Τετάρτη 2 Αυγούστου 2017

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΑΊΚΟΣ: Περί των Ανωνύμων σχολιαστών....

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΑΊΚΟΣ: Αγαπητό ΞΗΡΟΜΕΡΟ NEWS
      Κατ’ αρχήν θέλω να σας ευχαριστήσω για την ανάρτηση της απάντησής μου για τον συκοφάντη με τον αμίαντο.
     Επειδή θα πρέπει να γνωρίζετε, ότι είμαι από εκείνους που πιστεύουν, ότι τα Blogs στην εποχή μας είναι μια κατάκτηση της κοινωνίας και δεν συμβάλουν απλά στην ενημέρωση, αλλά είναι ένα μέσον το οποίο συμβάλει στην αποτελεσματικότητα του Κοινωνικού Ελέγχου και ως εκ τούτου στην ενδυνάμωση της ποιότητας της Δημοκρατίας.
    Όμως όπως όλα τα πράγματα, όπως και πολλές ανακαλύψεις της Επιστήμης, είναι δυνατόν να έχουν και αρνητικές συνέπειες λόγω κάποιων κενών στην καθημερινή τους λειτουργία. Έτσι λοιπόν επειδή  μέσα από τα Blogs μπορούν κάποιοι ανώνυμοι συκοφάντες, να καταφέρνουν με συνειδητά ψέματα και συκοφαντίες, να προσπαθούν να σπιλώσουν πρόσωπα και συνειδήσεις.
     Αυτό κατά την γνώμη μου αποτρέπει νέους ανθρώπους με φρέσκιες ιδέες και αγνές προθέσεις και οράματα, να γράψουν τις θέσεις τους για Κοινωνικά και Πολιτικά θέματα, στερώντας έτσι από την Κοινωνία κάτι πολύτιμο.
     Γι‘ αυτό θέλω να σας παρακαλέσω να προσπαθήσετε να τους απομονώσετε από το πεδίο των σχολιασμών και αν κάποτε κάποιοι ξεφύγουν, να συμβάλετε στην αποκάλυψη τους, για  να μάθει η Κοινωνία ποιοι είναι. Να πέσουν οι κουκούλες, όπως λέει και ο λαός μας.
Σας ευχαριστώ και πάλι.

Με τιμή
Παναγιώτης Στάικος  

***********************

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ: 
ΞΗΡΟΜΕΡΟΝΕWS: Προς ανώνυμους και επώνυμους: 

     Όχι την ανωνυμια, δεν την θεωρούμε δαίμονα. Η ανωνυμία του διαδικτύου είναι μια ελευθερία σεβαστή και είναι δικαίωμα. 
    Τα σχόλια συμβάλουν δημιουργικά στο διάλογο, συμβάλουν δημιουργώντας προβληματισμούς, σωστή κριτική και άλλα. Η ύβρις και η προσβολή είναι η εξαίρεση. 
    Δεν είναι δυνατόν να επιβάλλουμε περιορισμό στα σχόλια επειδή υπάρχουν κάποιοι “κακοί” που ενοχλούν κάποιους.
     Οι ανώνυμοι είναι δεκάδες στο Ξηρομερο, που επιτέλους μπορούν να εκφράσουν δημόσια κάποια πράγματα που τους απασχολούν, που τους πονάνε και μπορούν να διακινούν ειδήσεις, σχόλια, ακόμη και αιρετικές θέσεις και οι οποίοι προτιμούν να τα εκφράζουν χωρίς να εκτίθενται δημόσια....


      Σε ότι αφορά το παρόν ιστολόγιο, αναγκαίος όρος δημοσιοποίησης απόψεων είναι:
     Επειδή θεωρούμε ουσιώδες την ελεύθερη έκφραση απόψεων, πρέπει μέσα στα πλαίσια ορισμένων κανόνων όπως τα σχόλια να είναι ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη και όχι υβριστικά και οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια. Λύση φυσικά δεν είναι να ζητάμε Αριθμό Ταυτότητας απο τον καθένα για να γράψει σχόλιο, ή να κάνουμε κάποια χρονοβόρα διαδικασία επαλήθευσης.
      Φυσικά τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται όλα από εμάς και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
    Όσα σχόλια είναι υβριστικά, ρατσιστικά, φασιστικά, χυδαία ΔΕΝ δημοσιεύονται 

ΥΓ: Το ΞΗΡΟΜΕΡΟΝΕWS θα προστατεύσει το σχόλιο και την ανωνυμία, όταν αυτά δε θίγουν.

6 σχόλια:

  1. Πολύ σωστή η θέση του Ξηρόμερο News. Η ανωνυμία στο διαδίκτυο αποτελεί μεγάλη κατάκτηση ελευθερίας για τον σύγχρονο πολίτη. Υπηρετεί τον έλεγχο της εξουσίας και προφανώς ενοχλεί μόνο όσους ασκούν όχι καθαρή εξουσία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κύριε Στάικο μόνο οι αίθουσες των δικαστηρίων υπάρχουν ; Για την αποκατάσταση της αλήθειας υπάρχει η απάντηση και η διάψευση μιας είδησης. Όπως φαίνεται επιθυμείτε να δημοσιοποιείτε μόνο εσίς τις θέσεις σας χωρίς να δέχεστε αντίλογο. Θεωρώ εφόσον η στάσης σας είναι αυτή το xiromero news δεν θα έπρεπε να δημοσιεύει κείμενά σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Απ τίς ελάχιστες στιγμές που θα συμφωνήσω με τον Στά'ι'κο.....Βεβαίως σέβομαι τη διάθεση του καθενός να προστατέψει τ όνομά του , αλλά ταυτόχρονα ν ακουστεί η γνώμη του...Πώς όμως ν απαντήσει κάποιος σε μια κουκούλα χωρίς πρόσωπο κι όνομα?? και ώς πρός τη διατύπωση του 2 Αυγούστου 2017 - 8:26 μ.μ. όχι φίλε μου ή Ανωνυμία δεν συμβαδίζει με καμμιά κατάκτηση....Προσωπικά τη θεωρώ ''μαχαίρωμα πίσω απ τη πλάτη '''Η αλαζονία του Στά'ι'κου δεν αντιμετωπίζεται μέ Ανωνυμία , παρά με ξάστερες επώνυμες τεκμηριωμένες και καθαρές αντιπαραθέσεις...Ξηρομερίτικες που λέω εγω..( Λόγω μακράς παραμονής στο Ξηρόμερο, θα τίς καταλάβει κάποια στιγμη )...Ολα τούτα όμως εκφράζουν εμένα , και σέβομαι απόλυτα κάθε διαφορετική στάση επικοινωνίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. θα μου επιτρεψεις αγπαητε 8.26 να διαφωνησω καθετα , οριζοντίως και πλαγιως μαζι σου Η ανωνυμια κάθε άλλο παρα κατακτηση της δημοκρατιας και του πλουραλισμου είναι. Η ανωνυμια είναι υπουλη και επικινδυνη . Η ανωνυμια σου δινει το δικαιωμα να κατηγορεις τον αλλον, να τον λοιδορείς χωρις να του δινεις το δικαωμα να σε αντικρουσει μη γνωρίζοντας την ταυτοτητα σου . Η ανωνυμια είναι προβοκατορικη διοτι μπορει να εισαι συμβουλος του Δημαρχου και να τον καταγγελεις αλλα παραλληλα να παραμενεις μαζι του, η ανωνυμια δινει την δυνατοτητα να εισαι αστυνομικος στο τμημα του (π.χ) Αστακου και να καταγγελεις ενεργειες του διοικητη αλλα να παραμενεις αστυνομικος και να τον υπηρετείς, η ανωνυμια σου παρεχει την δυνατοτητα να δουλευεις σε κατάστημα να καταγγελεις το αφεντικο σου για κλοπη και να παραμενεις να εργαζεσαι συμβάλλοντας και εσυ στην παρανομια .Ανωνυμια ειχαν οι πασης φυσεως δοσιλογοι επι κατοχης με τις κουκουλες στο κεφαλι. Διαβαζω χρονια στο ξηρομερο σχολια που εχουν μορφη καταγγελιων αλλα κανεις δεν βγαινει επισημά να τα πει!!! Τ ι συμπερασμα βγαζει καποιος ; Δολος υποκρισια, συνεργασια , χρηματισμος , προπαγανδα. Αν εχεις θαρρος τολμη αποφασιστικότητα τοτε ελευθερα όλα. Κάθε άλλο παρα ελεγχο της εξουσιας υπηρετει. Το αντιθετο μαλιστα εκλαμβαντετε από πολλους ως σκοπιμοτητα και δολο ΧΡ ΜΠΟΝΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η ανωνυμία αγαπητέ Χρήστο δεν είναι πάντα για κακό όπως λες. Είναι ένας τρόπος ακόμα του συνειδητού και έντιμου πολίτη. Πολλά εγκλήματα διαλευκάνθηκαν, πολλές αδικίες αποκαταστάθηκαν και πολλές αλήθειες έγιναν γνωστές χάριν της ανωνυμίας ! Αλήθεια θα κατήγγειλες εσύ παράδειγμα επώνυμα μια εγκληματική συμμωρία στις αρχές ? Όχι υποθέτω...
    Όλες οι περιπτώσεις βέβαια δεν είναι ακραίες, εδώ γιατί να μην αρκεί η αντίκρουση μιας θέσης με στοιχεία... έτσι απλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το δικαίωμα της ανωνυμίας στο διαδίκτυο κανένας σοβαρός από όσους έχουν συνολική εικόνα του φαινομένου δεν το αμφισβητεί. Προβληματισμός μπορεί να υπάρχει μόνο στο πώς θα περιορισθούν οι δυνατότητες κατάχρησής του και όχι η φαλκίδευση ή η κατάργησή του. Η ανωνυμία διασφαλίζει ότι οι προβαλλόμενες απόψεις και κριτικές θα αξιολογηθούν, ποιο αντικειμενικά και δίκαια, χωρίς αγκυλωτικές προκαταλήψεις. Σεβαστή, βεβαίως, και η αντίθετη επιλογή της επωνυμίας, που συνδυάζει προβολή και απόψεων και του ΕΓΩ. Όπως είναι σεβαστοί και οι λόγοι της επιλογής αυτής, ακόμη και οι σκοπιμότητες που ίσως υπηρετεί. Όσοι δεν έχουν τέτοιες ανάγκες δεν έχουν και λόγους να την επιλέξουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο