Πέμπτη 10 Αυγούστου 2017

Τιμήθηκε η επέτειος της ιστορικής «Μάχης του Αετού»



      Πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη 9 Αυγούστου 2016, επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο πεσόντων, για τα 195 χρόνια απο την ιστορική Μάχη του Αετού.
       Η εκδήλωση ξεκίνησε με την επιμνημόσυνη δέηση από τον Ιερέα του Αετού π. Σπύρο Μανιαβό, κι αμέσως μετά ξεκίνησαν ομιλίες από τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Αετού Γιώργο Ντέμο και τον πρόεδρο του συλλόγου Αετινών Αθήνας Δημήτρη Ζαφείρη, οι οποίοι αναφέρθηκαν στην αξία της Μάχης και στις απαράμιλλες πράξεις ηρωισμού και αυτοθυσίας των αγωνισθέντων Ελλήνων.............



  Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων απο τους: Θεόδωρος Στούπας Αντιδήμαρχος Ακτίου Βόνιτσας, Γεώργιος Ντέμος πρόεδρος Τ.Κ. Αετού, εκπρόσωπος του αστυνομικού τμήματος Κατούνας, Δημήτρης Ζαφείρης πρόεδρος του συλλόγου Αετινών Αθήνας, Κώστας Γρίνος για την Εθνική Αντίσταση και Βαγγέλης Ντέμος για την ομάδα του Αετού.
       Κλείνοντας η εκδήλωση ακολούθησε τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των ενδόξων νεκρών και έγινε ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου.
   Να είναι αιωνία η μνήμη τους. Τιμή και δόξα στους ηρωικούς νεκρούς.
















ΦΩΤΟ: Λευτέρης Ζαφείρης

4 σχόλια:

  1. ΜΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΝ ΤΟΣΟ ΣΟΒΑΡΗ ΚΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ...ΝΑ ΗΤΑΝ ΠΡΑΤΙΝΕΣ ΚΑΙ ΧΟΡΕΥΤΙΚΑ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΡΩΤΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αφού δεν βγάλατε τον Κατσούλα πρόεδρο που τα έκανε όλα στην εντέλεια καλά να πάθετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο προεδρος σας εφτεξε αν ειχαν χορο και τραπεζοματα θα γινοταν της που...ας το κακγελο.....αλλα η πατριδα μας δεν εχει πλεων κεφαλι η ουρα μας ελειψε........παιδια θρησκεια τα εισοπεδοσαν ποσο μα ποσο θα σκεφτουνε τους προγονους μας .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο