Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017

Νέες μεγάλες ξενοδοχειακές επενδύσεις έφερε η τουριστική αύξηση - Μία από αυτές στον Μύτικα

           Aνάσα για την κατασκευαστική αγορά συνεχίζει να είναι η κατασκευή/ ανακατασκευή/ ανακαίνιση ξενοδοχειακών μονάδων στην Αθήνα και σε όλη την Ελλάδα. Τελευταίο νέο σε αυτό τον δυναμικό κλάδο της οικονομίας ήταν η ανακοίνωση της ΙΝΤΡΑΚΑΤ για την μίσθωση κτιρίου στην οδό Κολοκοτρώνη στο κέντρο της Αθήνας με σκοπό την μετατροπή του boutique hotel με λειτουργία από το 2019.
       Λίγες ημέρες νωρίτερα είχαμε την ανακοίνωση της παγκόσμια τουριστικής υπερδύναμης TUI για 10 νέες ξενοδοχειακές μονάδες στην Ελλάδα (χωρίς όμως να ανακοινώσει κάτι πιο συγκεκριμένο).
        Αυτή την εποχή η κατασκευαστική αγορά κυριολεκτικά ζει από την μεγάλη ζήτηση σε ξενοδοχειακές μονάδες ανά την Ελλάδα και την Αθήνα που επίσης δείχνει και μεγάλη δυναμική αλλά και σημαντικές προοπτικές.........



      Εργασίες γίνονται ήδη στον Αστέρα Βουλιαγμένης που θα μετονομαστεί σε Four Seasons και θα λειτουργήσει από το 2018 ενώ αναμένεται να ξεκινήσουν εργασίες στο Athens Ledra στη Λεωφόρο Συγγρού ενώ ανακαινίζεται με εντατικούς ρυθμούς το πρώην «Metropolitan» του ομίλου Χανδρή για να επαναλειτουργήσει από το 2018 ως «Athens Marriott». Την ίδια ώρα στο κέντρο της Αθήνας προετοιμάζονται μισθώσεις και άλλων κτιρίων όπως για παράδειγμα μέσω του προγράμματος αξιοποίησης που ανακοίνωσε ο ΕΦΚΑ με σκοπό σειρά από ιστορικά κτίρια που έχουν εγκαταλειφθεί, να βρουν χρήση και να ζωντανέψουν εκ νέου.
             Νέες ξενοδοχειακές επενδύσεις όμως έχουμε αυτή τη στιγμή στην Κω (216 κλίνες, εταιρεία Γαβριήλ Καραθωμάς Μονοπρόσωπη ΙΚΕ), την Κέρκυρα με το Ikos Dassia (100εκατ.ευρώ-ΣΑΝΗ-IKOS-984 κλίνες), τη Κρήτη (Ίτανος ΓΑΙΑ 1.936 κλίνες σε 22χιλ. στρέμματα-267 εκατ.ευρώ), τον Μύτικα Αιτωλοακαρνανίας (Αίθων Α.Ε., 154 κλίνες) και την Πάτρα με την τελευταία να ζωντανεύει το ιστορικό κτίριο του Μορέα κάτω από την ταμπέλα γνωστής ξενοδοχειακής αλυσίδας.

Νίκος Καραγιάννης-ypodomes.com
http://www.agriniopress.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο