αιτιολογία που να επιχειρεί έστω να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα........



       Πρόκειται για ένα 12/θέσιο και ένα 7/θέσιο Δημοτικό Σχολείο, τα δύο μεγαλύτερα σχολεία του Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας, με 319 μαθητές. Η επικείμενη συγχώνευση θα προσθέσει επιπλέον προβλήματα στα ήδη υπάρχοντα. 
       Να αναφέρουμε ότι οι μαθητές των σχολείων εδώ και χρόνια κάνουν μάθημα σε κοντέινερ, ενώ το νέο κτίριο που ανακατασκευάζεται και προορίζεται να στεγάσει τα δύο σχολεία δεν πληροί ούτε καν τις στοιχειώδεις ανάγκες λειτουργίας τους. 
    Οι αίθουσες διδασκαλίας είναι 17, ενώ οι ανάγκες σε εργαστήρια, βιβλιοθήκες, αίθουσες Η/Υ, αίθουσες σίτισης, κτλ, απαιτούν 25 αίθουσες. Αυτό σημαίνει ότι οι μαθητές θα στοιβαχτούν σε 25άρια τμήματα και θα αναγκάζονται να κάνουν μάθημα σε κοντέινερ ή σε χώρους ακατάλληλους για την εκπαιδευτικής διαδικασία.
      Επιπλέον, η συγχώνευση θα οδηγήσει σε κατάργηση τουλάχιστον μιας οργανικής θέσης εκπαιδευτικού, ενώ θα ανοίξει ο δρόμος για την κινητικότητα των μονίμων και ανεργία για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, τι μέτρα πρόκειται να πάρει άμεσα, ώστε:
•-Να ανακληθεί η πρόταση για συγχώνευση των 1ου και 2ου Δημοτικών Σχολείων Βόνιτσας.
•-Να προχωρήσει άμεσα η κατασκευή ενός νέου κτιρίου πλήρως εξοπλισμένου που θα καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες των μαθητών του 2ου Δημοτικού Σχολείου Βόνιτσας.

Οι βουλευτές
Νίκος Μωραΐτης
Νίκος Καραθανασόπουλος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο