Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2017

ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ Τοπικής Κοινότητας ΧΡΥΣΟΒΙΤΣΑΣ Ξηρομέρου 2017 (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)




     Η Χρυσοβίτσα είναι το μοναδικό χωριό του Δήμου Ξηρομέρου, στο οποίο ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Γιάννης Χρόνης, συγκάλεσε Λαϊκή Συνέλευση για τρίτη συνεχή χρονιά, σύμφωνα με το άρθρο 85 του Ν. 3852/10 (Π-ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ). 

      Στην Χρυσοβίτσα Ξηρομέρου, το Σάββατο 12 Αυγούστου 2017 και ώρα 21.00, στην Κεντρική Πλατεία του χωριού, συνεκλήθη από τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Χρυσοβίτσας συνέλευση κατοίκων (Λαϊκή Συνέλευση), βάσει του άρθρου 85 του Ν.3852/2010 και απόφασης του Τοπικού Συμβουλίου Χρυσοβίτσας.
        Στην Λαϊκή Συνέλευση ήταν παρόντες ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας κ. Γιάννης Χρόνης και τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου κ. Ηρακλής Ζορμπάς και κα. Γεωργίτσα Μούρκα.......


   
     Στην Συνέλευση ήταν προσκλεκλημένοι όλοι οι φορείς του χωριού (Δημοτικοί σύμβουλοι, ΤΟΕΒ, πολιτιστικοί Σύλογοι, Ποδοσφαιρική ομάδα, κ.α.) και παρέστησαν οι:
     Ο Δήμαρχος Ξηρομέρου κ. Ερωτόκριτος Γαλούνης, οι αντιδήμαρχοι κ. Θεόδωρος Λιβάνης και κ. Πάνος Γκόλιας, ο Πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου κ. Κώστας Κυριάκος, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Γιάννης Ζορμπάς και αντιπρόεδρος Δημοτικού συμβουλίου, ο επικεφαλής της Συμπολιτείας Ξηρομεριτών και δημοτικός Σύμβουλος Λευτέρης Μάντζαρης, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Προδρόμου κ. Τάκης Παπούλιας, ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ κ. Κωνσταντίνος Παντ. Σάββας, ο πρόεδρος της ομάδας ΑΕ Χρυσοβίτσας Δημήτρης Μούρκας, εκπρόσωποι του περιβαλλοντικού Συλλόγου, κ.α.
           Στην συνέχεια προτάθηκαν για Πρόεδρος η κα. Θεώνη Γκόλια και για Γραμματέας της Λαϊκής Συνέλευσης η κα. Μαρία Θεμ. Σάββα που τις αποδέχθηκαν ομόφωνα από την Λαϊκή Συνέλευση.
             Οι εργασίες της συνέλευσης άνοιξαν με χαιρετισμούς, του Προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου Γιάννη Χρόνη, ο οποίος καλωσόρισε τους συμμετέχοντες, του Δήμαρχου Ερ. Γαλούνη, του Πρόεδρου δημοτικού συμβουλίου Κώστα Κυριάκου, του δημοτικού συμβούλου και αντιπρόεδρου Δημοτικού συμβουλίου κ. Γιάννη Ζορμπά.

       Με ενδιαφέρουσες εισηγήσεις και τοποθετήσεις συνεχίστηκε η συνέλευση. Στην εκδήλωση τοποθετήθηκαν ο Πρόεδρος Γιάννης Χρόνης, ο Δήμαρχος Ερωτόκριτος Γαλούνης, ο επικεφαλής της Συμπολιτείας Ξηρομεριτών και δημοτικός Σύμβουλος Λευτέρης Μάντζαρης, ο Πρόεδρος του Προδρόμου κ. Τάκης Παπούλιας, ο αντιδήμαρχος Θεόδωρος Λιβάνης και κάτοικοι του χωριού.

ΟΙ ΑΞΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΧΡΥΣΟΒΙΤΣΑΣ κου Γ. ΧΡΟΝΗ
ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ
ΑΠΟ 1-8-2016 ΕΩΣ 31-7-2017

1.-ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΪΑ.
–Καθαρισμός και στρώσιμο αγροτικών δρόμων στον "Κάμπο" και στον "Αβδελιάρη".
–Δημιουργία τεχνητών γεφυριών με τσιμεντένιες σωλήνες για καλύτερη πρόσβαση των κατοίκων στα χωράφια τους.

2.-ΟΔΟΠΟΙΪΑ
Πίσσα εντός οικισμού και σε ορισμένα σημεία στο δρόμο προς "Βαλόστρατο".

3.-ΥΔΡΕΥΣΗ
Επισκευή σωληνώσεων στη γεώτρηση - Εγκατάσταση προβολέα στη γεώτρηση – Επισκευή σε φρεάτια – Αντικατάσταση βρυσών εντός οικισμού – Συνεχής χλωρίωση δεξαμενής.

4.-ΓΗΠΕΔΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ
Επέκταση αποδυτηρίων – Κατασκευή τουαλετών και ντουζιέρας εντός αυτών. 

5.-ΦΩΤΙΣΜΟΣ
Αλλαγή λαμπτήρων στις κολώνες της Δ.Ε.Η. και αποκατάσταση των βλαβών από συνεργείο της Δ.Ε.Η. σε προβληματικές κολώνες.

6.-ΓΗΠΕΔΟ ΜΠΑΣΚΕΤ
Αντικατάσταση ταμπλώ μπασκετών και επισκευή δαπέδου του γηπέδου.

7.-ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ
Καθαρισμός κοινόχρηστων χώρων οικισμού – πλατείας – Άσπρισμα – Κόψιμο κλαδιών παραπλεύρως των δρόμων από τρακτέρ του Δήμου.

8.-ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ
Καθαρισμός στο χώρο εντός του Κοιμητηρίου και ειδικά στη νότια πλευρά, όπου υπήρχαν δένδρα και μπάζα – Καθαρισμός εξωτερικού χώρου Κοιμητηρίου.

9.-ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ
Προμήθεια κάδου απορριμμάτων – Κλείσιμο μικρής χωματερής στο δρόμο προς "Τσαπουρνιά". 

10.-ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑ ΣΤΑ ΕΞΩΚΚΛΗΣΙΑ.
11.-ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΚΑΦΑΟ ΚΑΙ ΦΡΕΑΤΙΟΥ ΚΑΛΩΔΙΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ.
12.-ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΕΙΔΙΚΗΣ ΦΩΛΙΑΣ ΠΕΛΑΡΓΩΝ ΣΕ ΚΟΛΩΝΑ ΤΗΣ ΔΕΗ ΑΠΟ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΤΗΣ ΔΕΗ ΜΕ ΓΕΡΑΝΟΦΟΡΟ ΟΧΗΜΑ.
13.-ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ – ΔΗΜΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΓΙΑ ΕΠΙΛΥΣΗ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ.
                 Κλείνοντας ο πρόεδρος Γιάννης Χρόνης ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Ξηρομέρου κ. Ερωτόκριτο Γαλούνη και τους αντιδημάρχους για τη γόνιμη συνεργασία και τη στήριξή τους για την επίλυση των προβλημάτων της τοπικής κοινότητας και παράλληλα ευχαρίστησε με θερμά λόγια την Αντιπεριφερειάρχη Αιτωλοακαρνανίας κα Χριστίνα Σταρακά για την άμεση ανταπόκριση και το ιδιαίτερο ενδιαφέρον της για το χωριό. 
             Τέλος ο πρόεδρος είπε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους κατοίκους που δίνουν πάντα ένα ηχηρό παρόν στις ανοικτές συνεδριάσεις του τοπικού συμβουλίου, στις λαϊκές συνελεύσεις, στις εθελοντικές δράσεις, για τη στήριξή τους και τη συμπαράστασή τους.

ΒΙΝΤΕΟ 1

ΒΙΝΤΕΟ 2

ΒΙΝΤΕΟ 3


BINTEO 4

ΒΙΝΤΕΟ 5

ΒΙΝΤΕΟ 6

ΒΙΝΤΕΟ 7

ΒΙΝΤΕΟ 8


ΦΩΤΟ....

























4 σχόλια:

  1. ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΜΙΜΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ. ΟΜΩΣ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΞΕΒΡΟΜΙΣΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ (ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΤΗΣ ΤΡΟΧΑΙΑΣ) ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΦΙΣΕΣ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΥ <> ΠΑΝΗΓΥΡΙΟΥ ΣΑΣ. ΕΛΕΟΣ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ ΜΑΣ, ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ. ΕΥΧ. Δ . Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν αποφασισετε να δημοσιοποιητε ολα τα σχολια μετα τα ξανα λεμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μακράν ο πιό καλός αυτό διοικητικός που εξέλεξε ποτε η χρυσοβιτσα ,δίκιο έχει ο 10:29 βγάλε τις αφίσες, την λέξη αφισορυπανση δεν την έχουν ακούσει ποτε οι κύριοι του περιβαλλοντικού του χωριού σας;Ωραία τα καγκελια του Καψάλη αλλα να μην γινόμαστε για γέλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τα παπαγαλάκια όμως των καφενείων της Χρυσοβίτσας γιατί δεν είχαν μηλιά εκείνο το βράδυ????

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο