Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2017

Κ. Καραγκούνης: «Προσωπικό μου στοίχημα και πολιτική επιλογή του Κυρ. Μητσοτάκη» (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Φυλακές στο Αγγελόκαστρο Αγρινίου

Αποφασισμένος να υλοποιήσει το προσωπικό του στόχο που είχε δρομολογήσει, ως Υφυπουργός Δικαιοσύνης, τη δημιουργία, μέσω ΣΔΙΤ, φυλακών στο Αγγελόκαστρο, εμφανίστηκε μιλώντας, χθες, στον ‘‘ΔΥΤΙΚΑ FM 92.8» και στην εκπομπή »Προσώπων… Έργα» του Σωκράτη Τσόμπου ο Βουλευτής, Αιτωλοακαρνανίας της Ν.Δ. Κώστας Καραγκούνης.

Μάλιστα, ο κ. Καραγκούνης ανέφερε πως για τον ίδιο αποτελεί προσωπικό στοίχημα και στον δικαστικό χάρτη της Ν.Δ. και του Κυριάκου Μητσοτάκη κατέχει εμβληματική θέση η δημιουργία φυλακών στην Αιτωλοακαρνανία.
Στην ίδια συνέντευξη, ο πρώην Υφυπουργός, στάθηκε και σε κρίσιμα θέματα της δικαιοσύνης, όπως η διαμεσολάβηση που προωθεί η Ν.Δ. ενώ αναφέρθηκε και σε μία σειρά επαφών που έχει αυτή την εβδομάδα στη Θεσσαλονίκη με την ιδιότητα του αναπληρωτή Τομεάρχη Δικαιοσύνης του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. 
Αναλυτικά τη συνέντευξη του κ. Καραγκούνη μπορείτε να ακούσετε στους ιστότοπους Sinidisi.gr και Agriniotimes.gr\


ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ 


ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ – ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΦΥΛΑΚΩΝ ΣΤΟ ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
Είναι ένα προσωπικό μου στοίχημα. Πρέπει να προχωρήσουν οι φυλακές στο Αγγελόκαστρο. Το επιβάλλουν οι ανάγκες να πάμε σε μια τέτοια λογική και έχουμε τη δυνατότητα να το πιέσουμε και να πάμε προς την κατεύθυνση αυτή. Θα είναι μια τελείως διαφορετική λογική. Η νέα κυβέρνηση θα έχει τη δική της προγραμματική λογική σε πολλά πράγματα. Να κάνουμε ανατροπές. Είναι κάτι το οποίο μπορούμε να το πραγματοποιήσουμε διότι υπάρχει το υπόβαθρο, υπάρχουν οι συγκεκριμένες σκέψεις, υπάρχει το συγκεκριμένο σχέδιο. Ο κ. Μητσοτάκης είναι υπέρ των μεγάλων αλλαγών. Στον σωφρονιστικό χάρτη της Ελλάδας έχει μπει ως πρώτη προτεραιότητα η Αιτωλοακαρνανία και το Αγρίνιο, και βεβαίως και άλλα μέρη της Ελλάδας.
Είχαμε παραδώσει ολοκληρωμένη μελέτη για τη δημιουργία νέων φυλακών με προγράμματα ΣΔΙΤ. Δηλαδή θα μπορούσαν να αναγερθούν νέα σωφρονιστικά καταστήματα, με σύμπραξη δημοσίου και ιδιωτικού τομέα. Με ιδιωτικά κεφάλαια, οπότε να γίνει πάρα πολύ γρήγορα η ανέγερση των φυλακών, χωρίς να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ο δημόσιος χαρακτήρας. Υπάρχουν προτάσεις και με αντάλλαγμα την σίτιση ή με αντάλλαγμα τον καθαρισμό και την καθαριότητα των φυλακών. Υπάρχουν λοιπόν τρόποι με τους οποίους μπορούν να ανεγερθούν νέα καταστήματα. Με τη λογική αυτή, μπήκε για πρώτη φορά στο χάρτη το νέο κατάστημα στο Αγρίνιο. Στο Αγγελόκαστρο θα μπορούσαν εκεί να ανεγερθούν ως πρότυπο οι πρώτες φυλακές ΣΔΙΤ.
Αυτό πρέπει να γίνει. Είναι η λύση. Μέχρι το 2020 οι κρατούμενοι στα σωφρονιστικά καταστήματα, εάν δεν υπάρχει, που δεν θα υπάρχει νόμος Παρασκευόπουλου που θα τους αφήνει όλους έξω, για να καλύψεις όλες αυτές τις ανάγκες και να εξανθρωπίσεις και να έχεις σωστές ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης των κρατουμένων μέσα στις φυλακές, θα πρέπει να έχεις και νέα σωφρονιστικά καταστήματα. Επειδή θα υπάρξει αυτή η ανάγκη, τίποτα δεν έχει πάει στις καλένδες, διότι είναι αναγκαία και απαραίτητη προϋπόθεση, ώστε να έχουμε ένα νέο σωφρονιστικό σύστημα, να λειτουργεί σωστά, να λειτουργεί σύμφωνα με την τήρηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των συνθηκών διαβίωσης. Βεβαίως τα τελευταία 3 χρόνια αυτή η κυβέρνηση δεν έχει κάνει τίποτα και καμία παρέμβαση σε κανέναν τομέα της δικαιοσύνης.
ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ
Η Διαμεσολάβηση μπορεί να εφαρμοστεί στις διοικητικές διαφορές και να καλύψει ένα πολύ μεγάλο φάσμα με τη συνεχή προώθηση του συστήματος των ενδικοφανών προσφυγών ενώπιον ανεξάρτητων διοικητικών αρχών καθώς και στις υποθέσεις δημοσίων συμβάσεων και αγωγών κατά του Δημοσίου, στις εμπορικές διαφορές, στις οικογενειακές, στις εργατικές και στις αθλητικές διαφορές, ενώ ιδιαίτερη μνεία δόθηκε από τον κ. Καραγκούνη και στην ανάγκη προώθησης του πολύ γνωστού θεσμού σε όλα τα ευρωπαϊκά κράτη αναφορικά με τις ποινικές υποθέσεις, του plea bargain.
ΕΠΑΦΕΣ – ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
O αναπληρωτής Τομεάρχης Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Νέας Δημοκρατίας, στο πλαίσιο των επισκέψεων – συναντήσεων του στην Θεσσαλονίκη κατά τη διάρκεια της 82ης ΔΕΘ επισκέφθηκε τη Σχολή Δικαστών Θεσσαλονίκης όπου συναντήθηκε με τον κ. Τσαλαπόρτα Διευθυντή Κατάρτισης και Επιμόρφωσης της Πολιτικής Δικαιοσύνης, τον κ. Πέππα υπεύθυνο Οικονομικών της Σχολής και την κ. Αποστόλου Διευθύντρια Κατάρτισης και Επιμόρφωσης Εισαγγελέων. Εκεί είχε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση σχετικά με τα προβλήματα της Σχολής, κυρίως για οικονομικά θέματα αλλά και για θέματα χρηματοδότησής της. Επίσης αναφέρθηκαν σε ειδικά θέματα της Σχολής Δικαστών που αφορούν τα προγράμματα σπουδών και δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Σχολή.
Στην συνέχεια επισκέφτηκε το Κέντρο Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Οικονομικού Δικαίου όπου συναντήθηκε με τον κ. Σκουρή Πρόεδρο του Κέντρου, Ομότιμο Καθηγητή της Νομικής Σχολής του Α.Π.Θ. και πρώην Πρόεδρο του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς επίσης και με τον Διευθυντή κ. Χριστιανό  Καθηγητή Δικαίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Στη συζήτηση που είχαν συμφώνησαν να δοθεί προτεραιότητα στο ερευνητικό έργο του Κέντρου αλλά και την πλήρη υποστήριξη που θα πρέπει να έχει από την πολιτεία.
Τον κ. Καραγκούνη πλαισίωνε κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας που αποτελούνταν από τον κ. Κουτσούμπα Ανδρέα Βουλευτή Βοιωτίας, τον κ. Κώτσηρα Γεώργιο Αναπληρωτή Γραμματέα Επιστημονικών Φορέων Ν.Δ., τον κ Καζατζίδη Παντελή Περιφερειακό Σύμβουλο Κεντρικής Μακεδονίας, τον κ. Φωτέα Σωτήριο μέλος της Γραμματείας Επιστημονικών Φορέων Ν.Δ., τον κ. Βρίτκα Αθανάσιο Υπεύθυνο Στρατηγικού Σχεδιασμού Δ.Ε. Θεσσαλονίκης, τον κ. Εμμανουηλίδη Τάσο Πρόεδρο ΝΟ.ΔΕ. Κεντρικού Τομέα Θεσσαλονίκης και την κ. Μιτζέλου Γεωργία Σύμβουλο του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.

1 σχόλιο:

  1. Ενώ ο Αλέξης !
    Τίμησε με την Παρουσία Τους τις εργαζόμενες μέσα στο Πρωθυπουργικό Μέγαρο Μαξίμου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο