Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2017

Επαμ. Τάνταρος: «ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου: Τομή η λειτουργία τμήματος πρώιμης παρέμβασης» (HXHTIKO)

Ο Πρόεδρος της ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου Επαμεινώνδας Τάνταρος
      Για την 18χρονη πορεία και προσφορά στο χώρο των κοινωνικών δομών και της ειδικής αγωγής της ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου, μίλησε χθες στην εκπομπή «Προσώπων… Έργα» του Σωκράτη Τσόμπου στον ΔΥΤΙΚΑ FM 92,8», ο πρόεδρός της, Επαμεινώνδας Τάνταρος.
     Σύμφωνα, με τον κ. Τάνταρο: «Η ΕΛΕΠΑΠ στηρίζει τα παιδιά με αναπηρίες και τις οικογένειες τους, με αφοσίωση, αγάπη και υπομονή και με στόχο να αξιοποιήσει στο μέγιστο τις δυνατότητές τους, με ατομικές θεραπείες και εξειδικευμένα προγράμματα..........

Στα 18 χρόνια λειτουργίας της περισσότερα από 1300 παιδιά αλλά και οι οικογένειες τους έχουν βρει το στήριγμα και τη βοήθεια που χρειάζονται για να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά το πρόβλημά τους και να ενταχθούν ευκολότερα στο κοινωνικό σύνολο.
Σήμερα το παράρτημα Αγρινίου έχει 170 παιδιά από ολόκληρο το νομό Αιτωλοακαρνανίας καθώς και από το νομό Φωκίδας. Η ηλικία τους είναι από μηνών έως 25 ετών.
Το παράρτημα της ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου άνοιξε διάπλατα τις πόρτες του για την αποκατάσταση, τη διάγνωση, θεραπεία και εκπαίδευση των παιδιών με κινητικές κυρίως αναπηρίες, εγκεφαλική παράλυση, προβλήματα λόγου και μάθησης.
Η ΕΛΕΠΑΠ είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.) και εποπτεύεται από το Υπουργείο Υγείας. Διοικείται από την Τοπική Διοικούσα Επιτροπή που ορίζεται από το Δ.Σ. της Αθήνας, τα μέλη της οποίας είναι όλοι εθελοντές.
Η ΕΛΕΠΑΠ απαρτίζεται από 17 άτομα προσωπικό εκ των οποίων 13 άτομα επιστημονικό, 2 άτομα διοικητικό και 2 άτομα βοηθητικό. Το κέντρο συνεργάζεται με όλα τα νοσοκομεία Παίδων της περιοχής, Ιωαννίνων, Καραμανδάνειο Πάτρας και Αθήνας «Αγλαΐα Κυριακού», «Αγία Σοφία» και «Πεντέλης».
       Στην ίδια συνέντευξη ο κ. Τάνταρος ανακοίνωσε και την λειτουργία στην ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου τμήματος πρώιμης παρέμβασης κάτι που έκανε τον ίδιο και τους συνεργάτες του ιδιαίτερα υπερήφανους. Ο κ. Τάνταρος δε δίστασε να αναφερθεί και στο θέμα της στέγασης του ειδικού δημόσιου νηπιαγωγείου και δημοτικού στο νέο κτίριο της ΕΛΕΠΑΠ δίνοντας τη δική του εξήγηση για το θέμα που είχε προκύψει στο παρελθόν.
 Σ.Τ.
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ 
http://sinidisi.gr/




1 σχόλιο:

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο