Κυριακή 6 Αυγούστου 2017

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΛΗΓΕΩΡΓΟΣ: Σημαίες, λάβαρα, φλάμπουρα και έπεα πτερόεντα…

Γράφει ο Γιώργος Παληγεώργος*

     Δε μας εκπλήσσει τίποτε πια από τα λόγια και τα αμαρτωλά έργα των αστέρων  της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Δεν είναι τόσο τα λάθη, που στο κάτω-κάτω απ’ όλους τους πολιτικούς -κυβερνητικούς ή αντιπολιτευόμενους- μπορεί να γίνουν, όσο η άνευ προηγουμένου δολιότητα, κοινώς μπαμπεσιά, που μετέρχονται, προκειμένου να στρέψουν την προσοχή των πολιτών μακριά απ’ τη ζοφερή πραγματικότητα που τους  έχουν οδηγήσει και που κάθε μέρα την κάνουν όλο και πιο αφόρητη. 
       Αυτή τη φορά, ο προφέσορας υπουργός παιδείας έριξε τη φαεινή του για τους σημαιοφόρους και σύμπας ο κόσμος των ΜΜΕ, αβανταδόρικα, αφιέρωσε επί μέρες το κύριο βάρος της ειδησιογραφίας και των αναλύσεων, σχολίων, κριτικών κλπ. Την ίδια ώρα στη βουλή της ραστώνης περνούσαν τροπολογίες που σακατεύουν τους πολίτες, με κορυφαία  σε βαρβαρότητα αυτή που άμεσα καθιέρωσε τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς ακινήτων, αλλά κι αυτή που απαλλάσσει αναδρομικά τη χρυσωμένη Αθωνική πολιτεία από τον ΕΝΦΙΑ για τα ακίνητά της σε όλη την επικράτεια!...........



    Η κυβέρνηση επέλεξε  μπαμπέσικη τακτική πλιατσικολόγων, γιατί ακριβώς αντιμετωπίζει τον Ελληνικό λαό ως εχθρό της και τον παραπλανά με νομοθετικές φωτοβολίδες για την παιδεία, πλήττοντάς τον φαρμακερά σε άλλους τομείς. 
     Βέβαια, δεν είναι η δημοκρατικότητα, στο πατριωτικό δικαίωμα του κάθε μαθητή να κρατά τη σημαία, που απασχολεί το λαλίστατο Γαβρόγλου, σε σχέση με την μέχρι τώρα καθιερωμένη αριστεία, ως κριτήριο επιλογής του σημαιοφόρου. Εξ άλλου μπορούν να βρεθούν δημοκρατικότεροι και πιο συνειδητοί τρόποι να επιλέγεται ο σημαιοφόρος, απ’ αυτόν που πρότεινε ο ανεκδιήγητος υπουργός παιδείας. Θα μπορούσαν π.χ. οι μαθητές να επιλέγουν το συμμαθητή τους σημαιοφόρο, αν  και όποτε χρειαστεί, καταργώντας ταυτόχρονα τις μαθητικές παρελάσεις και καθιερώνοντας εκδηλώσεις ειρήνης και πολιτισμού!
        Σχετικά με την αριστεία των μαθητών, που πολλές φορές κατασκευάζεται επιτήδεια, ο κος υπουργός παιδείας θα έπρεπε να είναι πιο φειδωλός στα λόγια του, γιατί ως κατασκευασμένος άριστος επιβλήθηκε στον Πρωθυπουργό ως βουλευτής επικράτειας και ως υπουργός, από το ίδρυμα Λάτση. Είναι επίσης γνωστή η κατάσταση που επικρατεί σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ σε σχέση με τα προγράμματα, τα εκλεκτορικά, τις εξελίξεις των διδασκόντων, τους αποκλεισμούς πολλών ικανών διδασκόντων που δε διαθέτουν δόντι κλπ, κλπ.  Σ’ αυτό το σύστημα δεν έχει εναντιωθεί ο κος Γαβρόγλου, αντίθετα το  έχει υπηρετήσει και συνεχίζει να το υπηρετεί.
       Στον ίδιο μύλο νερό ρίχνουν και υπόλοιπες μνημονιακές δυνάμεις, αντάμα με τους νεοναζί της Χ.Α. Τονίζουν το θέμα του σημαιοφόρου, στα πλαίσια του ντόρου για να κουκουλωθούν τα πολιτικά και νομοθετικά εγκλήματα σε βάρος της κοινωνίας. Εξ άλλου στην κυβέρνηση Τσίπρα συμμετέχει και το κόμμα του Καμένου, χαϊδεμένου παιδιού και πολιτικά ευνοούμενου των Καραμανλικών και του Π τ Δ Π. Παυλόπουλου, που στην εκμετάλλευση των εθνικών θεμάτων έχουν γράψει ιστορία. 
     Αγκαλιά με τους ακροδεξιούς των ΑΝΕΛ και το Καραμανλικό μπλοκ ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να έχει και το σκύλο χορτάτο και την πίτα ολόκληρη.  Έτσι και οι (πολεμικής προέλευσης) παρελάσεις των μαθητών δεν καταργούνται, ικανοποιώντας τον ακροδεξιό συνεταίρο και η κλήρωση για το μαθητή σημαιοφόρο δίνει, τάχα, δημοκρατικό άλλοθι στο ΣΥΡΙΖΑ και στον υπουργό.
      Τελικά οι μόνοι στόχοι που υλοποιούνται στη χώρα είναι η μνημονιακή λεηλασία της κοινωνίας και του τόπου και ο αυτοσκοπός της παραμονής στην εξουσία μιας σπείρας, που σε πλήρη αμοραλισμό αγνοεί και την έννοια της πατρίδας και του λαού. Κανένας δε μπορεί να μιλάει για σημαία και σημαιοφόρους, όταν ξεπουλάει στα τοκογλυφικά γεράκια την Πατρίδα, όταν φέρεται τυραννικά στους ανθρώπους του μόχθου, στους γέρους και στη νεολαία!
     Μας συνεγείρει και μας δονεί η σημαία ως σύμβολο ειρήνης, δημοκρατίας και δίκαιης κοινωνίας σε λεύτερη Πατρίδα! Μας συγκινεί ο σημαιοφόρος που κρατάει τη σημαία ψηλά, όχι ως επίδειξη αλλά με πίστη σε ιδανικά πανανθρώπινα και τόλμη ακόμα και στη μέση της φωτιάς! Σύμβολά μας ο Μανώλης Γλέζος και ο Λάκης Σάντας! 

*Ο Γιώργος Παληγεώργος είναι μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου της ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ

1 σχόλιο:

  1. Όποιο πολιτικό κόμμα και να έρθει στην εξουσία τα ίδια θα κάνει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο