Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017

Δυτική Ελλάδα: 21η Σεπτεμβρίου 2015: Η μέρα που «πάγωσε» το Πανελλήνιο – Σήμερα το τρισάγιο για τους τρεις φοιτητές


Στις 11.30 σήμερα το πρωί θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση στο μόλο της Αγίου Νικολάου στην Πάτρα, στο σημείο όπου βρήκαν τραγικό θάνατο τρεις φοιτητές – δυο από την Πάτρα – μια από την Καλαμάτα – όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επεβαίναν, κατέληξε τα ξημερώματα της 21ης Σεπτεμβρίου του 2015, στη θαλάσσα στο παλιό λιμάνι της Πάτρας.

Σήμερα συμπληρώνονται δυο χρόνια από την μαύρη ημέρα, για τις οικογένεις των θυμάτων, Νεκροί από το μοιραίο Ι.Χ στο οποίο συνολικά επέβαιναν έξι άτομα, ανασύρθηκαν νεκροί οι Πατρινοί Ανδρέας Αλέξης και Ρεγγίνα Ζαπάντη και η Γεωργιάνα Μουραφέτη από την Καλαμάτα.
Παρών στο τρισάγιο θα είναι ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος.
Φωτογραφία από το τρισάγιο που τελέστηκε πέρυσι
Υπενθυμίζεται πως στη δίκη που έγινε μετά από μια αναβολή τον Μάρτιο του 2016, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πατρών καταδίκασε σε φυλάκιση 4 ετών και 2 μηνών τον 24χρονο οδηγό του οχήματος.
Η απόφαση έχει ανασταλτικό χαρακτήρα, ενώ η πλευρά του κατηγορουμένου άσκησε έφεση.
Αξίζει να τονιστεί πως η Εισαγγελέας είχε ζητήσει στην αγόρευσης της να μην έχει ανασταλτικό χαρακτήρα η απόφαση, ωστόσο τελικά αυτό δεν έγινε δεκτό.
Ο 24χρονος οδηγός του οχήματος ήταν κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή και για επικίνδυνη σωματική βλάβη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο