Τρίτη 8 Αυγούστου 2017

Χρέωση για την ξαπλώστρα στο Βαθυαβάλι από σήμερα

Όλα τα ωραία έχουν ένα τέλος και ειδικά όταν μπλέκουν οι ζέστες, το περίφημο ελληνικό καλοκαίρι και το… τουριστικό πακέτο της χώρας. Έτσι και στο Βαθυαβάλι έλαβε τέλος η εποχή που δεν πλήρωνες την ξαπλώστρα και απλά έπρεπε να παραγγείλεις κάτι από την καντίνα-επιχείρηση που εδώ και χρόνια εκμεταλλεύεται ένα τμήμα της, κατά τεκμήριο, ωραιότερης παραλίας της Αιτωλοακαρνανίας. Με άλλα λόγια, από σήμερα άρχισε να χρεώνεται η ξαπλώστρα της επιχείρησης που δραστηριοποιείται στο Βαθυαβάλι και η τιμή είναι τέσσερα ευρώ έκαστη(η ομπρέλα δεν έχει ξεχωριστή χρέωση), όπως μας μεταφέρουν φίλοι αναγνώστες. Μάλιστα, κάποιοι μας μετέφεραν ότι παραμένει η “υποχρέωση” να πάρεις και κάτι από την τοπική επιχείρηση.

 Να θυμίσουμε εδώ πως στο ξεκίνημα της σεζόν η επιχείρηση στην παραλία δεν είχε ανοίξει και αυτό είχε απογοητεύσει πολλούς που έφταναν στην πανέμορφη παραλία ανοργάνωτοι περιμένοντας να βρουν εκεί ποτά, καφέ, νερό κλπ. Επίσης να θυμίσουμε ότι η Περιφέρεια σε συνεργασία με τον δήμο Ακτίου –Βόνιτσας έκαναν έργα στον δρόμο και βελτίωσαν κάπως την κατάσταση από τα προηγούμενα χρόνια, άρα αυξήθηκε η επισκεψιμότητα.
Με όλα αυτά, όμως, πρέπει να θυμίσουμε και ότι οι παραλίες στην Ελλάδα δεν ανήκουν αλλά «νοικιάζονται» σε μαγαζιά, ακόμα και την εποχή που όπως μαθαίνουμε έχουν βουλιάξει τα βόρεια και δυτικά παράλια και η Λευκάδα είναι «κλεισμένη» μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου, με μεγάλες λίστες αναμονής.
Είναι κατανοητό ο επιχειρηματίας να περίμενε να βγάλει από τις παραγγελίες και, τώρα που βλέπει πολλούς να πιάνουν ξαπλώστρα της επιχείρησης αλλά να μην παραγγέλνουν(η κρίση στη τσέπη δεν έχει περάσει), να θέλει κάπως να ρεφάρει τουλάχιστον αυτές τις μέρες με τον πολύ κόσμο.
Δεν μπορούμε να ξέρουμε τι “ενοίκιο” δίνει η επιχείρηση και ποια συμφωνία έχει με τον δήμο, αυτό που δεν θέλουμε να δούμε είναι να κρατά αυτή η χρέωση από αυτή την εβδομάδα μέχρι και το τέλος της επόμενης που περνά το Δεκαπενταύγουστο. Και μετά να επανέλθουμε στην προηγούμενη, βολική για όλους, κατάσταση.

η συντακτική ξαπλωτή μονάδα
 http://www.agriniopress.gr/

13 σχόλια:

  1. Σχεδόν τσάμπα είναι το ενοίκιο που εισπράτει ο δήμος , επιπρόσθετα ο δήμος δίνει και απευθείας '' αμφιλεγόμενες " αναθέσεις στον ιδιοκτήτη. Άρα το κόστος είναι μηδέν για τον επιχειρηματία , δεν δικαιολογείται η χρέωση της ξαπλώστρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ξεψαρώσαμε βλέπω.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν μπορείτε να ξέρετε τι “ενοίκιο” δίνει η επιχείρηση αλλα ξερετε οτι δεν περνουν τιποτα απο την καντινα κ δεν τα βγαζει περα ο ιδιοκτητης....ολα μισα τα ξερετεστο ρεπορταζ σας????? και αφου το κανετε κ γραφετε γτ δεν ρωτατε?? εχει δικιο ο αλλος σ αυτα που γραφει στο σχολιο του.... τσαμπα την παίρνει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο ΚΑΝΤΙΝΙΕΡΗΣ ΜΗΠΩΣ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΧΩΜΑΤΟΥΡΓΙΚΩΝ?
    ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΜΒΑΣΗ ΝΑ ΤΙΜΟΛΟΓΕΙ ΞΑΠΛΩΣΤΡΕΣ?
    Η ΥΠΟΤΥΠΩΔΗΣ ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΕΓΙΝΕ ΚΑΤΟΠΙΝ ΠΙΕΣΕΩΝ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ ΚΑΙ ΣΤΑΡΑΚΑ?
    ΡΩΤΑΩ ΩΣ ΑΦΕΛΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΑΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Προτιμω Λευκαδα και παλι με η χωρις χρεωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γιώργο Τριαντακωνσταντή

    Αν η πληροφορία είναι αλήθεια για τα 4 ευρώ

    αυτό είναι ΜΕΓΑΛΟ λάθος σου.

    Κατάργησε αμέσως τα 4 ευρώ.

    Η παραλία δεν σου ανήκει.

    Η παραλία είναι των ΔΗΜΟΤΩΝ και των επισκεπτών της περιοχής.

    Κώστας Θ Τριαντακωνσταντής
    Μαθηματικός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ο δήμος ενοικίασε ελάχιστο χώρο για καντίνα. Ο χωρος για τις ξαπλώστρες ενοικιάστηκε; ανήκει στα μαύρα; ΔΕΝ ΠΕΡΝΩΝΤΑΙ ΕΤΣΙ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο Κάθε ένας στις καντίνες βάσει συμβολαίου έχει νοικιάσει 15 τετραγωνικά μέτρα για τη κινητή καντίνα και 150 τετραγωνικά μέτρα για τι ξαπλώστρες. Αυτοί έπιασαν τις παραλίες ολόκληρες. Παρανομία καραμπινάτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΝΤΡΟΠΗ ΑΙΣΧΟΣ ΜΟΛΙΣ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑ ΚΑΙ ΑΚΟΥΣΑ ΟΤΙ ΕΙΔΟΠΙΚΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΤΟ ΣΔΟΕ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ
    ΚΥΡΙΟΙ Η ΠΑΡΑΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η βαθειαβαλη είναι και όχι ΤΟ βαθειαβαλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Na min pate vre koroida.Na pate panagia pou einai tsampa.Kala ta evale ta 4 euro gia na valete mialo.Fagothikate me ena vathiavali les kau einai eksogihno...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο