FaceBook

Τετάρτη, 9 Αυγούστου 2017

Ομόφωνα «ΟΧΙ» το ΘΥΡΡΕΙΟ Βόνιτσας και ετοιμάζουν προσφυγή στον Υπουργό Περιβάλλοντος κατά της έγκρισης εγκατάστασης της μονάδας από καύση βιορευστών

   Αρνητική είναι η γνωμοδότηση του Τοπικού Συμβουλίου Θυρρείου (Δήμου Ακτίου Βόνιτσας), που με ομόφωνη απόφασή του, απέρριψε την εγκατάσταση μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από καύση βιορευστών στην περιοχή Γουργουβλή και θα προχωρήσουν σε προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας (και στον υπουργό ΥΠΕΚΑ) κατά της απόφασης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος και Ιονίου, που ενέκρινε τους περιβαλλοντικούς όρους της επένδυσης της μονάδας από καύση βιορευστών.
       Στην έκτακτη συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Θυρρείου (Δήμου Ακτίου Βόνιτσας), την Δευτέρα (31.7.2017), ήταν παρόντες αρκετοί κάτοικοι του χωριού, ο πρόεδρος της κοινότητας Χρήστος Παλούκης, οι τοπικοί σύμβουλοι Μαγδαληνή Μωραίτη-Σώζου και Λεωνίδας Ζαφειρούλης, ο αντιδήμαρχος Θεόδωρος Στούπας, αλλά και δυο εκπρόσωποι της εταιρείας που μάταια προσπάθησαν να πείσουν τον κόσμο..........      Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης όλοι οι φορείς και οι κάτοικοι του Θυρρείου, τοποθετήθηκαν δημόσια και με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο, εξέφρασαν  την  αντίθεσή τους στην εγκατάσταση και λειτουργία της Μονάδας παραγωγής ενέργειας από την καύση βιορευστών στην περιοχή Γουργουβλή. 
       Η συνεδρίαση ήταν μαζική από την αρχή ως το τέλος και ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Χρήστος Παλούκης και τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου Μαγδαληνή Μωραίτη-Σώζου και Λεωνίδας Ζαφειρούλης ομόφωνα εξέφρασαν αρνητική γνωμοδότηση και αιτούνται απο την ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ τον ΟΡΙΣΜΟ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ, για να εκπροσωπήσει τα συμφέροντα ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΘΥΡΡΕΙΟΥ, και να καταθέσει προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας (και στον υπουργό ΥΠΕΚΑ) κατά της απόφασης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος και Ιονίου, που ενέκρινε τους περιβαλλοντικούς όρους για το έργο: «μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από βιορευστά ισχύος 1 MW, ιδιοκτησίας «ΧΡ. ΣΤΟΥΜΠΟΣ – ΚΛ. ΚΑΡΒΕΛΗ Ο.Ε.», στη θέση «Γούργουβλη», Δ.Ε Ανακτορίου, Δ. Ακτίου – Βόνιτσας, Π.Ε. Αιτ/νίας».


4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μέχρι να εκδικαστεί η προσφυγή ο επιχειρηματίας θα χει κάνει... παπάδες! Να μαζευτούμε όλοι και να δείξουμε ότι δεν παίζουμε μπας και πάρουν το μήνυμα. Δυστυχώς στη χώρα μας για να πετύχεις αυτό που θες πρέπει να βγεις στο δρόμο εκτός κι αν είσαι λαμογιο...

Ανώνυμος είπε...

ΩΡΑΙΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ. ΠΟΥ ΤΕΛΙΚΑ ΘΑ ΠΑΜΕ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ ΡΕΥΜΑ?
ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΑΤΕ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΧ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΗ ΝΤΙΡΣΟΒΑ Η ΣΠΑΡΤΟΧΩΡΙ ΟΠΩΣ ΓΡΑΦΕΤΕ ΣΤΟ ΧΑΡΤΗ Η ΑΠΑΝΩ ΕΚΕΙ ΣΤΟΥ ΓΙΑΝΕΡΗ Η ΣΤΟ ΔΡΥΜΩΝΑ.
ΟΛΑ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ . ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΓΟΥΡΓΟΥΒΛΙ. ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΑΤΕ ΠΟΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΜΠΟ ΣΑΣ ΝΑ ΠΑΡΑΓΕΤΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΝΑ ΖΗΤΑΕΙ Η ΑΓΟΡΑ Η ΑΣΧΟΛΗΣΤΕ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ
ΟΛΑ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΜΕ ΨΗΤΗ ΠΡΟΒΑΤΙΝΑ ΑΛΟΓΑ ΤΟΝ ΑΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΤΗΝ ΑΣΛΑΝΙΔΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΤΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΑΡΓΑΡΙΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΤΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟ 120 ΕΥΡΩ ΤΟ ΜΠΟΥΚΑΛΙ ΤΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΟΥΙΣΚΑΚΙ
ΚΑΛΑ ΕΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑ ΚΕΙΝΗ Η ΕΤΑΙΡΙΑ ΤΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΗΛΘΕ ΚΑΙ ΣΥΝΕΤΑΞΕ ΜΕΛΕΤΕΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΟΤΙ ΕΔΩ ΤΟ ΛΕΝΕ ΞΗΡΟΜΕΡΟ ΚΑΙ ΤΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΨΗΣΙΜΟ ΠΡΟΒΑΤΙΝΑΣ ΚΑΙ ΓΟΥΡΟΥΝΟΠΟΛΑ ΠΟΥ ΣΥΝΑΓΩΝΙΖΩΝΤΑΙ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΕΤΥΧΕΙ ΣΤΟ ΨΗΣΙΜΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΕΤΣΑ ΝΑ ΚΡΙΤΣΑΝΑΕΙ ΜΟΛΙΣ ΤΗΝ ΒΑΛΕΙΣ ΣΤΑ ΣΤΟΜΑΣΟΥ.
ΔΕΝ ΓΡΦΩ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΟΝΙΑΡΕΣ ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΣΑ ΕΥΧΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΤΕ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΤΑ ΑΧΥΡΑ ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΒΑΛΕΤΕ ΜΥΑΛΟ ΓΙΑΤΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΣΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΔΟΣΗ ΤΟΥ ΕΝΦΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

Τα σκουπίδια να τα πανε εκεί που τα πανε και η λευκαδιτες.Οσον αφορά τον κάμπο μας και αν θα φάμε η θα πιούμε δικό μας πρόβλημα.Υποδειξεις και συμβουλές στα παιδιά σου ξερόλα.

Ανώνυμος είπε...

Και ο Δρυμος πηρε αρνητικη αποφαση