Τετάρτη 30 Αυγούστου 2017

Γιατί ο Μύρτος στην Κεφαλλονιά, μια από τις ωραιότερες παραλίες του κόσμου, δεν έχει «Γαλάζια σημαία»

Τις τελευταίες ημέρες λουόμενοι διακινούν φωτογραφίες του Μύρτου στα social media όπου ο ιστός της  Γαλάζιας σημαίας είναι άδειος.  Ο Μύρτος δεν έχει «Γαλάζια σημαία».
Σε επικοινωνία του kefaloniapress με την Εταιρία που εγκρίνει τις Γαλάζιες σημαίες   ειπώθηκαν  τα εξής:
H δημοτική αρχή αφαίρεσε με δική της πρωτοβουλία τη Γαλάζια σημαία από τον Μύρτο επειδή δεν υπάρχει ναυαγοσώστης. Και οθρώς έπραξε, κατα την εταιρία.

Ο Δήμος -ισχυρίστηκε στην Εταιρία-  ότι έγιναν δυο φορές  διαγωνισμοί για πρόσληψη ναυαγοσώστη στον Μύρτο και βρήκαν άγονοι, δεν εμφανίστηκε ουδείς ενδιαφερόμενος.   (Πάντως σύμφωνα με τη ΔΙΑΥΓΕΙΑ δεν έγινε διαγωνισμός για ναυαγοσώστες στο Δήμο Κεφαλονιάς, έγιναν απευθείας αναθέσεις από το Δήμαρχο σε όλες τις  Δημοτικές Ενότητες πλην  Πυλάρου που ανήκει ο Μύρτος.  Σχετική Διακήρυξη διαγωνισμού δεν βρήκαμε ούτε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ ούτε στη σελίδα του Δήμου που αναρτώνται οι ανακοίνωσες των διαγωνισμών. Ισως κάτι μας διαφεύγει.)
Για δέκα ημέρες – στο φουλ της σεζόν- υπήρξε στον  Μύρτο εθελοντής ναυαγοσώστης με πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής.

Σε ερώτηση τι μέλει γενέσθαι το 2018 καθώς οι εγκρίσεις των Γαλάζιων σημαιών γίνονται με τον έλεγχο της τρέχουσας σεζόν, δόθηκε η απάντηση ότι θα συνεδριάσει η Επιτροπή έγκρισης της Εταιρίας και θα εξετάσει το θέμα. Σε αυτή τη φάση περιμένουν από το Δήμο επίσημα στοιχεία (πρακτικό άγονου διαγωνισμού κλπ) που αφορούν την μη παρουσία ναυαγοσώστη στη πιο διάσημη παραλία της Ευρώπης!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο