Τετάρτη 9 Αυγούστου 2017

Σκουπίδια: Ακούστε την σημαντική συζήτηση για την προγραμματική σύμβαση Δήμου Λευκάδας-Ακτίου Βόνιτσας

Έπειτα από εκκλήσεις συμπολιτών μας ακούστε όλη την συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο για έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ των: 1) Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Ν. Λευκάδας, 2) Δήμου Λευκάδας, 3) Αναγκαστικού Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων 3ης Διαχειριστικής Ενότητας Ν. Αιτωλοακαρνανίας, 4) Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας, για την Διαδημοτική Συνεργασία Συνδιαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Δήμων Λευκάδας, Μεγανησίου και Ακτίου-Βόνιτσας στη Μονάδα Προεπεξεργασίας, Ανακύκλωσης και Κομποστοποίησης Δήμου Λευκάδας και Υγειονομική Ταφή του Υπολείμματος στον ΧΥΤΥ 3ης Διαχειριστικής Ενότητας Ν. Αιτωλοακαρνανίας.
Αντικείμενο της παρούσας Προγραμματικής Σύμβασης αποτελεί η υλοποίηση διαδημοτικής συνεργασίας συνδιαχείρισης στερεών αποβλήτων δήμων Λευκάδας, Μεγανησίου και Ακτίου-Βόνιτσας στη Μονάδα Προεπεξεργασίας, Ανακύκλωσης και Κομποστοποίησης Δήμου Λευκάδας και Υγειονομική Ταφή του Υπολείμματος στον ΧΥΤΥ 3ης Διαχειριστικής Ενότητας Ν. Αιτωλοακαρνανίας. Ρητά συμφωνείται από όλα τα συμβαλλόμενα μέρη ότι προσβλέπουν σε διαρκή διαδημοτική συνεργασία και συνδιαχείριση των στερεών αποβλήτων τους με μελλοντικό στόχο τη δημιουργία κοινού διαδημοτικού και διαπεριφερειακού φορέα διαχείρισης και επεξεργασίας στερεών αποβλήτων  – ταφής υπολειμμάτων.
Κύριος του έργου 1 είναι ο Σύνδεσμος Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΣΥΔΙΣΑ) Νομού Λευκάδας. Κύριος και Φορέας Λειτουργίας του έργου 2 είναι ο Αναγκαστικός Σύνδεσμος Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων 3ης Διαχειριστικής Ενότητας Ν. Αιτωλοακαρνανίας .
Φορέας Λειτουργίας του έργου 1 είναι ο Δήμος Λευκάδας και Φορέας Τεχνικής Υποστήριξης του έργου 2 είναι ο Δήμος Ακτίου-Βόνιτσας.
Ο συνολικός προϋπολογισμός για την υλοποίηση της παρούσης Σύμβασης που περιλαμβάνει: (α) λειτουργία του Έργου 1 (ΜοΠΑΚ) συμπεριλαμβανομένης της διάθεσης του compost και των ανακυκλώσιμων υλικών, (β) λειτουργία του Έργου 2 (ΧΥΤ 3ης Δ.Ε.Ν. Αιτωλ/νίας) θα οριστικοποιηθεί κατά τη διαγωνιστική διαδικασία επιλογής Αναδόχου Λειτουργίας των Έργων 1 και 2 που θα γίνει με βάση την «πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά».
Τα συμβαλλόμενα μέρη δεσμεύονται ότι το τελικό έλλειμα προϋπολογισμού για τη λειτουργία που εμφανίζουν οι ως άνω δραστηριότητες και συγκεκριμένα: α) η λειτουργία του Έργου 1, β) η λειτουργία του Έργου 2 και γ) η μεταφορά των υπολειμμάτων από τη ΜοΠΑΚ (έργο 1) στο ΧΥΤΥ (έργο 2), θα κατανέμεται αναλογικά με το φορτίο (τόνους) κάθε Δήμου, το οποίο θα εισέρχεται στη ΜοΠΑΚ. Οι συμβαλλόμενοι δεσμεύονται ότι το τέλος ανά τόνο θα είναι κοινό, το οποίο θα προκύπτει ως ο λόγος του συνολικού ελλείμματος προϋπολογισμού προς τη συνολική ποσότητα, που θα εισέρχεται στη ΜοΠΑΚ.
Μπορείτε να ακούσετε αναλυτικά τις τοποθετήσεις στο Lefkadatoday από όπου αντλήθηκε και το ρεπορτάζ κάνοντας κλικ [εδώ].



//www.mylefkada.gr

8 σχόλια:

  1. Η Λευκάδα μονάδα ανακύκλωσης και κομποστοποίησης δεν έχει. Θα προχωρήσει στη δημοπράτηση της.

    Σε δύο μήνες θα λειτουργεί ο δεματοποιητής των απορριμμάτων της Λευκάδας. Φίλοι Λευκαδίτες τα δέματα δεν θα έχετε να τα βλέπετε. Θα απαιτήσετε να μεταφέρονται άμεσα στη Πάλαιρο. Αυτό λέει η κοινή λογική.

    Εμείς σαν Δήμος Ακτίου- Βόνιτσας δεν έχουμε ΧΥΤΥ. Έχουμε μια χωματερή πολυτελείας με πολλά τεχνητά προβλήματα και ελλείψεις ένεκα των οποίων μετά από έλεγχο υπεβλήθη πρόστιμο στο ΦΟΣΔΑ 9.500 ευρώ. Οριστική παραλαβή του έργου δεν έγινε ποτέ.
    Παράλληλα τίθεται θέμα επέκτασης του υπάρχοντος κυττάρου και δημιουργίας δεύτερου. Μέχρι πρότινος ο Δήμαρχος και ο Πρόεδρος του ΦΟΣΔΑ μας έλεγαν η διάρκεια ζωής του κυττάρου είναι 30 χρόνια.

    Η υπάρχουσα γεώτρηση στο χώρο της χωματερής πολυτελείας έδειξε ότι το νερό είναι ακατάλληλο προς πόση σύμφωνα με μετρήσεις του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Η περιοχή μας υδρεύεται από υπάρχουσα γεώτρηση κοντά στη περιοχή.

    Δημοπρατήθηκε πριν ένα μήνα το έργο ύδρευσης Παλαίρου- Πογωνιάς_Στενού που ανάμεσα στα άλλα προβλέπει κατασκευή γεώτρησης στην ευρύτερη περιοχή. Ο όρος υδροφόρος ορίζοντας για το Δήμαρχο και το Πρόεδρο του ΦΟΣΔΑ είναι άγνωστος. Η περιοχή είναι σεισμογενής.

    Κατόπιν των ανωτέρω
    ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.


    Προτείνω τη διεξαγωγή ΤΟΠΙΚΟΥ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ.. Να αποφασίσουν οι Δημότες.

    Η αιχμή του δόρατος για την τουριστική ανάπτυξη της ΠΕ Αιτ/νιας και ταυτόχρονα πύλη εισόδου της Δυτικής Ελλάδας ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΤΑΙ σε ΑΠΕΡΑΝΤΟ ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΟ.

    Σε ότι με αφορά λέω ΟΧΙ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΗΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ και από ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ ΣΤΟ ΤΟΠΟ ΜΑΣ.

    Ο Δήμαρχος κ Αποστολάκης εκλέχτηκε με δέσμευση
    ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΣΑΚΟΥΛΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΞΕΝΑ ΣΤΗ ΠΑΛΑΙΡΟ.

    Συνεπώς μια λύση υπάρχει ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ.

    Κώστας Θ Τριαντακωνσταντής
    Μαθηματικός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ακούστε το να δείτε τι ψέμματα μας είπαν ότι δημαρχος και η δημοτική του ομάδα. Πρόεδρε της Παλαιρου ντροπή σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι κύριοι που επαναστατουσαν τότε με την λειτουργία του που θα εξυπηρετούσε μόνο τα δικά μας σκουπίδια που είναι? Διοριστηκαν εκεί όπως φαίνεται και δεν τους νοιάζει.Γελαει ο κόσμος μαζί σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τι δεν καταλαβαίνεις ; Ή δεν θέλεις να καταλάβεις σε όλα αρνητικέ κύριε ; Μέχρι να γίνει η μονάδα στη Λευκάδα , τίποτε δεν θα μεταφέρετε στο ΧΥΤΥ Παλαίρου. Γιατί ο ΧΥΤΥ θα δέχεται μ΄΄ονο αδρανή από τη μονάδα Λευκάδας. Με ποιό τρόπο θα προστατεύεται καλλίτερα το περιβάλλον και ο υδροφόρος της Παλαίρου ; . Κάνε και καμμία πρόταση , γιατί δημοψήφισμα απο ανθρώπους που δεν γνωρίζουν καθόλου το αντικείμενο , τι γνώμη σωστή και τεκμεριω΄μενη να ζητήσεις ; ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΑΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΥΤΟΣ Ο ΤΟΠΟΣ ; Κυρίως ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ; Τους αρνητές που δεν βλέπουν τίποτε καλό να γίνετε; Παρακαλώ να δημοσιευθεί, να ακουστεί και η άλλη αποψη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η δεν το άκουσες ή δεν το κατάλαβες ή το λες απως σε συμφέρει
    Είσαι ο ίδιος με το σχόλιό σου για την πινακίδα
    Μην ντρέπεσαι πες τα επώνυμα.Δεν πείθεται πλέον οι πράξεις σας είναι απαραδέκτες, δεν κάνετε τίποτα για τον Δήμο.έχετε τελειώσει πλέον.Δύο Χρόνια ακόμα θα σας ανεχτουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΜΗΝ λες Π.....Σ 1-50 που δεν γνωριζουμε!με εσενα θα παει μπροστα ο τοπος?ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΧΩΡΟ Η ΛΕΥΚΑΔΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙ?Η ΕΙΣΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΠΡΑΝΕΛΟΥΣ?ΠΟΙΑ ΤΑ ΟΦΕΛΕΙ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Οι αιρετοί του δήμου όταν ήταν απλοί πολίτες διαδήλωναν ενάντια στα σκουπίδια και στο βιολογικό. Τώρα που έχουν εισόδημα ώς υπάλληλοι των σκουπιδιών άλλαξαν στάση άρδην. Πληρώνονται που πληρώνονται δεν παρουσιάζονται και στη θέση εργασία τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο Μπαλάφας με το Νέρωνα και τη παρέα του να ψήσουν καμιά δεκαριά πρατίνες , να γράψουν 2.000 ευρώ για αναψυκτικά -μπύρες αλλά για το Γεωργοθώδορο μαύρο ουίσκυ και πούρα Αβάνας , να πάρουν και τη Λώλου να τραγουδάει. Να στήσουν ένα γλέντι μόλις έρθει το πρώτο φορτηγό με τα δέματα σκουπιδιών από τη Λευκάδα. Ντροπή σας , θα φάτε μαύρισμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο