Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017

Δωρεάν γεύματα σε όλα τα δημοτικά σχολεία του Δήμου Μεσολογγίου

   Στο πρόγραμμα δωρεάν σχολικών γευμάτων που υλοποιεί το Υπ. Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης σε συνεργασία με το Υπ. Παιδείας εντάσσονται 59 δημοτικά σχολεία στην Αιτ/νία, 26 στο Δήμο Μεσολογγίου (δηλ. σχεδόν όλα)....

  Πρόκειται για μια μεγάλη  τομή, μια καινοτόμα δράση που αποσκοπεί κυρίως στη μείωση  των κοινωνικών ανισοτήτων, αλλά και στην αλλαγή στις διατροφικές συνήθειες των μαθητών επηρεάζοντας θετικά και τη σχολική τους απόδοση. Κανείς μας δεν έχει ξεχάσει περιστατικά λιποθυμιών μαθητών που είχαν βρεθεί υποσιτισμένα.
  Το πρόγραμμα έχει στόχο μέχρι το 2019 ο μισός μαθητικός πληθυσμός της χώρας, 500.000 παιδιά δημοτικών κι γυμνασίων, να σιτίζεται στο σχολείο καθιστώντας έτσι το σχολικό γεύμα παιδαγωγικό θεσμό του δημόσιου σχολείου. ΄Αλλωστε, σε έρευνες του Γεωπονικού Πανεπιστημίου και του ΕΦΕΤ, διαπιστώθηκε 40% αλλαγή της σχολικής συμπεριφοράς των παιδιών τα οποία γίνονται λιγότερο επιθετικά ενώ το 20% βελτίωσε την σχολική του απόδοση.
  Κι όμως αυτή η είδηση πέρασε στα ‘’ ψιλά ‘’ από τα περισσότερα  Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και Κοινωνικής Δικτύωσης του Νομού μας. Προφανώς το ποσό των 25 εκατομμυρίων ευρώ που εξασφάλισε η κυβέρνηση  από τον προϋπολογισμό για τη στήριξη της πιο ευαίσθητης κοινωνικής ομάδας – αυτής των μικρών παιδιών – είναι γεγονός ανάξιο λόγου.


ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

6 σχόλια:

  1. Τα λεφτά από που θα βρεθούν κι από που θα κοπούν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα Ελληνόπουλα δεν θέλουν συσσίτια και δελτία φαγητού που υπήρχαν στις σοβιετικές χώρες. Χρήματα θέλουν για να τρώνε με την οικογενειά τους στο σπίτι τους. Για τους λαθρομετανάστες έκοψαν το συσσίτιο και τους δίνεται επίδομα εκατοντάδες ευρω ανά οικογένεια. Αυτό για τα νησιά μας κυρίως σημαίνει μόνιμη ουσιαστικά εγκατάσταση των δεκάδων χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών στα νησιά, πληθυσμιακή και εθνολογική αλλοίωση κλπ...

    Επίσης δεν είδαμε κάποια αντίδραση στην καταγγελία της Β ΕΛΜΕ του νομού για τις αρνητικές συνέπειες στην εκπαιδευτική διαδικασία από την καθυστέρηση στην παράδοση των βιβλίων ειδικότητας σε μαθητές των ΕΠΑΛ.

    Ούτε είδαμε αντίδραση για τα κενά στα περιφερειακά σχολεία με την ύπαρξη κενών σε βασικές ειδικότητες, που δημιουργεί ανισότητες μεταξύ των μαθητών τους και αυτών των αστικών κέντρων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστά τα λες φίλε. Τα Ελληνόπουλα πρέπει να λυποθημουν περήφανα όπως γινόταν πριν δυο τρία χρόνια.

      Στους πρόσφυγες που δίνει επίδομα το δίνει η ΕΕ.

      Φαντάζομαι δεν θα έχεις πάρει Αλβανο στα χωράφια σου. Αλλοιώνουν την περιοχή μας. Και να πήρες θα τον είχες ασφαλισμένο. Λαθραίους δεν ανέχεσαι.

      Διαγραφή
    2. Αγαπητε τα δωρεαν γευματα δεν δειχνουν ολα αυτα δεξια που ανεφερες...αλλα ειναι τομη για το δημοσιο σχολειο...κοινως θα τρωνε ολα τα παιδια ασχετα εισοδηματος γονιων...κατα τα αλλα χαιρετισματα σε σενα και στο τι εκπροσωπεις

      Διαγραφή
  3. Γυρισαμε στο 1950 και αυτο λεγετε επιτυχια !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Λεφτά για τους καρανικες και για τα σοια των υπουργων έχει ο συριζα. οσο για δεξια και αριστερα ωραιο ανεκδοτο αυτο με τους φονιαδες των λαων και τη πρωτη φορα αριστερα στις ηπα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο