Τετάρτη 2 Αυγούστου 2017

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΛΟΒΟΣ: Για την πυρκαγιά στον ΑΓΙΟ ΣΤΕΦΑΝΟ Παπαδάτου (ΦΩΤΟ)




ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Χρήστος Κολοβός 


       Η έγκαιρη επέμβαση της πυροσβεστικής και το σταμάτημα του αέρα απέτρεψε χθες το βράδυ τη συνέχιση πυρκαγιάς σε δυσπρόσιτο σημείο στους πρόποδες του Πεταλά στον Αγ Στέφανο Παπαδάτου, γύρω στα 1000 μέτρα πιο πάνω από το βυζαντικό εκκλησάκι του ΑΓ. Στεφάνου που γιόρταζε. (Βοήθειά μας). 
        Σε χρόνο ρεκόρ βρέθηκαν επί τόπου, περί τις 20:30 ώρα, 9- 10 οχήματα της πυροσβεστικής (ένα ήρθε και από Ναύπακτο) και αστυνομικό όχημα. Κτηνοτρόφοι της περιοχής (Αφοί Ζαφείρη) είχαν φέρει και διασκευασμένα τρακτέρ με κουβά για βοήθεια μαζί με λίγους πολίτες εθελοντές, όπως ο Γιώργης ο Γκούμας που τρέξαμε για βοήθεια..............



   Επίσης ενεργοποίησαν και έθεσαν υπέρ της πυροσβεστικής, εάν απαιτούνταν, το σύστημα γεώτρησης που έχουν στην κτηνοτροφική τους Μονάδα. Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο πάρα πολύ γρήγορα και μέχρι τις 0100 είχε κατασβηστεί πλήρως. 
    Παρέμειναν μονάδες της πυροσβεστικής μέχρι και σήμερα για τυχόν αναζωπύρωση. Αν άρπαζε ο Πεταλάς θα είχαμε παρανάλωμα πυρός. Κάηκε ελάχιστη έκταση αγροτολιβαδικής-δασικής έκτασης. Τέλος καλό όλα καλά. Ο Αγ Στέφανος να μας βοηθά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο