Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017

Αιτωλοακαρνανία: Στο «σφυρί» δεκάδες περιουσίες!

  • Οκτώ προγραμματισμένοι πλειστηριασμοί στην Αιτωλοακαρνανία για τον τρέχοντα μήνα
  • Και στο… βάθος ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί

Αρκετοί πλειστηριασμοί ακινήτων είναι προγραμματισμένοι στα ειρηνοδικεία της Αιτωλοακαρνανίας, προκαλώντας ανησυχία σε ιδιοκτήτες σπιτιών και επιχειρήσεων. Η αίσθηση που δημιουργείται, μετά και τη δρομολόγηση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, είναι πως θα υπάρξουν επιπτώσεις που δεν αποκλείεται να διαταράξουν τον κοινωνικό ιστό, ιδιαίτερα στο «σφυρί» αν βγει πρώτη κατοικία.

Μάλιστα στο site Ηλεκτρονικής Δημοσίευσης Πλειστηριασμών «Ε.Τ.Α.Α. – Τ.Α.Ν.» (https://deltio.tnomik.gr/) υπάρχουν αναρτημένοι 3.668 πλειστηριασμοί συνολικά στην Ελλάδα εκ των οποίων οι 8 αφορούν την Αιτωλοακαρνανία. Οι περισσότεροι πλειστηριασμοί για τον τρέχοντα μήνα, είναι προγραμματισμένοι στο Ειρηνοδικείο Αγρινίου (τέσσερις). Τρεις έχουν προγραμματιστεί στο Ειρηνοδικείο Ναυπάκτου και ένας στο Ειρηνοδικείο Μεσολογγίου.
Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί, ότι αναζητώντας τους προγραμματισμένους πλειστηριασμούς στα Ειρηνοδικεία της Αιτωλοακαρνανίας, στο site Ηλεκτρονικής Δημοσίευσης Πλειστηριασμών «Ε.Τ.Α.Α. – Τ.Α.Ν.» βλέπει ότι στο σφυρί βγαίνουν διαμερίσματα και καταστήματα. Ενδεικτική είναι η περίπτωση πλειστηριασμού επαγγελματικής στέγης σε κεντρική οδό του Αγρινίου.
Πρέπει ωστόσο να ξεκαθαρίσει, πως παρά τα διάφορα κατά καιρούς γραφόμενα, ακόμη δεν έχει ξεκινήσει η διενέργεια ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, αν και το σχετικό νομοσχέδιο έχει ψηφιστεί.
«Κανένας ηλεκτρονικός πλειστηριασμός δεν έχει προγραμματιστεί. Όντως ο σχετικός νόμος έχει ψηφιστεί, ωστόσο δεν υπάρχει ακόμη η τεχνική υποστήριξη για την ηλεκτρονική διενέργειά τους» σημείωσε στη «Σ» ο δικηγόρος Χριστόφορος Παπαϊωάννου.
Καυστικός στις δηλώσεις για το θέμα ήταν ο Πρόεδρος του ΙΝΚΑ Γιώργος Λεχουρίτης. «Η Κυβέρνηση αθέτησε τις προγραμματικές τις δεσμεύσεις με την υπογραφή του νομοσχεδίου για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς. Πρόκειται κατά την προσωπική μου άποψη για αισχρό νομοσχέδιο, στο οποίο προχώρησαν για να αποκόψουν το κύμα των κινητοποιήσεων στα Ειρηνοδικεία και για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα των τραπεζών. Όπως φαίνεται πάντως οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί θα τεθούν σε ισχύ σε έναν με δύο μήνες».
Τα κινήματα πάντως και οι συλλογικότητες δεν είναι διατεθειμένα να κάνουν πίσω παραμένοντας σε πλήρη αγωνιστική εγρήγορση.
Νίκος Αγγελόπουλος για την εφημερίδα «Συνείδηση»

2 σχόλια:

  1. Κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη.
    ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ο επαναστάτης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δηλαδή θα τα πληρώσει τα χρήματα που πήραν ποιός;Να τα πάρουν τώρα αν δεν τα εξοφλούν κανονικά τα δάνεια τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο