Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017

ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: 28η Οκτωβρίου 2017, ΟΧΙ στη μνημονιακή κατοχή!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
28η Οκτωβρίου 2017, ΟΧΙ στη μνημονιακή κατοχή!

     Σήμερα πια, 77 χρόνια από την επίθεση του άξονα εναντίον της Ελλάδας, καταλαβαίνουμε όλοι, λαός και νεολαία, πως οι ολιγάρχες του πλούτου και το υπαλληλικό πολιτικό προσωπικό τους, που κυβερνάει κάθε φορά για λογαριασμό τους, εννοούν ως Πατρίδα ότι βολεύει τα σχέδιά τους για ακόρεστο πλουτισμό, σε βάρος εκείνων (των πολλών) που εννοούν την Πατρίδα ως κοινό σπίτι όλων, ως κοινό πόνο, ως κοινό δάκρυ, ως κοινό τραγούδι, ως κοινή ανάταση! 
     Ζούμε, ως λαός και ως χώρα, τη μεγαλύτερη σκλαβιά σε περίοδο ειρήνης, από το 2010 μέχρι σήμερα… Διανύουμε ήδη τον 8ο χρόνο μνημονιακής κατοχής, ζούμε ξανά την πλήρη εξαθλίωση, την ταπείνωση, τον εξευτελισμό κι ακόμα για πάρα πολλούς την πείνα και την έλλειψη στέγης, με τις υπογραφές των κυβερνητών! .......



     Υπόδουλοι τώρα οι Έλληνες στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα της Φρανκφούρτης  και στο μνημονιακό δίκτυο της τοκογλυφίας που έχει απλωθεί σα θανατηφόρος ιστός πάνω απ’ τη χώρα μας. 
       Έρχεται πάλι η 28η Οκτώβρη και ζωντανεύει μνήμες τραγικές και μοιραία ο κάθε πολίτης κάνει κάποιες αντιστοιχίσεις με το σήμερα, μα και πυρώνει ιδανικά, για τη λεύτερη Πατρίδα, για την πανανθρώπινη λευτεριά! 
    Συγκρίσεις και  αντιστοιχίσεις των δύο αυτών τραγικών χρονικών της χώρας, ων ουκ έστιν αριθμός!
  Τότε οι ναζί έκαιγαν τα σπίτια, σήμερα τα παίρνουν με πλειστηριασμούς τα Φαντς (Funds)! 
     Τότε θέριζαν κορμιά οι γερμανικές ριπές, σήμερα αυτοκτονούν απελπισμένοι οικογενειάρχες, πνιγμένοι από τα χρέη και την ανέχεια!
     Τότε οι ναζί και οι ντόπιοι συνεργάτες τους εγκληματούσαν στις πόλεις και στα χωριά και ξεκλήριζαν με ολοκαυτώματα το Δίστομο και τα Καλάβρυτα, τώρα οι κυβερνήσεις ερημώνουν τη χώρα, βανδαλίζοντας τη μικρή και μεσαία οικονομία χάριν των αξιολογήσεων, που επιβάλλουν η γερμανική ΕΕ και τοκογλύφοι της ΕΚΤ και του ΔΝΤ. 
      Τότε οι ναζί μηδένιζαν την ανθρώπινη ζωή και αξιοπρέπεια στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, βασανίζοντας και θανατώνοντας εκατομμύρια νέους αντιφασίστες, σήμερα οι εφαρμοστές των μνημονίων αφαιρούν από  την Ελλάδα το σημαντικότερο πληθυσμιακό της κεφάλαιο, αφού αναγκάζουν εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες νέους επιστήμονες να αναζητήσουν εργασία στη βόρεια Ευρώπη. 
        Όμως  δε μπορεί η μνημονιακή κατοχή να είναι το μέλλον μας! Δε μπορεί ο Ελληνικός  λαός να ζήσει σκλαβωμένος με την πατρίδα υποθηκευμένη! Δε μπορεί να αντέξει τα μνημόνια και την καλπάζουσα φτωχοποίηση μέχρι το 2060, όπως ορίζουν οι συμφωνίες των τοκογλύφων και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. 
      Επισφράγιση παράδοσης της Πατρίδας αποτελεί η πρόσφατη επίσκεψη Τσίπρα στις ΗΠΑ, όπου έδωσε γη και ύδωρ στον Τραμπ, τζογάροντας την εθνική κυριαρχία της χώρας, εκχωρώντας την ως οικόπεδο για τις στρατιωτικές επιδιώξεις των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, δίνοντας 2,4 δις για F-16 και βαφτίζοντας επενδύσεις την εκχώρηση της δημόσιας περιουσίας σε Αμερικανούς άρπαγες, μόνο και μόνο για μακροημέρευση της κυβέρνησής του! Είχε προηγηθεί το πακέτο εκχωρήσεων στον Μακρόν και στα γαλλικά αρπακτικά! 
        Γνωρίζουμε ότι απ’ την αρχή της επίθεσης του άξονα με την εισβολή του στρατού του Φασίστα Μουσολίνι, στις 28 Οκτώβρη 1940, μέχρι και την απελευθέρωση απ’ τους Γερμανούς ναζί του Χίτλερ, στις 12 Οκτώβρη του 1944, ο Ελληνικός λαός αντιστάθηκε με αιματηρές θυσίες δημιουργώντας το μεγαλειώδες έπος της εθνικής αντίστασης με κορυφαίες απελευθερωτικές οργανώσεις το ΕΑΜ και τον ΕΛΑΣ και κατάκτησε τη λευτεριά του! 
           Στη σημερινή συγκυρία, η δημιουργία αντιμνημομιακού μετώπου αριστερών, δημοκρατικών, προοδευτικών και πατριωτικών δυνάμεων, κατ’ αναλογία της εθνικής αντίστασης 1941-44, είναι απόλυτη προϋπόθεση, για να μπούμε σε προοπτική δημοκρατίας, δημιουργίας και προόδου, μακριά από τα νύχια της ευρωζώνης και των ιμπεριαλιστικών  πολιτικών της ΕΕ, των ΗΠΑ και οποιουδήποτε άλλου επιβουλεύεται τη χώρα μας.

Το γραφείο τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο