Παρασκευή 4 Αυγούστου 2017

Γέμισε αθερίνα το λιμάνι της Λευκάδας (video)

        Μάρτυρες ενός σπάνιου φαινομένου -για μας τουλάχιστον, κι όσο μπορεί να χαρακτηρισθεί ως τέτοιο για μια πόλη που είναι χτισμένη πάνω και μέσα στη θάλασσα- γίναμε χθες βράδυ στο λιμάνι της Λευκάδας, στο ύψος του Πόντε.
      Ένα μεγάλο σκάφος, τύπου καταμαράν, το «CUTE LITTLE CAT» σημαίας Μάλτας (20m × 10m), είχε αναμμένα μπλε φώτα στα ίσαλά του κι αυτό είχε ως αποτέλεσμα να προσελκύσει μικρά κοπαδάκια από αθερίνες, που άλλοτε γινόταν μια μπάλα, σαν σμήνος από μέλισσες, κι άλλοτε απλώνονταν σε μεγαλύτερη ακτίνα από την επιδομή που δέχονταν από μεγαλύτερα ψάρια.....

ΒΙΝΤΕΟ...
       Δεκάδες ήταν οι επισκέπτες του τόπου μας που χάζευαν το φαινόμενο, έναν αγώνα ζωής και θανάτου, που επιβεβαιώνει τον κανόνα και νόμο της φύσης ότι το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό...........


    Μάρτυρες επίσης μιας άλλης «ατραξιόν», στο ύψος της πεζογέφυρας αυτή τη φορά, γίναμε, απολαμβάνοντας τον καφέ μας σε ένα από τα τραπέζια κοντά στη θάλασσα, ένα πρωινό πριν λίγες μέρες.
     Μεγάλα ψάρια αυτή τη φορά, κεφάλια ή κάτι τέτοιο -με τα ονόματα δεν τα πηγαίναμε ποτέ καλά- πηγαινοέρχονταν το ένα πίσω από το άλλο, παλεύοντας κατά διαστήματα για ένα κομματάκι ψωμί που τους πέταγαν οι θαμώνες του μαγαζιού.


http://www.kolivas.de
http://www.agriniopress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο