Πέμπτη 3 Αυγούστου 2017

Εκατοντάδες πληρωμές στην Βιολογική Κτηνοτροφία και Γεωργία της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το προηγούμενο διάστημα στο γραφείο της Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας κ. Σταρακά με κτηνοτρόφους που είναι ενταγμένοι στη δράση 1.2 «Βιολογική Κτηνοτροφία» (του Μέτρου 2.1.4 του ΠΑΑ 2007-2013) τέθηκε το ερώτημα για τις 150 περίπου περιπτώσεις κτηνοτρόφων που αφορούσαν στην εκπρόθεσμη κατάθεση Βεβαίωσης Συμμόρφωσης στην Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής.....
Η Υπηρεσία της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας είχε ήδη αποστείλει το σχετικό ερώτημα στο Υπουργείο και ανέμενε την απάντηση του.
Με συντονισμένες προσπάθειες και παρεμβάσεις της Αντιπεριφερειάρχη κ. Χ. Σταρακά   προς την ηγεσία του Υπουργείου, και συγκεκριμένα προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Τσιρώνη και τον Γενικό Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων κ. Κασίμη, έγινε κατορθωτό να γίνουν αποδεκτές οι Βεβαιώσεις Συμμόρφωσης, μετά από απάντηση στο σχετικό ερώτημα της υπηρεσίας και με την σύμφωνη γνώμη του Αναπληρωτή Υπουργού. Οι πληρωμές αφορούν  την Βιολογική Κτηνοτροφία του έτους 2012 μετά την εκδίκαση των ενστάσεων, και συγκεκριμένα  698 κτηνοτρόφους από τους 998 που είναι ενταγμένοι στο πρόγραμμα και έχουν πλέον προσκομίσει στην αρμόδια Διεύθυνση την άδεια εγκατάστασης ή την άδεια   προέγκρισης μετά την παράταση που δόθηκε με την Υπουργική απόφαση υπ’ αριθ. 162/155562/13.03.2017 (ΦΕΚ Β’ 770). 
Εκτός από τις πληρωμές στην Βιολογική Κτηνοτροφία η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής στα μέσα της επομένης εβδομάδας θα αποστείλει στο ΟΠΕΚΕΠΕ  παρτίδες προς πληρωμή για την Βιολογική Γεωργία τόσο του έτους 2012 όσο και του έτους 2013 μετά την εκδίκαση ενστάσεων και τροποποιήσεων. Να σημειωθεί ότι σήμερα(3/8) στάλθηκε επίσης από την υπηρεσία προς πληρωμή η παρτίδα όλων όσων συμμετέχουν στη Δράση 1.4 «Αμειψισπορά σε ξηρικές καλλιέργειες σε καπνοπαραγωγικές περιοχές».
Τέλος, αναφορικά στο πρόγραμμα «Διατήρηση Αυτοχθόνων Φυλών» οι πληρωμές θα προκύψουν μετά τις 17/08/2017 καθώς έχει δοθεί παράταση για την έκδοση άδειας εγκατάστασης ή άδειας προέγκρισης μέχρι και τις 16/08/2017.

Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Χρ. Σταρακά δήλωσε σχετικά: «Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι ως Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας με αυτές τις εξελίξεις και θέλω να ευχαριστήσω για την συνεργασία και την κατανόηση που επέδειξαν τόσο τον Αναπληρωτή Υπουργό κ. Τσιρώνη όσο και τον Γενικό Γραμματέα κ. Κασίμη καθώς επίσης και τον Αντιπρόεδρο της Βουλής και Βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας κ. Βαρεμένο για την σημαντική συνεισφορά του.

Είναι σημαντικό για την Βιολογική Κτηνοτροφία μας αλλά και το γενικότερο τοπικό εισόδημα το ότι θα πληρωθούν περίπου 700 παραγωγοί και 150 από αυτούς δεν θα χάσουν τα χρήματά τους, ιδιαίτερα στην περίοδο που διανύουμε. Αναμένονται πληρωμές που εκκρεμούν, λόγω ενστάσεων, και στην Βιολογική Γεωργία. 
Πρόκειται για πολύ καλές εξελίξεις για την τοπική παραγωγή μας και για το σύνολο της οικονομίας στην Αιτωλοακαρνανία και αποδεικνύεται ότι με διεκδίκηση και συνεργασία μπορούμε να πετύχουμε πολλά ». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο