Πέμπτη 10 Αυγούστου 2017

Βραδινός ΑΣΤΑΚΟΣ με τον φακό του ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΠΟΝΗ





ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ: Πάντα οι νυχτερινές φωτογραφίες ενός τόπου δίνουν μια διαφορετική εικόνα στον αναγνώστη η στον (τηλε)θεατή. Εκπέμποντας ένα ρομαντισμό που δεν τον αισθάνεσαι και αντιλαμβάνεσαι  τις υπόλοιπες ώρες της ημέρας σε προδιαθέτουν ευχάριστα. Ίσως διότι η νυχτερινή άποψη (του θέματος) δεν είναι και πολύ εύκολη να την διαπιστώσεις , εν συγκρίσει με την εικόνα που αντικρίζεις την ημέρα...............

 
      Έτσι λοιπόν ακόμη και γνώστης του αντικειμένου που θα φωτογραφηθεί η θα κινηματογραφηθεί το βράδυ, να είσαι, πάντα θα εκφράσεις ενα θαυμασμό για το προϊόν που θα αποκαλυφθεί. Πολλοί αρέσκονται για πολλούς λόγους (τουριστικούς, επαγγελματικούς,  κλπ) να διαφημίζουν  αυτό που επιζητούν να προβληθεί,  βραδινές ώρες δίνοντας έτσι μια διαφορετική νότα. 
      Πολλοί επίσης αρέσκονται να φωτογραφίζουν ενα θέμα (το χωριό τους, ενα θέατρο, μια παραλία, κλπ) για να παρουσιάσουν μετά την δουλειά τους για να αποσπάσουν τα κολακευτικά λόγια (ακόμη και άχρηστη να είναι η λήψη) που δεν θα τα εισέπρατταν αν ήταν διαφορετική η ώρα και η στιγμή.
      Όλα αυτά επομένως όπως ανέφερα και πιο πάνω έχουν ένα κοινό στόχο, την διαφορετικότητα. Με γνώμονα λοιπόν αυτές τις σκέψεις και εξαιρουμένου του επαγγελματικού στόχου, προσπάθησα να καταγράψω στον φακό μου ορισμένες πλευρές του Αστακού που θεώρησα οτι παρουσιάζουν μια διαφορετική (ή άλλη) άποψη.
      Φυσικά υπάρχουν πολλά σημεία  που σου δίνουν την ευκαιρία να τα αποθανατίσεις αλλά θέλει χρόνο, συνεργασίες και υπομονή. (Κάτι που εγώ τις λίγες ημέρες των διακοπών μου δεν τα διέθετα) Ετσι λοιπόν μετά απο πολλές λήψεις αποφάσισα να δώσω τις συγκεκριμένες σήμερα για δημοσίευση, επαναλαμβάνοντας οτι υπάρχουν πολλά μέρη και σημεία που μπορούν να προσφέρουν εκπληκτικές εικόνες.

ΥΓ: Ορισμένες φωτο (κυρίως απο μακρινή λήψη) ποιοτικώς δεν είναι και τέλειες διότι η λήψη τέτοιων εικόνων χρειάζεται πλήρης ακινησία της κάμερας και όχι στο χέρι που δεν είναι σταθερό.





















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο