Δευτέρα 7 Αυγούστου 2017

Με πολύ κόσμο η βαρκαρόλα στη Βόνιτσα (ΦΩΤΟ: Στέλλα Λιάπη)

        

       Χθες βράδυ Κυριακής 6.8.2017 η παραλία της Βόνιτσας γέμισε από ζωή, αφού πλήθους κόσμου ήρθε για να απολαύσει την αναβίωση του εθίμου της Βαρκαρόλας σε συνδυασμό με την 3η γιορτή ψαριού.
      Η εκδήλωση γοήτευσε τους παρευρισκόμενους, που είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τις Βάρκες και τα καΐκια με τα βεγγαλικά που άναβαν και έδιναν μια απίστευτη ομορφιά στον Αμβρακικό. 
      Αμέσως μετά αφού πρώτα προσφέρθηκαν δωρεάν ψητές τσιπούρες στους παρευρισκόμενους στη συνέχεια στον προαύλιο χώρο του Δημαρχείου στήθηκε ένα ατελείωτο γλέντι…..


   Η ΒΑΡΚΑΡΟΛΑ και η 3η Γιορτή Ψαριού πραγματοποιήθηκαν από το Κέντρο Μέριμνας Ακτίου Βόνιτσας με την συνεργασία: 
-Του Αλιευτικού Συλλόγου Αλιέων Βόνιτσας
-Του Συλλόγου Γυναικών Βόνιτσας
-Του Πολιτιστικό Σύλλογο HOBBYLAND
-Του Ναυταθλητικού Ομίλου Βόνιτσας













































5 σχόλια:

  1. ΔΙΑΒΑΖΩ ΤΗΝ ΕΚΦΡΑΣΗ ΤΡΙΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΨΑΡΙΟΥ-ΒΑΡΚΑΡΟΛΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΟΤΑΝ ΤΟ 2011 ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΓΟΥΔΑ ΕΥΔΟΚΙΑΣ ΑΝΑΒΙΩΣΕ ΤΟ ΕΘΙΜΟ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΥΝΔΡΑΜΑΜΕ ΣΕ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ;ΟΛΑ ΣΤΟΝ ΒΩΜΟ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΗΔΕΝΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΤΟΤΕ ΓΙΟΡΤΗΣ;ΟΙ ΙΔΙΕΣ ΗΜΑΣΤΑΝ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν ανακάλυψε την "Αμερική" η Βόνιτσα με τις γιορτές τσιπούρας ούτε με τις βαρκαρόλες.Δεν αποτελεί καν έθιμο !!Εκατοντάδες μέρη εδώ και δεκαδες χρόνια κανους αυτού του είδους τις "γιορτές"

    Πρέπει οπωσδήποτε να θυμηθώ να κοιτάξω τα επόμενα δημοτικά τέλη που θα μου έρθουν διότι τα πανυγηράκια αυτά δεν είναι τζάμπα για εμάς τους πολίτες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αρτοσ και θεάματα ελλείψει αναπτυξιακού έργου. Κλασσική συνταγή των αποτυχημένων. Παράλληλα δε 50 οικογένειες έχουν πλουτίσει από τα λεφτά των δημοτών. Δεν θέλω να πιστεύω ότι σας ξεγελούν με ένα ψάρι. Αντιδράστε μας δουλεύουν χονδρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κατι ακούστηκε για 230.000 ευρώ να έχει εισπράξει ο δήμος για τα πολιτιστικά από το κράτος....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο