Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017

Λευκάδα: Δεν βρίσκουν να στεγαστούν οι φοιτητές του ΤΕΙ λόγω τουρισμού!

Έκκληση του προέδρου του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων Ιωάννη Δραγώνα μετέφερε στο δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας 18-09-2017 ο δήμαρχος Λευκάδας Κωνσταντίνος Δρακονταειδής. Ο δήμαρχος Λευκάδας μετέφερε την έκκληση του προέδρου του ΤΕΙ στο να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα στέγασης των φοιτητών που είναι ιδιαίτερα οξυμένο τα τελευταία δυο χρόνια.

 Ο συνολικός αριθμός των εισακτέων είναι πολύ μεγάλος και παρουσιάζεται ένα πρόβλημα στέγης, καθώς όχι μόνο δεν βρίσκουν να στεγαστούν, αλλά ενώ πριν ένα δυο χρόνια  όσοι μίσθωναν διαμερίσματα ή δωμάτια μέχρι 30 Ιουνίου και τα παιδιά μπορούσαν να βγάζουν και την εξεταστική τους, τώρα όμως πολλοί λόγω της αύξησης του τουρισμού και λόγω του ότι αποφέρει περισσότερο εισόδημα να νοικιάσεις κάτι τουριστικά παρά το υπόλοιπο διάστημα και τα μισθωτήρια τα θέλουν μέχρι 30 Μαΐου.
Αυτό είναι μεγάλο πρόβλημα, με τον ίδιο να μεταφέρει τόσο την έκκληση του κυρίου Δραγώνα όσο και του δήμου ότι δεν μπορούν να στηριχθούν οι θεσμοί της παιδείας αν αυτό δεν στηριχτεί από όλους στο μέτρο των δυνάμεων τους.
Όσοι συμπολίτες έχουν την δυνατότητα να βοηθήσουν στην επίλυση του προβλήματος, διαφορετικά το πρόβλημα των παιδιών είναι τεράστιο.
 Πηγή: lefkadatoday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο