Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2017

ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ Η Έκθεση τα έχει όλα...

Της Βάσως Βήττα
vasovitta@yahoo.gr
Με πολλές και ενδιαφέρουσες επιστημονικές, ενημερωτικές και ψυχαγωγικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθεί η 2η Αναπτυξιακή Έκθεση Υπηρεσιών και Προϊόντων του Δήμου Μεσολογγίου.

Πρόκειται για ένα μεγάλο εμπορικό και επιχειρηματικό γεγονός όχι μόνο για το δήμο Μεσολογγίου, αλλά και για την ευρύτερη περιοχή της Δυτ. Ελλάδας, που θα ανοίξει τις πύλες του στις 22 Σεπτεμβρίου 2017. Στην Έκθεση θα δώσουν το παρόν επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε όλους τους τομείς της παραγωγικής διαδικασίας, ενώ παρουσία θα έχουν Δήμοι, Επιμελητήρια, Περιφέρειες, Οργανισμοί και άλλοι φορείς. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν και να προμηθευτούν τοπικά προϊόντα απευθείας από τους παραγωγούς, ενώ παράλληλα θα παρακολουθήσουν ένα πλήθος εκδηλώσεων. Μουσική, χορός, ενημέρωση, επιχειρηματικές συναντήσεις, λαογραφία, γεύσεις και αρώματα περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα εκδηλώσεων της Έκθεσης.
Η αυλαία θα ανοίξει την Παρασκευή στις 22 Σεπτεμβρίου στις 6.30 το απόγευμα με το καλωσόρισμα όλων των συμμετεχόντων και των επισκεπτών με τους ήχους του σαξοφώνου του Θωμά Γιαννακόπουλου (Tom). Στις 7 θα γίνει η τελετή των εγκαινίων από το δήμαρχο Νίκο Καραπάνο ενώ στις 9.30 θα πραγματοποιηθεί η συναυλία της χορωδίας του Πνευματικού Κέντρου Μεσολογγίου, «Νυν και αεί», που αποτελεί ένα αφιέρωμα στον Σταύρο Ξαρχάκο. Την διεύθυνση θα έχει ο Σπ. Χολέβας, ενώ ερμηνευτές θα είναι οι: Νίκος Ανδρουλάκης, Ευγενία Γρέτζελου και Φώτης Σπυρόπουλος.
Την επόμενη ημέρα Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου στις 11 το πρωί, στο συνεδριακό κέντρο της έκθεσης στο λιμάνι, θα γίνει ομιλία για την «Επιχειρηματική συνεργασία Ελλάδας - Βουλγαρίας – Τουρκίας για την προώθηση των τοπικών προϊόντων του δήμου Μεσολογγίου από το Ελληνοβουλγαρικό και Ελληνοτουρκικό Επιμελητήριο. Ομιλητής θα είναι ο πρόεδρος του Ελληνοβουλγαρικού και Ελληνοτουρικού Επιμελητηρίου Π. Κουτσίκος.
Το απόγευμα στις 5.30 θα ακολουθήσει ημερίδα με θέμα «Ιαματική Ιατρική και η Λιμνοθάλασσα του Μεσολογγίου. Το χθες, το σήμερα και το αύριο». Χαιρετισμούς θα απευθύνουν ο δήμαρχος Ν. Καραπάνος, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Γιώργος Πατούλης και ο πρόεδρος του συλλόγου «Φίλοι της Λιμνοθάλασσας» Κων/νος Κατσαρός. Το θέμα «Η ιστορία της Λιμνοθάλασσας» θα αναπτύξει η φιλόλογος Σπυριδούλα Αλεξανδροπούλου. Η «Ιαματική Ιατρική και η Λιμνοθάλασσα του Μεσολογγίου», θα αποτελέσει το θέμα της ομιλίας του Καθηγητή Δερματολογίας, Προέδρου της Ελληνικής Ακαδημίας Ιαματικής Ιατρικής και Επιστημονικού Συμβούλου της ΚΕΔΕ, Κων/νου Κουσκούκη. Τέλος, θα ακολουθήσει συζήτηση ενώ το συντονισμό της εκδήλωσης θα έχει ο Ηλίας Φερέτης.
Η βραδιά θα κλείσει με την μεγάλη συναυλία των Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και Γιάννη Ζουγανέλη, στην οποία θα συμμετέχει και ο Ιταλός κιθαρίστας, Steve Tesser.
Την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου στις 11 το πρωί θα παρουσιαστεί το τοπικό πρόγραμμα Leader της Αιτωλικής Αναπτυξιακής από τον Γενικό Δ/ντή της εταιρείας, Χαράλαμπο Μιχαλόπουλο. Στις 12 το μεσημέρι της ίδιας ημέρας θα μιλήσει ο δ/ντής της Επιστημονικής Ομάδας του Ελληνικού Ινστιτούτου Ανάπτυξης Χαλκού Παναγιώτης Ευσταθίου με θέμα: «Η καινοτόμος εφαρμογή του αντιμικροβιακού χαλκού στην προάσπιση της δημόσιας υγείας». Στις 7 το απόγευμα θα παρουσιαστούν παραδοσιακοί χοροί από τα χορευτικά τμήματα του δήμου και συγχρόνως θα γίνεται η παρουσίαση τοπικών γεύσεων με τοπικά προϊόντα από τον Σπύρο Κιτσινέλη. Στις 9 το βράδυ, η Χρυσούλα Τασολάμπρου και η χορωδία «Αγία Σκέπη», θα ερμηνεύσουν τα παραδοσιακά τραγούδια «Ο καρπός της γης». Η βραδιά θα συνεχιστεί με λαϊκά και έντεχνα τραγούδια και θα κλείσει με το μουσικό σχήμα «Μέτοικοι».
Πρόκειται για ένα γεμάτο πρόγραμμα που θα ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς, με τις πολλές θεματικές και ψυχαγωγικές του ενότητες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο