Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017

1 στους 3 οδηγούς μιλούν στο κινητό τους ενώ οδηγούν – Ένα hands free μπορεί να σας σώσει τη ζωή

Κανείς μπορεί να το διαπιστώσει με μια απλή βόλτα στο κέντρο της πόλης. Σχεδόν ένας στους τρεις οδηγούς που κινούνται με αυτοκίνητο αλλά ακόμα και δίκυκλο μιλούν στο κίνητό τους και σε κάποιες περιπτώσεις στέλνουν ακόμη και μηνύματα μέσω social media. Το φαινόμενο καταγράφεται σε ένταση και στην αχαϊκή πρωτεύουσα.

Ειδικοί έχουν χαρακτηρίσει τον αποπροσανατολισμό που προκαλεί η ομιλία και χρήση για μηνύματα του κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, ακόμη και ως πιο βαρύ και από οδήγηση σε κατάσταση μέθης.
Να αναφέρουμε πως η κακή αυτή συνήθεια την οποία εντείνουν οι σύγχρονοι ρυθμοί εργασίας κλπ, είναι παράβαση του ΚΟΚ και τιμωρείται.
Ιδιαίτερα για τους δικυκλιστές, ο κίνδυνος είναι μεγαλύτερος καθώς η χρήση του κινητού καταργεί ένα από τα δύο χέρια από το τιμόνι τους, με άμεσο κίνδυνο να χάσουν τον έλεγχο του οχήματός τους αν χρειαστεί να κάνουν κάποιο ελιγμό ή να φρενάρουν.
Η χρήση ενός ενσύρματου ή ασύρματου (τύπου bluetooth) hands free ακουστικού -αν απαραιτήτως πρέπει να μιλήσουν εν κινήσει, μειώνει ελαφρώς τις επιπτώσεις κατα την οδήγηση, ειδικά στους δικυκλιστές.
 http://sinidisi.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο