Τρίτη 29 Αυγούστου 2017

Ολοκληρώνεται η πρώτη ανάρτηση των δασικών χαρτών

Με αφορμή την επικείμενη λήξη της ανάρτησης των δασικών χαρτών, σε 10 ημέρες, ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Από τον Γενάρη του 2017 που αναρτήθηκαν οι δασικοί χάρτες στο 35% της χώρας, η κυβέρνησή μας επέλεξε να προχωρήσει ολοκληρωμένα και μεθοδικά η υλοποίηση αυτού του κρίσιμου έργου για τη χώρα.

Παράλληλα, με τη στήριξη του Κτηματολογίου και του Αναπτυξιακού σχεδιασμού οι δασικοί χάρτες υποστηρίζουν την ασφάλεια δικαίου στην ύπαιθρο, αλλά και την προστασία των δασικών οικοσυστημάτων.
Το έργο των δασικών χαρτών θα αποτελέσει τη βάση και ένα σημαντικό εργαλείο δασικής πολιτικής για τη χώρας μας. Μεσο – μακροπρόθεσμα θα διασφαλίσει και άλλα αντικείμενα της Δασοπονίας, όπως είναι η διαχείριση των δασών, η ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα της οικονομίας, η κάλυψη των ατομικών αναγκών παραδασόβιων πληθυσμών, η βόσκηση, η θήρα αλλά και η αντιστροφή της υποβάθμισης των δασικών οικοσυστημάτων.
Εδώ και οκτώ μήνες έχουμε αναλάβει πολλαπλές πρωτοβουλίες και έχουμε θεσπίσει μια σειρά διατάξεων για το έργο των δασικών χαρτών, που λύνουν προβλήματα των πολιτών, χωρίς να κάνουν εκπτώσεις στην περιβαλλοντική προστασία.
Με βάση τα παραπάνω ζητήσαμε από τους Δήμους της χώρας να ανταποκριθούν στις δικές τους υποχρεώσεις. Τους πρώτους μήνες του 2017 μόλις 36 στους 120 δήμους (30%) είχαν οριοθετήσει οικισμούς και οικιστικές πυκνώσεις στους δασικούς χάρτες. Για το λόγο αυτό αναλάβαμε πρωτοβουλίες για να μεταστρέψουμε αυτή την κατάσταση, υποστηρίζοντας τη λειτουργία και τα συμφέροντα της Αυτοδιοίκησης, με πολλές συζητήσεις και στο ΔΣ της ΚΕΔΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο