Τρίτη 29 Αυγούστου 2017

Κλιμάκιο της ΤΕ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ στη περιοχή του Θέρμου


Κλιμάκιο της ΤΕ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Νίκο Μωραΐτη, βουλευτή του ΚΚΕ περιόδευσε την Δευτέρα 28/8 στη περιοχή του Θέρμου μετά την φωτιά που ξέσπασε στη περιοχή και πιο συγκεκριμένα στον Ταξιάρχη Θέρμου.

Κατά τη διάρκεια της περιοδείας, ο Ν. Μωραΐτης επισκέφθηκε περιοχές του χωριού και δασικές εκτάσεις , που καταστράφηκαν από τη φωτιά. Στη συνέχεια συνομίλησε με κατοίκους της περιοχής και πυροσβέστες που ήταν στο χώρο τον καμένων εκτάσεων καθώς και με πυροσβέστες που ήταν στο πυροσβεστικό σταθμό Θέρμου, αναδεικνύοντας ελλείψεις και ευθύνες στους τομείς της πυροπροστασίας και της πυρόσβεσης.
Μεταξύ άλλων τόνισε: «την ευθύνη που έχουν οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις που με την πολιτική της υποχρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό για τη δασοπροστασία και τη δασοπυρόσβεση, αφήνουν στο έλεος των πυρκαγιών το λαό. Αυτή η εγκληματική πολιτική αφήνει πίσω της αποκαΐδια, διαλύει την δασοπυρόσβεση, μεγαλώνει τις ελλείψεις στο πυροσβεστικό σώμα, στις δασικές υπηρεσίες, εμπορευματοποιεί τη γη οπλίζοντας το χέρι επίδοξων εμπρηστών.
Παράλληλα με τα σχέδια που έχουν για το μέλλον της πυροσβεστικής, τόσο η κυβέρνηση όσο και η ΝΔ, να αναλάβουν οι δήμοι και εθελοντικές ομάδες τον τομέα της πυροπροστασίας σε συνδυασμό με τις πολιτικές εμπορευματοποίησης της γης, φαίνεται ότι το πρόβλημα και ο κίνδυνος θα οξύνεται».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο