Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017

Ο Παναιτωλικός πέρασε σαν σίφουνας απο τον Πλατανιά, επικρατώντας με 0-3

Πλατανιάς - Παναιτωλικός 0-3

      Παίζοντας καταπληκτικό ποδόσφαιρο, με 2 γκολ του Ντίας και ένα του Ρόσα, ο Παναιτωλικός έκανε... περίπατο στα Χανιά! Επικράτησε 3-0 του Πλατανιά και βρέθηκε στην 5άδα. Κόκκινη ο Πλιάτσικας για τους γηπεδούχους. 

       Οταν προέρχεσαι από μία μεγάλη νίκη, το ζητούμενο είναι στο αμέσως επόμενο παιχνίδι σου να δείξεις... χαρακτήρα. Υπό αυτές τις συνθήκες έπαιξε σήμερα ο Παναιτωλικός στα Χανιά, καθώς πριν από μερικές ημέρες είχε επικρατήσει του Παναθηναϊκού με 2-0. Τα «καναρίνια» όχι μόνο ήταν εκ νέου πολύ καλά, αλλά προσέθεσαν ακόμη 3 βαθμούς στο ενεργητικό τους μετά το 3-0 που επικράτησαν των Κρητικών, αποδίδοντας όμορφο ποδόσφαιρο. Ετσι πήραν την πρώτη τους εκτός έδρας νίκη επί των «ερυθρολεύκων».........

 
  Οι Κρητικοί ξεκίνησαν με 4-3-3, καθώς είχαν τον Κοκκαλά κάτω από τα γκολπόστ, τους Στάθη, Πριτέντα, Πλιάτσικας, Βάνστεροσν τετράδα στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, τους Δημούτσος, Ντεβέσα, Στανισάβλιεβιτς στον άξονα, τους Κοροβέση, Ενσικουλού στα άκρα και τον Μπούτνικ φορ. 

           Τα «καναρίνια» ξεκίνησαν με τους ίδιους 11 που άρχισαν κόντρα στον Παναθηναϊκό. Ο Κυριακίδης ήταν  κάτω από τα γκολπόστ, ο Μαρινάκης δεξιά στην άμυνα, ο Ρότσα αριστερά, οι Μιχάι, Μόρας στα στόπερ, ο Μπεχαράνο «κόφτης» και οι Ρόσα, Μάζουρεκ, Μάρκος Πάουλο, Κλέσιο μεσοεπιθετική τετράδα πίσω από τον Ντίας που βρίσκονταν στην κορυφή της επίθεσης. 
        Το ματς ξεκίνησε με ξεκάθαρη διάθεση του Παναιτωλικού να παίξει στην κόντρα και να δώσει χώρο στους γηπεδούχους. Οι οποίοι κρατούσαν την μπάλα, όμως οι Κρητικοί όχι μόνο δεν έβρισκαν χώρους για τα καρέ των αντιπάλων τους, αλλά στο 12' έμειναν πίσω στο σκορ, μετά από αλλεπάλληλα λάθη στην άμυνά τους, τα οποία εκμεταλλεύτηκε αρχικά ο Ρόσα και μετά ο σκόρερ Ντίας
     Από εκείνο το σημείο και για περίπου 15 με 20 λεπτά οι «ερυθρόλευκοι» πάτησαν... γκάζι και κυρίως με τον Ντεβέσα, άρχισαν να απειλούν. Οι «κυανοκίτρινοι» σε αυτό το διάστημα έδειχναν να αντιμετωπίζουν ανασταλτικά ζητήματα, αλλά τελικά δεν το «πλήρωσαν». Την ίδια στιγμή όμως ήταν... φαρμάκι στην αντεπίθεση. Στο 28'... προειδοποίησαν με τον Ντίας, στο 38' με τον Μάρκος Πάουλο και στο 43' διπλασίασαν τα τέρματά τους με ένα πανέμορφο γκολ του Ρόσα. 

        Στην ανάπαυλα ο Γιώργος Παράσχος θέλησε να αλλάξει πολλά. Ο Πλατανιάς μπήκε δυνατά, πίεσε,  με τον Μπούτνικ απώλεσε μία κλασική ευκαιρία, αλλά δεν κατάφερε να «ξαναμπεί» στο ματς. Το οποίο ουσιαστικά τελείωσε στο 63', όταν έμειναν με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Πλιάτσικα. 
 Η άμυνα των φιλοξενούμενων δεν απειλήθηκε και η νίκη τους “κλείδωσε” στο 79′.
         Ο Μαρινάκης βρήκε τον Μάζουρεκ, ο οποίος βγήκε σε θέση τετ – α – τετ με τον αντίπαλο πορτιέρε. Ο δεύτερος όμως αντί να πλασάρει, τροφοδότησε στα αριστερά του τον -σε ελεγχόμενη θέση οφσάιντ- Ντίας, που σε κενή εστία διαμόρφωσε το τελικό 0-3, που έδωσε στον Μάκη Χάβο την πρώτη του νίκη επί του Γιώργου Παράσχου!

MVP: Ο Ρόσα. Εκλεψε την μπάλα στο πρώτο γκολ (από δικό του σουτ πήρε το ριμπάουντ ο Ντίας και σκόραρε) και διπλασίασε τα τέρματα των «κυανοκίτρινων» με ένα πανέμορφο τέρμα. Ο Βραζιλιάνος έβαλε τις βάσεις για την νίκη του Παναιτωλικού. 
Στο ύψος του: Ο Παναιτωλικός είχε μόνο διακριθέντες και σε αυτή τη θέση θα μπορούσαν να βρεθούν ο Ντίας, ο Μαρινάκης, ο Μάζουρεκ και γενικότερα όλοι οι παίκτες του (μην ξεχνάμε πως ο Κυριακίδης στο 1-0 είχε ορισμένες καλές επεμβάσεις).  Στο νήμα θα πούμε Ντίας γιατί ναι μεν πέτυχε δύο θεωρητικά εύκολα γκολ, αλλά τα έβαλε αυτό μετρά και παράλληλα, παρότι δεν είναι σέντερ φορ είχε κινήσεις κλασικού «φουνταριστού». Ηταν εκεί που έπρεπε, όταν έπρεπε. 
Αδύναμος κρίκος: Ο Ενσικουλού. Εδώ το credit και μάλιστα πολύ μεγάλο παίρνει ο Μαρινάκης, που «εξαφάνισε» τον κατά τεκμήριο πιο απειλητικό παίκτη του Πλατανιά. Ο 25χρονος ακραίος ήταν σαν να μην έπαιξε. Ο Παράσχος του άλλαξε και πλευρά, αλλά από εκεί υπήρχε το δίδυμο των Ρότσα-Τσοκάνη. 
Η γκάφα: Στην φάση όπου ο Παναιτωλικός άνοιξε το σκορ, τόσο ο Στανισάβλιεβιτς όσο και ο Κοκκαλάς υποπίπτουν σε σοβαρά λάθη. Αυτά κόστισαν στους Κρητικούς. 
Το «στραγάλι»: Ο ρέφερι Τζοβάρας φαίνεται πως έπραξε σωστά στην αποβολή του Πλιάτσικα με δεύτερη κίτρινη. Οι βοηθοί του «έχασαν» από 1-2 οφ σάιντ για κάθε ομάδα (ίσως υπάρχει στο 3ο γκολ του Παναιτωλικού), αλλά η παρουσία τους πέρασε... απαρατήρητη. 

Το ταμείο του gazzetta.gr: Ο Παναιτωλικός έπαιξε εξαιρετικά το τρανζίσιον και έδειξε – όπως και κόντρα στον Παναθηναϊκό – πως μεσοεπιθετικά αν βάλει την μπάλα κάτω μπορεί να «σκοτώσει»  τον οποιοδήποτε αντίπαλο. Κέρδισε δίκαια. 

Πλατανιάς: Κοκκαλάς, Στάθης, Πριντέτα, Σκαρντοβέλι, Κοροβέσης (46' Παρτάλης), Δημούτσος, Πλιάτσικας, Ενσικουλού, Ντεβέσα (66' Κρος), Στανισάβλιεβιτς (46' Στόιτσεφ), Μπούτνικ.

Παναιτωλικός: Κυριακίδης, Μαρινάκης, Μίχαϊ, Μόρας, Ρότσα (52' Τσοκάνης), Μπεχαράνο (67' Μπράβο), Μάρκος Πάουλο, Μάσουρεκ, Ντίας, Ρόσα (59' Λόπες), Κλέσιο. 

http://www.gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο