FaceBook

Κυριακή, 6 Αυγούστου 2017

ΣΠΥΡΟΣ ΛΥΜΠΕΡΑΤΟΣ: Σχετικά με τον αγωγό ύδρευσης από τον Άγ. Δημήτριο μέχρι το Πλατυγιάλι


        Δεν έχω απασχολήσει τα τοπικά blogs εκθέτοντας τις απόψεις μου ή σχολιάζοντας απόψεις άλλων, τις οποίες πάντοτε σέβομαι είτε συμφωνώ είτε όχι. Αναγκάζομαι όμως τούτη τη φορά να κάνω χρήση των blogs εξαιτίας ενός δημοσιεύματος του κ. Παναγιώτη Στάικου με ημερομηνία 1-8-2017, που έχει αναρτηθεί σ αυτά και αναφέρεται στο χρόνο κατασκευής του αγωγού ύδρευσης από τον Αγ. Δημήτριο μέχρι το Πλατυγιάλι. h (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ)
     Σ αυτό το δημοσίευμα, ο κ. Στάικος επαναλαμβάνει και πάλι κάτι που κι άλλες φορές έχει ισχυριστεί στο παρελθόν με δημοσιεύματά του στα τοπικά blogs, ότι δηλαδή ο αγωγός αυτός δεν είχε κατασκευαστεί επί της θητείας του ως προέδρου της Κοινότητας Αστακού, αλλά επί θητείας δήθεν της πριν από αυτόν Κοινοτικής Αρχής. Τότε δεν έδινα ιδιαίτερη σημασία στα λεγόμενά του γιατί έχω την άποψη, ότι εκείνο που θα πρέπει να μας απασχολεί δεν είναι ο χρόνος κατασκευής του αγωγού αυτού, αλλά η  αντικατάστασή του. Άλλωστε δεν ήταν το μοναδικό φαινόμενο, αφού στις περισσότερες περιπτώσεις οι αγωγοί ύδρευσης κατασκευάζονταν τότε με σωλήνες αμιάντου και σε κάθε περίπτωση, ο αγωγός αυτός έχει γίνει από την ΕΤΒΑ και όχι από την Κοινότητα Αστακού και φυσικά κανένας δεν μπορεί να καταλογήσει ευθύνες στον οποιονδήποτε τότε πρόεδρο της Κοινότητας.
     Σ αυτό όμως το τελευταίο δημοσίευμά του (της 1-8-2017) ο κ. Στάικος,  επιμένοντας να ισχυρίζεται τα ίδια, ότι δηλαδή «… ο αγωγός από τον Άγιο Δημήτριο μέχρι το Πλατυγιάλι κατασκευάστηκε…. στη θητεία της προηγούμενης Κοινοτικής Αρχής», προσθέτει ότι αυτό όλοι το γνωρίζουν κι ακόμα ότι (ο ίδιος) είχε την ευγένεια να μην αναφέρει το όνομα του τότε Προέδρου της Κοινότητας !!!.  Ειλικρινά δεν μπορώ να κατανοήσω αυτό το περί ευγένειας, όταν οι παλαιότεροι σε ηλικια Αστακιώτες γνωρίζουν πως πρόεδρος της Κοινότητας Αστακού πριν τον κ. Στάικο ήμουν εγώ.......


   
        Εδώ θα κάνω μια παρένθεση για να διευκρινίσω ότι προσωπικά, επειδή δεν διαθέτω τις ειδικές εκείνες επιστημονικές γνώσεις που απαιτούνται, ώστε να μπορώ να κρίνω ο ίδιος, δεν μπορώ να υποστηρίξω αλλά ούτε και να αμφισβητήσω το αν οι αμιαντοσωλήνες ύδρευσης είναι επικίνδυνοι για την υγεία. Και συνεχίζω στο θέμα που σταμάτησα με την παρένθεση αυτή, γιατί το θέμα μου εν προκειμένω δεν είναι η ποιότητα των σωλήνων, που πάντως και σε κάθε περίπτωση πρέπει οπωσδήποτε να αντικατασταθούν.
        Το ποτήρι πλέον ξεχείλισε και η ανοχή μου, που επεδείκνυα μέχρι τώρα με τη σιωπή μου, εξαντλήθηκε, όταν ο κ. Στάικος, επιμένοντας στον ισχυρισμό του, ότι ο αγωγός με τους αμιαντοσωλήνες κατασκευάστηκε επί της θητείας της προηγούμενης από αυτόν Κοινοτικής Αρχής, προχωρεί και ισχυρίζεται ότι αυτό το γνωρίζουν όλοι και ότι είχε πάντα την ευγένεια να μην αναφέρει το όνομα του τότε Προέδρου της Κοινότητας.
   Για το λόγο αυτό και επειδή τα αληθή πραγματικά στοιχεία και δεδομένα παρουσιάζονται διαφορετικά απ ότι είναι στην πραγματικότητα, θεωρώ απαραίτητο να ενημερώσω τους αναγνώστες των τοπικών blogs ότι:

      Ο αγωγός από τον Άγ. Δημήτριο μέχρι το Πλατυγιάλι άρχισε να κατασκευάζεται από την ΒΙΠΕΤΒΑ (θυγατρική της ΕΤΒΑ) στα τέλη του 1987 και οι εργασίες τέλειωσαν το 1989. Ο αγωγός αυτός, συνεπώς, δεν κατασκευάστηκε επί της δικής μου θητείας ως προέδρου, που είχε λήξει στις 31-12-1986.
    Αυτό το γνωρίζω ο ίδιος πολύ καλά, αφού έχω ζήσει εκείνες τις καταστάσεις και ιδιαίτερα γιατί στις 9-11-1988 είχα υποστεί βαρύτατο τραυματισμό σε τροχαίο ατύχημα λίγο μετά τον Αγ. Δημήτριο πηγαίνοντας προς Αστακό, έχοντας το δικό μόνο ρεύμα πορείας ελεύθερο ενώ στο άλλο υπήρχαν τα μπάζα εκσκαφής του έργου.
    Επειδή όμως, αυτή η προσωπική μου γνώση θα ήταν ίσως χωρίς αντίκρυσμα, αφού και λόγω του επαγγέλματός μου γνωρίζω, ότι δεν βγαίνει συμπέρασμα για το ποια είναι η αλήθεια με το να λέει απλά ο καθένας τα δικά του χωρίς αποδεικτικά στοιχεία, παρουσιάζω δύο από τα πολλά έγγραφα στοιχεία που έχω στο σχετικό φάκελο που διατηρώ, τα οποία επιβεβαιώνουν αυτά που προανέφερα και συγκεκριμένα:
      Α) Το από 27-10-1988 ιδιωτικό συμφωνητικό μεταξύ: 1) του Γεωργίου Παπαγιάννη, εκτελεστή της διαθήκης του Κων. Δημητρούκα, 2) της ΕΤΒΑ Α.Ε. και 3) ΒΙΠΕΤΒΑ Α.Ε.. Στο συμφωνητικό αυτό (1η σελίδα) η ΕΤΒΑ δηλώνει ότι: «α) …. έχει αναλάβει τη χρηματοδότηση και εκτέλεση του έργου “Εξωτερικό υδραγωγείο της ΝΑ.ΒΙ.ΠΕ. από τις πηγές Λάμπρας μέχρι τη δεξαμενή αποθήκευσης νερού στη θέση Λιβανέικα Αλώνια”. Στη συνέχεια η θυγατρική της εταιρεία Α.Ε. ΒΙΠΕΤΒΑ με την από 29.11.1987 υπογραφείσα σύμβαση ανάθεσε την κατασκευή του έργου στην Ανώνυμη Εταιρεία ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ...».
      Από το συμφωνητικό αυτό αποδεικνύεται, ότι η σύμβαση για να εκτελεστεί το έργο του αγωγού με τους αμιαντοσωλήνες μέχρι το Πλατυγιάλι υπογράφηκε στις 29-11-1987. Το έργο συνεπώς άρχισε να εκτελείται μετά τις 29-11-1987, που υπογράφηκε η σύμβαση.
     Β) Την από 27-10-1988 προγραμματική σύμβαση μεταξύ της ΕΤΒΑ ΑΕ και της Κοινότητας Αστακού. Η σύμβαση αυτή αναφερόταν σε δύο έργα: Το ένα από τις πηγές Λάμπρας Αγίου Δημητρίου μέχρι τη δεξαμενή στα Λιβανέικα και το άλλο από τα Λιβανέικα μέχρι την τερματική δεξαμενή στο Αστακό. Σχετικά με την κατασκευή του έργου από Άγιο Δημήτριο μέχρι Λιβανέικα, στη σύμβαση αυτή αναφέρεται ότι: «Η κατασκευή του έργου …. έχει ήδη αρχίσει από την ΕΤΒΑ Α.Ε. μέσω της θυγατρικής της Εταιρείας ΒΙΠΕΤΒΑ με ανάδοχο κατασκευής του έργου την Εταιρεία ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ Α.Ε.».      
       Από τη σύμβαση αυτή, την οποία έχει υπογράψει ο κ. Στάικος για λογαριασμό της Κοινότητας Αστακού, ως πρόεδρος αυτής, αποδεικνύεται, ότι, κατά τον χρόνο της υπογραφής της σύμβασης αυτής (27-10-1988), το έργο με τους αμιαντοσωλήνες εκτελούταν ακόμα. «Εχει ήδη αρχίσει» αναφέρεται στην πιο πάνω σύμβαση. 
     Κατά τους παραπάνω, όμως, χρόνους (29.11.1987 και 27.10.1988) δεν ήμουν εγώ πρόεδρος της Κοινότητας. (Ήμουν μέχρι τις 31-12-1986).
   Το θέμα με το οποίο ασχολούμαι είναι κυρίως προσωπικό και ειλικρινά με λύπη μου απασχολώ για πρώτη φορά τα τοπικά blogs για ένα θέμα, το οποίο κατά τη γνώμη μου ίσως κανένα δεν ενδιαφέρει, δηλαδή το ποιος ήταν πρόεδρος όταν κατασκευάστηκε ο αγωγός με τους αμιαντοσωλήνες, με το οποίο αναγκαστικά και ο ίδιος ασχολήθηκα, προς αποκατάσταση της αλήθειας και μόνο και παρακαλώ τους αναγνώστες να μου συγχωρήσουν αυτή την αναγκαστική παρέμβασή μου.    
     Ευχαριστώ για την φιλοξενία και φυσικά δεν θα επανέλθω, εκτός εάν….  

Υ.Γ. Επειδή πρόκειται κυρίως για προσωπικό ζήτημα και επειδή επίσης το κείμενο αυτό γράφηκε χωρίς πρόθεση «αντιπαράθεσης» με τον κ. Στάικο, παρακαλώ να μη δημοσιευθούν ανώνυμα σχόλια, όπως επίσης και τυχόν επώνυμα που θα είναι εκτός του θέματος, αν και πιστεύω ότι κανένα δεν θα υπάρξει, αφού ο καθένας μας έχει άλλα σοβαρά θέματα που τον απασχολούν.


Σπύρος Λυμπεράτος 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Όχι αγαπητό ΞΗΡΟΜΕΡΟ NEWS δεν με καλύψατε με την απάντησή σας, λέγοντας ότι απλά δημοσιεύσατε αυτούσιο το κείμενό του ,το οποίο για τα ανώνυμα σχόλια λέει επί λέξει :
το κείμενο αυτό γράφηκε χωρίς πρόθεση ''αντιπαράθεσης ''με τον κ. Στάικο, παρακαλώ να μη δημοσιευθούν ανώνυμα σχόλια,
Το ίδιο είχα γράψει σε αυτούσιο κείμενό μου , με την παράκληση να μην δημοσιευθούν ανώνυμα σχόλια και εσείς δεν δημοσιεύσατε το κείμενό μου ,ενώ τα άλλα Blogs το δημοσίευσαν .!!!!
Όσο για το πάρα κάτω που γράφει ο κύριος Λυμπεράτος επί λέξει:
Ευχαριστώ για την φιλοξενία και φυσικά δεν θα επανέλθω, εκτός εάν….
Η φράση αυτή δεν είναι απλά πρόθεση αντιπαράθεσης ,την οποία δεν θεωρώ κακό ,αλλά σαφής απειλή και είδατε πως δεν φοβάμαι τις απειλές, γιατί εγώ δεν έχω την φωλιά μου χεσμένη και όταν μου πετάνε το γάντι το σηκώνω για τα καλά .!!!
Και αφού θέλει έτσι ο κύριος Λυμπεράτος να μιλήσουμε για το 1986, θα τα πούμε όλα και θα μιλήσουμε και για το 1 εκατομμύριο δραχμές ,που του είχε βγάλει προεκλογικά το 1986 ,ο αλήστου μνήμης Νομάρχης του παντοδύναμου τότε ΠΑΣΟΚ , για να του κάνει πλάτες για να κερδίσει τις εκλογές , με το οποίο εκτέλεσε κάποιες τσιμεντοστρώσεις δρόμων προεκλογικά και όταν ήλθαν οι μηχανικοί της Νομαρχίας να το παραλάβουν και πήραν καρότα ,τα τσιμέντα αυτά ήταν σκέτη κοπριά ,αφού σε έγγραφό τους ανέφεραν πως έλειπαν 267 χιλιάδες δραχμές τσιμέντα από το έργο και μου ζήτησαν να του κάνουν καταλογισμό, να τα ξηλώσει όλα και να τα ρίξει με δικά του έξοδα, δηλαδή να τον καταστρέψει και εγώ δείχνοντας μεγαλοψυχία απέναντί του , που τον είχα κατατροπώσει στις εκλογές ,στις οποίες έχοντας και το Χρίσμα του παντοδύναμου τότε ΠΑΣΟΚ ήλθε τρίτος και καταϊδρωμένος, αφού οι πολίτες χαρακτήρισαν την περίοδο της θητείας του ως την περίοδο της απόλυτης φαυλότητας, τους είπα :
Απλά αφαιρέστε του τις 267 χιλιάδες δραχμές και εγώ επάνω σε αυτά θα κάνω ασφαλτοστρώσεις , πράγμα το οποίο έκανα στην διάρκεια της θητείας και οι πολίτες με επανεξέλεξαν το 1990 με ποσοστό 60%.
Τώρα που άνοιξαν οι ασκοί του Αιόλου ,εάν το επιθυμεί ο κύριος Λυμπεράτος θα έχουμε πολλά να πούμε, επαναλαμβάνω εάν το επιθυμεί.
Τον περιμένω.!!!!!
Παναγιώτης Στάικος