Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017

Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Ακτίου - Βόνιτσας: ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΤΟΥ 1ΟΥ ΚΑΙ 2ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ

Καλούμε τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς, όλους τους εργαζόμενους της Βόνιτσας την Τρίτη 14/11/2017 και ώρα 18:00 σε παράσταση διαμαρτυρίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Ακτίου – Βόνιτσας, όπου θα συζητείται η επικείμενη συγχώνευση, για να δείξουμε την αντίθεσή μας σε αυτή την ενέργεια.

        Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, υλοποιώντας τις δεσμεύσεις που ανέλαβε με την υπογραφή του τρίτου "μνημονίου", εφαρμόζει πιστά την "εργαλειοθήκη" του Ο.Ο.Σ.Α. για την Εκπαίδευση, καθώς και τις πάγιες κατευθύνσεις της Ε.Ε. για τον "εξορθολογισμό" του κόστους, αδιαφορώντας πλήρως για τις μορφωτικές ανάγκες των παιδιών και τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών....



      Μόλις δύο μήνες μετά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, το Υπουργείο Παιδείας προχωρά σε νέο κύμα υποβιβασμών - συμπτύξεων - καταργήσεων σχολικών μονάδων, ζητώντας απ' τις κατά τόπους Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης να κάνουν τις προτάσεις τους.           Σ' αυτά τα πλαίσια, η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτ/νίας, με έγγραφό της προς τον Δήμο Ακτίου – Βόνιτσας, ζητά την γνωμοδότησή του για τη συγχώνευση του 1ου και 2ου Δημοτικού Σχολείου Βόνιτσας!
           Πρόκειται για ένα 12/θέσιο και ένα 7/θέσιο Σχολείο, με 192 και 124 μαθητές αντίστοιχα. Σύμφωνα με την πρόταση της Διεύθυνσης, το νέο σχολείο που θα προκύψει απ' τη συγχώνευση θα λειτουργεί με 317 μαθητές και θα είναι 18/θέσιο. Αυτό που δε λέγεται στην πρόταση είναι ότι, με το πρόσφατο Π.Δ.79/2017, ανοίγει διάπλατα ο δρόμος στις κατά τόπους Διευθύνσεις, με δική τους απόφαση, να δημιουργούν υπερπληθή, 25άρια τμήματα, και τους μαθητές που "περισσεύουν" να τους στέλνουν σε διπλανά σχολεία! Ακόμα όμως κι αν αυτό δε συμβεί, σε καμιά περίπτωση δε μας πείθει η πρόβλεψη της Διεύθυνσης ότι με την όλη αυτή η διαδικασία θα έχουμε ως μόνη επίπτωση το χάσιμο μιας οργανικής θέσης. Αντίθετα, η εμπειρία από παρόμοιες συγχωνεύσεις προοιωνίζει σημαντικά μικρότερο αριθμό τμημάτων, κυριολεκτικό "πάστωμα" των μαθητών στις τάξεις, δραματική επιδείνωση των συνθηκών φοίτησης, αλλά και των εργασιακών συνθηκών για τους εκπαιδευτικούς!
   
Συνάδελφοι και γονείς,
       Το "νέο σχολείο" της αγοράς, που εδώ και χρόνια προσπαθούν να κτίσουν, το σχολείο των "ημιμαθών" μαθητών και των "ελαστικά" εργαζόμενων εκπαιδευτικών είναι, ιδιαίτερα σήμερα, μέσα στις άμεσες προτεραιότητες του μεγάλου κεφαλαίου και των "οργανισμών" του! Το έκανε εξάλλου ακόμα μια φορά σαφές η  κυβέρνηση με την πρόσφατη ανακοίνωση του σχεδιασμού της για τις "νέες δομές στην Εκπαίδευση"
           Η απαίτησή μας να ακυρωθεί η σχεδιαζόμενη συγχώνευση του 1ου και του 2ου Δημοτικού Σχολείου δεν αφορά μόνο τους μαθητές που φοιτούν εκεί,  ούτε μόνο τους συναδέλφους που θα βγουν υπεράριθμοι και θα ψάχνουν για νέο σχολείο. Είναι μια απάντηση που συνολικά, εκπαιδευτικοί - γονείς - μαθητές, πρέπει οργανωμένα να δώσουμε μπροστά στη γενικότερη υπονόμευση του δικαιώματος στη μόρφωση των μαθητών, στην υπονόμευση των εργασιακών μας δικαιωμάτων.
       Τους απαντάμε ότι δεν μας "περισσεύει" κανένα σχολείο και κανένας εκπαιδευτικός!
    Καλούμε τους εκπαιδευτικούς, το Σωματείο μας, τους Συλλόγους Γονέων, να δώσουμε μαζί τη μάχη για την ακύρωση της συγχώνευσης.
        Καλούμε τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς, όλους τους εργαζόμενους της Βόνιτσας την Τρίτη 14/11/2017 και ώρα 18:00 σε παράσταση διαμαρτυρίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Ακτίου – Βόνιτσας, όπου θα συζητείται η επικείμενη συγχώνευση, για να δείξουμε την αντίθεσή μας σε αυτή την ενέργεια.
Συνεχίζουμε ενωμένοι ακόμα πιο αποφασιστικά!

Απαιτούμε:
•Να μη συγχωνευτούν τα 1ο και 2ο Δημοτικά Βόνιτσας. Να παρθούν πίσω όλες οι υποβαθμίσεις - καταργήσεις - συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων.
•Μαζικοί διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών για την κάλυψη όλων των κενών. Κανένα τμήμα νηπιαγωγείου, Α’ και Β’ Δημοτικού με πάνω από 15 μαθητές, καμία από τις υπόλοιπες τάξεις με πάνω από 20.
•Κάλυψη όλων των αναγκών των σχολείων από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Βόνιτσα, 6-11-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο